by 9a2jg » Fri Apr 28, 2017 11:07 am
Ma, gledaj Reni, poanta je u onome šta si ti nikidan napisa za Peru i samozvane "elitiste", oni u životu nisu izvadili svoju lipu iz žepa, a drže ključe od klupskih lokacija u sakrito, ka da in je pokojni nono to ostavija didovinu.
Taki ti je i oni doživotni predsjednik iz Supetra. Ispričat ću ti jednu anegdotu, koju san bija već jedan put javno napisa, prije desetak godina. Godine gospodnje 1981. idemo mi klubskin kombijen na Vidovu goru, na UKV contest, i usput provjerit R6, njegovu podešenost, radno i rezervno napajanje. Kad smo bili u po kanala, siti se pokojni Nikola 2FW da smo zaboravili ponit destiliranu vodu. Reče ti on meni : Imaš Ivicu na repetitoru, pa mu reci da kupi, sačeka nas u portu, i da nan, da ne dangubimo. Rečeno-učinjeno. Kad smo bili blizu porta, govorin ja Nikoli : Oš se kladit, u šta god očeš, da će te dočekat sa bocon od litre ? Svašta mi je izgovorija, da kako ja krivo ocjenjujen ljude, da nije Ivica takav, da će sigurno kupit i donit ili od 3 l, ili od 5 ! Ja ga mirno sasluša, i , još mirnije ga upitan : Evo, opet ponuda, 1 : 10 , očeš pristat ? Nije tija. Mi akoštali, ja vozin, Nikola na mistu suvozača, Ivica stoji na sizu, kaput sa kapuljačon, jedna ruka u žepu, u drugoj boca od litre. Ja usporih, Nikola uzme bocu, i zahvali, mi produžismo... Ja mučin, šta nije moj običaj. Negdi na visoravni Knežeravan, Nikola već nije moga izdržat, puka je ka cvrčak, i iz njega provali : Kurbin sine, kako si zna ?
Ja se još dan danas smijen, nisan ferma.....
Predobro poznan Bračane, ali ove, šta su navikli cili život bit na državnoj, općinskoj, SOTKA-inoj, ZTK-ovskoj, ili NN-sisi , poznajen još bolje. Dapače, doktorira san na njima.
A to su ti svi ovi, od HRLETA, preko PERE, do ROLANDA, IVICE, DEANA, NIKŠE, SAŠE, sve je to isti profil. Ja nisam rekao da su oni kriminalci, ili kršitelji ijednog zakona. Oni samo "uspješno" koriste blagodati socijalizma, transferirane u neovisnu Hrvatsku. Jer, sve šta in klubovi imaju, sve je kupljeno DRUŠTVENIM novcem, direktno, ili indirektno. Ako nije kupljeno, onda je "zamračeno" , u pravilu, od javnih, društvenih, tvrtki ili organizacija, HV-e ili MUP-a.
Kako napisah neki dan, pročitah na qrz.com da je lokacija Kozjača privatno vlasništvo Emila i Nikše. Mudro su to učinili, sve društveno stavit na privatnu lokaciju, na koga puštaju samo one koji im begenišu.
A što reći o Jarunu, Domu tehnike, prostora i opreme koju su jamili ostatku radioamatera u Hrvatskoj ? Jer, dok je tamo bila ledina, proklamirano je jedno, kad se izgradilo, namjerno je izvitopereno u nešto drugo.
Postala je još jedna privatna prčija, sazdana društvenim sredstvima. Kako ja imam 44 godine staža, više sam ja stavio, kao porezni i radni obveznik u RH, nego svi oni, pojedinačno. A di su oni koji su išli u "zasluženu" mirovinu sa desetak godina staža, i kurče se po forumima, prodaju pamet, a ne obadaju se da koriste nešto za što su najmanje doprinjeli !
Sad će Dado, sa svojim "pametnim" izjavama kako ja tražim ključe od Jaruna.... Šta nije moga ništa pametnije smislit ? I u Domu tehnike, i u crkvi Sveta Mati Slobode su moji novci, kao i u još ponekom objektu na Jarunu.
Nije mi žao, i opet bi dao, samo, nemojte me jebat u mom žitu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja