Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Sat Apr 22, 2017 2:23 pm

Pizda nisan već pošteni RA koji se bavi ovin hobby-jem kako Bog zapovida.
A pizduna je ovdje bilo i biti će ih i kad nas ne bude još i više.U to moš bit uvjeren.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 25, 2017 12:51 pm

Zašto Savez ne podjeli mišljenja, kritike i prijedloge pojedinaca i klubova koji su pristigli u roku na adresu Saveza ?

Da "osvježim" pamćenje zaboravnima, to su isto učinili i kad su bile izmjene Statuta, i glasovanje elektroničkim putem. I , niko nikome ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 27, 2017 6:03 pm

u svom postu miješaš sudjelovanje u HQ natjecanju i podršku HRS-a manjim sredinama što ide pod temu rad HRS-a. I dalje smatram da infrastrukturno HRS ne bi trebao pomagati klubove/pojedince da bi postali kompetitivni i sudjelovali kao dio HQ ekipe.

E moj Saša ...

A zašto je plaćao avionske karte u Brazil osobama koje su tamo išle kao pojedinci, i radili za svoj image, a ne branili boje Hrvatske ? Ima još.

E moj Saša...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Apr 27, 2017 8:57 pm

Koja guba :!: :x

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 28, 2017 7:45 am

Branko Ćopić je stvorio Nikoletinu Bursaća, HRS je svojim "dosljednim" ponašanjima formirao mišljenja ovakovih tipova, kao ovaj Saša 3AG. Oni za sebe kažu da su "centrus mundi", u nas ne bi mogao biti blagajnik Kućnog savjeta.
To je oni šta je kupija za vodu i svitlo na skalama, njanci mu ne bi da jedan portun za kupit, pomišalo bi mu se sve u templa... Ka da je kalfa u pametnog Martina...

Prije zadnje izborne skupštine sija san u kafić u dvoru D-12, eto ti toga lika za stol pored. Ja se predstavim, pružim ruku, pitam hoće li ljudi šta popit, čuo sam neki nemušti odgovor, kroz zube. To su tipovi, ala Martin, koji su samo hrabri i "revolucionarni", kad između njih i vanjske zbilje stoji tipkovnica i internet. Nisam ga nikada čuo da diskutira u skupštinskoj sali. Ali zato brajo, u toplini kuće, flat internet, prsti klize....

Nema veze što vrijeđa na desetine onih volontera koji dumaju kako izvući još jednu godinu matični klub iz govana, i nerazumijevanja društva u cjelini. HRS, po njemu, ima božansko, vrhunaravno, poslanje, šta bi se on bavio sudbinama radioklubova, ta oni su tu da mu pošalju po 500 kunica godišnje, i šta bi oni imali tražiti od almighty Saveza ?
Cca 100 klubova po 500 kuna je pedeset jezerač. Pordenone, F-hafen i izlet na Landshut (IARU), avionske karte za London, ARG izleti, od Slovačke, nadalje...
A onda dođu i licencirani ličnjaci, nepoznati cijeli broj, s tendencijom opadanja, puta 100 kuna, pa sad ti zbrajaj.

U nijednom planu HRS-a zaista nisam vidio stavku , pomoć (malim) klubovima. Samo potvrđuje moju tezu da je trenutno vladajućima u interesu da je što manje radio klubova u Hrvatskoj. "Lakše" se vlada, i mulja.

Psi laju, a karavane prolaze...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 28, 2017 9:44 am

Koki moj ne šljive maloga čovika pa i mali klub ovima šta pritiče.
Oni samo sebe gledaju namirit.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 28, 2017 11:07 am

Ma, gledaj Reni, poanta je u onome šta si ti nikidan napisa za Peru i samozvane "elitiste", oni u životu nisu izvadili svoju lipu iz žepa, a drže ključe od klupskih lokacija u sakrito, ka da in je pokojni nono to ostavija didovinu.
Taki ti je i oni doživotni predsjednik iz Supetra. Ispričat ću ti jednu anegdotu, koju san bija već jedan put javno napisa, prije desetak godina. Godine gospodnje 1981. idemo mi klubskin kombijen na Vidovu goru, na UKV contest, i usput provjerit R6, njegovu podešenost, radno i rezervno napajanje. Kad smo bili u po kanala, siti se pokojni Nikola 2FW da smo zaboravili ponit destiliranu vodu. Reče ti on meni : Imaš Ivicu na repetitoru, pa mu reci da kupi, sačeka nas u portu, i da nan, da ne dangubimo. Rečeno-učinjeno. Kad smo bili blizu porta, govorin ja Nikoli : Oš se kladit, u šta god očeš, da će te dočekat sa bocon od litre ? Svašta mi je izgovorija, da kako ja krivo ocjenjujen ljude, da nije Ivica takav, da će sigurno kupit i donit ili od 3 l, ili od 5 ! Ja ga mirno sasluša, i , još mirnije ga upitan : Evo, opet ponuda, 1 : 10 , očeš pristat ? Nije tija. Mi akoštali, ja vozin, Nikola na mistu suvozača, Ivica stoji na sizu, kaput sa kapuljačon, jedna ruka u žepu, u drugoj boca od litre. Ja usporih, Nikola uzme bocu, i zahvali, mi produžismo... Ja mučin, šta nije moj običaj. Negdi na visoravni Knežeravan, Nikola već nije moga izdržat, puka je ka cvrčak, i iz njega provali : Kurbin sine, kako si zna ?
Ja se još dan danas smijen, nisan ferma.....
Predobro poznan Bračane, ali ove, šta su navikli cili život bit na državnoj, općinskoj, SOTKA-inoj, ZTK-ovskoj, ili NN-sisi , poznajen još bolje. Dapače, doktorira san na njima.
A to su ti svi ovi, od HRLETA, preko PERE, do ROLANDA, IVICE, DEANA, NIKŠE, SAŠE, sve je to isti profil. Ja nisam rekao da su oni kriminalci, ili kršitelji ijednog zakona. Oni samo "uspješno" koriste blagodati socijalizma, transferirane u neovisnu Hrvatsku. Jer, sve šta in klubovi imaju, sve je kupljeno DRUŠTVENIM novcem, direktno, ili indirektno. Ako nije kupljeno, onda je "zamračeno" , u pravilu, od javnih, društvenih, tvrtki ili organizacija, HV-e ili MUP-a.
Kako napisah neki dan, pročitah na qrz.com da je lokacija Kozjača privatno vlasništvo Emila i Nikše. Mudro su to učinili, sve društveno stavit na privatnu lokaciju, na koga puštaju samo one koji im begenišu.

A što reći o Jarunu, Domu tehnike, prostora i opreme koju su jamili ostatku radioamatera u Hrvatskoj ? Jer, dok je tamo bila ledina, proklamirano je jedno, kad se izgradilo, namjerno je izvitopereno u nešto drugo.
Postala je još jedna privatna prčija, sazdana društvenim sredstvima. Kako ja imam 44 godine staža, više sam ja stavio, kao porezni i radni obveznik u RH, nego svi oni, pojedinačno. A di su oni koji su išli u "zasluženu" mirovinu sa desetak godina staža, i kurče se po forumima, prodaju pamet, a ne obadaju se da koriste nešto za što su najmanje doprinjeli !

Sad će Dado, sa svojim "pametnim" izjavama kako ja tražim ključe od Jaruna.... Šta nije moga ništa pametnije smislit ? I u Domu tehnike, i u crkvi Sveta Mati Slobode su moji novci, kao i u još ponekom objektu na Jarunu.
Nije mi žao, i opet bi dao, samo, nemojte me jebat u mom žitu...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 28, 2017 12:11 pm

Upravo tako.Koriste blagodati koje su si namistili.Rolando će reć da se izborija za Broćanac.Ima i donacija,svi znamo.Ma ni to me ne zanima ali sam alergičan da se veze,DX-ovi rađeni sa kontest lokacije računaju kao iz matičnog QTH :!: :!: :roll: Pa tako Mojsilović Dragan,9A6W spava na lokaciji,radi na osobni znak i puni slotove ka da radi odoma,Tolstojeva ul. u Splitu.Eto to mi već ide na neku stvar.Inače spomenuti kolega je uvijek bio PRAVOVJERAN,što se kaže po PS-u.
Da ja to radim onda bi bilo da san onaki,vaki,da se to ne važi itd.A on se može tako ponašat? Nije samo Mojsilović..ima njih još dosta.Sluša san ja i njegove veze iz "tel.imenika"a i iz drugih "imenika i adresara" po ciloj RH.Na njihovu sramotu ali i našu kad to slušaju RA van 9A.
Za jednoga pola Balkana radi veze na 50 MHz :!: :x Pa jebate jesu li to normalni ljudi :?: :? isto tako na 1.8 i drugim KV bandovima.
A na te lokacije, dobro si reka, možeš pristupit samo ako platiš i begenišeš uz obvezno NETALASANJE.Ko se tako ponaša ima dobre šanse za radit DX sa tih lokacija.Ne kažem da ne daju ruke za radit neke konteste kao i dizat stupove i antene.To nisan nikad reka.Još najbolje da ne dođu?!
I za kraj da mi je znat di su završili svi oni subvencionirani uređaji? ;) Di je recimo IC-756pro3 iz RK Vidova Gora?Di se sada nalazi taj uređaj? Pitanje za 100 milijuna dinara RSK.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 28, 2017 1:18 pm

Di je recimo IC-756pro3 iz RK Vidova Gora?Di se sada nalazi taj uređaj?

Zar ti ja nisan napisa, nedavno, da ga je da malome iz kluba na revers ? Toga, ili onoga šta ga je donira Amerikanac, svejedno. Bitna je umreženost informacija. Jer, kad napisah tu informaciju, gle čuda, sutradan doša otac od maloga montirat neke tende u Bol, gleda me ispod oka, ka da san mu najmilije posla u Aušvic. Znači, čita se forum, prenose se "informacije", "lože" ljude lažima i poluistinama...
A zašto se daje društveno vlasništvo u kapitalističkom sistemu na revers ? Pa upravo stoga da se osigura "baza" i potreban broj ruku, kad dođe izborna skupština. Komunjare ništa ne prepuštaju slučaju.

Misliš da nisan bija na frekvenciji kad se bivši UKV manager falija kako radi sa novim KV uređajem, vlasništvom Saveza, iz Dubrovnika, a kojeg ima u sebe, na reversu, koji nikad nije napisan. Jer da je, onda bi se NO ima za što uvatit. Ovako kad nije, oni to sve etiketiraju , citiram , "tračevima i glupostima onih Dalmoša". Moš mislit. Zato je Vrba na skupštini i opra ruke, jer inventurnu listu niko nikad iz NO-a nije vidija.
A ni reverse, kad ih nema. A nema ni uređaja. Jer su kod proverenih drugova, od SRVKS do UKV managera. od Dubrovnika do Osijeka. Jer je gledatelj sa Haitija to tražio.

Svi su ti likovi nevažni. Važna je pojava, koja je karcinom ovog hobija. Jedni stiču, drugi rastiču. Jedni vuku u Savez, drugi daju, na lipe oči, da imaju potrebne ruke u zraku, kad im zatreba, od Saveza, do Supetra.

Stara je irska (katolička) poslovica : Treba osuditi grijeh, ne grešnika.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 28, 2017 3:23 pm

GADLJIVO,DO BOLI :!: :x

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK