by 9a2jg » Thu Apr 20, 2017 10:15 am
Vir i Sutivan , zajedno sa višekatnicama na mirčanskoj obali su tipičan primjer kako para vrti gdje burgija neće. Više puta sam pisao da je tragedija što su te sve kuće izgrađene s građevinskom dozvolom ! Znači, za pretpostaviti je da je neko u tom lanci (ili većina?) primili lovu, da bi se izdale legalne dozvole za nešto što je prst u oko slijepcu ( bez uvrede slijepima) , a kamoli videćima ! Ne treba biti esteta da bi se vidila nakarada ! To je u Bolu učinila aktuelna SDP garnitura, cijelo jedno betonsko naselje, bez vrtla, bez parkinga, s pritiskom na infrastrukturu, koja je projektirana za stanje od prije DR-a. Zašto ? Zato što nabujalu općinsku i komunalnu administraciju i uhljebe treba hraniti, a kratkovidi misle i delaju tako da je to najlakše iz onih iznosa što uplate investitori za dozvolu. Kratkoročno da, dugoročno to plaćaju autohtoni stanovnici, kroz najskuplju vodu u Hrvatskoj, nadalje...
Ma baš je interesantno kako najviše devijacija na tom polju ima di je SDP na vlasti, Supetar, Bol, Milna...
Jutros, najranije, me pozdravlja načelnik (SDP), a inače se puten ne javije. Ćutija je i on da su za misec dan izbori. A njegov me je pokojni ćaća tužija u Supetar komandiru milicijske stanice Kušeti, da, citiram, "vršim sumnjivu subverzivnu djelatnost", a ja, u naravi, radio telegrafijom iz bašte hotela Kaštil, u Kupu narodne obrane Hrvatske. BTW , taj hotel su komunisti oteli porodici moje žene, 1948.g., i to je bila jezgra bolskog turizma.
Devedesetih su ga prodali razbojnicima iz Zagreba, koji su se, i ovih dana, natjecali za koncesiju na Zlatnom ratu.
Dobro si ti danas napisa : Two bad men killed Milosh !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja