Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Mon Feb 23, 2015 7:32 am

Drago mi je da su ljudi, nakon desetljeće i pol mog pisanja na tu temu, shvatili da je uzurpacija klupske lokacije, s ili bez opreme, svejedno - krađa.
Nekome triba manje, nekome više, samo na kraju svi shvate.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 23, 2015 5:45 pm

Jel tu spada i ATLAS 210,TS-530,TL-922 :?: Da mi je znat di je završija oni lipi KLM beam KT34 :?: Doduše ne vidi ga na nijednom krovu.Bila su dva u oglasu ali na drugom kraju Lijepe Naše Pokradene. :cry:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 24, 2015 6:36 am

Ja ZNAM gdje je klupski rotator HAM IV, na istom mjestu gdje i moj Antennenbuch, original od autora Karla Rothamela, s posvetom Kokiju, samo mene hebe što nisam ovlašteno lice s sudskim nalogom , da uđem s policijskim službenicima u taj stan, i dokažem ono što znam.

Znam i gdje je završio klupski beam, u susjednoj državi, ali nemam dokaze, pa ne smijem javno govoriti. A ko je dojavio, opet radioamateri. Ispomažemo se, kako stignemo...
Last edited by 9a2jg on Tue Feb 24, 2015 3:13 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Feb 24, 2015 2:58 pm

Krasno. :? Onda je moj bivši klub "pjesma"prema tvom.Ovaj novi di san sada član je uredan glede svega.Fali podmlatka,ima nešto ali manje više svi klubovi imaju taj problem osim UZDANIČKIH.Oni mogu izvozit operatore ako ćemo se za..bavat. :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a7zz » Tue Feb 24, 2015 3:41 pm

Pa što je to,vi samo sa lopovima imate posla??? :oops: Ako nemate pravi klub učlanite se u moj klub,tj.klub u kojemu sam i ja član.Nitko ništa ne krade a više ljudi ima ključ od njega,Ne da bi došli i radili veze nego da mogu ostaviti što donesu kao donaciju za klub.Lijepo se sastanemo četvrtkom,odradimo koji kontest ZA KLUB,a postoji i neki usmeni dogovor o radu na svoj znak.Otprilike ovako,odradiš 3 kontesta za klub pa ako imaš volje radiš i jedan za sebe tj,svoj znak.Zanimljivo,ja sam to iskoristio ČAk 1 puta,odradio RUDX prošle godine iako sam odradio za klub puno kontesta.Iako nitko nikome ne broji .O pojedinačnom radu,tj vezama na svoj znak nema spomena jer oni kojima je to još zanimljivo (mali broj,jako mali) imaju kod kuće sve a ostalima među kojima sam i sam više to "ne pije vode".No interesting.Dakle,dobrodošli !
http://www.rau-jelas.hr/
9a7zz

Postby 9a2jg » Wed Feb 25, 2015 11:02 am

Dobio sam, sinoć, podužu poruku, koju sam vidio tek jutros.

Na par kartica teksta se opisuju balkanski marifetluci predsjednika RK Nikola Tesla iz Bjelovara, s podacima, datumima, lokacijama, imenima...
Da ti pamet stane. Autor teksta se lijepo potpisao, baš kao što i ja uvijek radim.
Na površinu su izašle uzurpacije uređaja, lokacija, demokracije, sve piše...
A to je onaj isti klub za koji su mi pokojni Leon, Puki i tajnik kluba u oči skakali, od "činjenice" da ima "preko 250 članova", do "najdemokracije" među radioklubovima.
Meni je žao što je istina takva kakva jest, ali mi je i drago što se još jedan, u nizu mjehura od sapunice, razbio, i pokazao svu carsku golotinju.
Nevažno je ko je (do)kazao da je car gol.
Prevažno je da su upravo taj i takav model podržavali i podržavaju s vrha HRS-a, od Pukija, nadolje.

I zbog toga, ako ne zbog pune Rabe amoralnih i nezakonitih stvari, treba postojeću vlast razmontirati, poslati je u povijest, ali ne nekažnjeno. Neka svak odgovara za svoja (ne)djela.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 27, 2015 4:51 pm

Kako su me , danas u Splitu, prosvijetlili, pod stare dane, red je da ja, ako ne prosvijetlim, a ono bar malo obasjan lampadinon, vas, vjerne čitatelje.

Grad je dao na korištenje 90 m2 CB klubu sa 4 (hrvatski jezik, latinica, mamala pisana slova : četiri!!!!) djelatna člana.

Grad nije uprihodio ništa od Torcide kojoj je bio ustupio prostor našeg radio kluba ! Struja i voda su im bili priključeni, dugova nema ! Ove bi gradske oce tribalo, pod hitno, poslat u Grčku, da to isto naprave i sa njima !

Grad je u svoje operativne dokumente stavio da će "u slučaju izvanrednog stanja i/ili elementarne nepogode, održavati veze grupe građana na Citizen band-u" !
Dragi štioci, nisan pijan, ne rabim halucinogene, i, na žalost sam, pri zdravoj pameti. Da se raspametiš, ali odma !

I onda vas čudi da na državnom nivou pare idu Đuki, a ne Pukiju ? Đuka ima QSL-ku, Pukijevu nikad niko vidija nije. Đuku su vidili di održava vezu na Bundeku, Pukija samo pri krmetini.

P.S. Nemojte mi više slat spiskove inventara u NCTK u Kraljevici, i u D-12, znan ja, predobro, šta se ima, šta je na spisku, a šta je "vidljivo" ! Bujrum !
9a2jg

Postby 9a5ww » Sat Feb 28, 2015 12:25 am

Pozdrav svima na forumu.
Ovo je moj prvi post. Pa da se predstavim
Siniša Rietković-Sinek. 9A5WW

Konačno mjesto gdje se smije slobodno pisati šta tko misli.

Osvrnut ću se na post od Kokija u vezi CB kluba.

Najžalosnije je kad imaš radio klub ( RK Nikola Tesla Bjelovar) čije je vodstvo po pitanju tehnike i operatorskih vještina još gore od CB-a.
Svaka čast pojedincima na CB-u,ima tamo ljudi koji su vrsni operatori, ali ih ima malo,nažalost.Žalosno je kad pojedinci vode klub,a nisu potvrdili ni 10 zemalja po DXCC-u.Takvi misle da se radio klub sastoji samo od ARG-a, a KV i UKV ko šiša.Vele, to je jedini način da se privuku klinci,zato što oni drugo ni ne znaju.TS2000 je za njih atomska fizika, jer se čude ko puran glisti kad su u utičnicu za ručicu uštekali taster, a ono odjedanput on sam počne kucati točkice, automatski je uređaj bio proglašen neispravnim na telegrafiji. Da pukneš od smijeha.
Bilo bi smiješno da nije tragično.Kakva je to velika antena za 2m, kad ono 6 el za 6m, hi,hi.
Šta reć, sami bistrooki.

Nemamo se šta čudit što nas ima sve manje koji nešto znaju i rade, kad budale i neznalice imaju vlast po klubovima.
9a5ww

Postby 9a2jg » Sat Feb 28, 2015 8:11 am

Pozdrav Sinek, dobro došao, kao i uostalom svi ljudi dobre volje.

Dolaze novi ljudi, ne poznaju dovoljno povijest, pa moram ponoviti činjenice iz postova koje sam pisao prije desetak godina.
Dakle, mi smo Gradu vratili 4 prostora na najatraktivnijim lokacijama u centru Splita, za prostor koji je bio novogradnja, i koji je namjenski , tehnički i funkcionalno bio namijenjen za edukativne, tehničke, i primopredajne aktivnosti. U tijeku gradnje, DPZ nas je ucijenila, vele, ili češ uzeti u svoje okrilje i CB-eaše, ili od preseljenja ništa ! A mi im vratili već tri od 4 prostora. Dakako da smo pristali, ali pod jednim uvjetom, bez uzmaka, a to je da svi ti novopridošli pođu na tečaj , u klubu , prema sklonostima, dal, C, dal D, dal E, nije bitno, svaki je nešto završio. Većinom su postali sastavni dio kluba.

30, ili 35 godina poslije, svejedno, javljaju se sporadični građani, korisnici CB uređaja, koji volšebnim načinima uspijevaju doći do prostora, a broj članova im stane na jednu ruku. Kako je naš klub , uostalom kao i golema većina klubova u Hrvatskoj, prijateljski i neutralno nastrojena prema CB-u, to mi ni ovaj čin ne doživljavamo kao rezultat suparništva, ili neprijateljstva. To su kruške i jabuke, i to se ni sada, ni ikad neće moći uspoređivati.

Ono što svakog istinskog radioamatera boli jest činjenica da su se u strukture Grada i RH uvukle snage koje nemaju blage veze o radiokomunikacijama, CB-u, kriznim situacijama, sustavima veza.
Splitski gradonačelnik, dobar primjer, nije ni mogao čuti za radioamatere i njihov doprinos obrani Splita, Dalmacije i RH, jer je cijeli rat bio u Italiji ! Čelni čovjek, zadužen za krizna stanja, i zamjenica mu, su neznalice, samo takve.

Mi smo tim, i takvim strukturama obijali vrata, molili, preklinjali, od 92' kad je napisano prvo rješenje o deložaciji, a mi bili po prvim crtama, do konačnog iseljenja, a da nas nitko nikad nije primio ni saslušao. U više navrata sam molio bivšeg predsjednika HRS-a, Peru, da urgira kod DPZ-e i Grada, nije okrenuo telefon, a kamoli poslao dopis, ili nešto slično. Ni tom Peri, ni RA, od Zadra do Dubrovnika, koji su se bili skupili na zadnji sastanak dalmatinskih RA u prostorijama kluba nije upalo u oči da se sastanak održava u 11 sati ujutro (jer nema struje) i da sam osobno donio u WC dvije kante od 20 l vode, da ljudi imaju šta uliti u WC školjku nakon nužde (jer nema vode). Niko od nazočnih nije, u tom katastrofalnom i katastrofičnom okružju vidio sutra SVOJ klub, kao, nažalost, logičnom , slijedu.

Još od instaliranja Severinca za tajnika HRS-a teče proces preferiranja CB-a nauštrb radioamaterstva kod HZTK, postoji mnogo dokaza. Pojava Đuke, i "aktivnosti" CB saveza je logičan slijed.
Zamjena za Severinca u vidu tajnice-marketinškog stručnjaka nije, u tom smislu, donijela radioamaterima ništa dobro.

Imamo situaciju da su nam tajnici, našeg vlastitog Saveza radili PROTIV Saveza kojem su trebali služiti, od onoga što se zaključavao i spavao u uredu, do ove dvojice.

I, nakon toga svega, predlagač novog Statuta HRS-a ima obraza, morala, bez imalo srama i stida, ponovo predlagati institut profesionalnog tajnika, čija nazočnost (bez imalo rada) košta hrvatske porezne obveznike više nego cijelokupna aktivnost HRS-a !
Većina te aktivnosti su ARG i izleti po Europi i svijetu.

Zato je, na žalost radioamaterstva, i narečeni bjelovarski klub, samo vjerna kopija HRS-a. Na još veću žalost, nije jedini u Hrvatskoj.
Last edited by 9a2jg on Sat Feb 28, 2015 12:40 pm, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a7zz » Sat Feb 28, 2015 10:14 am

Pozdrav veliki za 9A5WW.Drago mi je da se našao još jedan radioamater koji je shvatio gdje ide sve ovo zahvaljujući nesposobnom i pokvarenom vodstvu HRS-a.A i vi ostali,napišite sve,nemate se koga bojati.Oni su mali miševi koji koriste ovo još malo vremena koje im je preostalo da pokupe što se pokupiti da.U svoj đep naravno.Koriste ovih par dupelizaca tipa Uzdanica,Đugašvili i ostalih zakrpa tipa Mrtin i sl.,za ARG,velika takmičenja na kojima se svi pogube pa umjeto da oni nađu neki odašiljač moraju rganizatori njih tražiti.Da ne spominjem da su obavezno zadnji u plasmanu,svi po redu.Naravno,učili su ih isti takvi koji u tome vide samo svoju korist,dnevnicu i putovanje na tuđi račun.Časopis mrtav,QSl biro u raspadu,web stranice preko poslušnjaka tipa 1AA služe za samopromociju,doduše sada već svima vidljivo,uzaludnu,jednom rječi sami JAD !Stvarno vam kažem,nemate od koga strahovati.Ako ništa drugo,barem mi je gušt sprdati se sa njima.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
9a7zz

PreviousNext

Return to PHRK