I moja žena je godinama u Diokomu sa kolegicama šila odoru za nas
Normalno, Reni, da pišen iz srca ; iz pameti bi muča, jer takvi (naj)bolje prođu.
Kad je počima rat, onda su mi materi isključili telefon, veliki Rvati, iz TKC-a Split. Ali, zaklela se zemlja raju... Doša sadašnji župan u prostorije di su bili šifreri, i zateka mene. Govorin mu ja : Kako vas nije sram, isključit Hrvatici, jednoj od prvih žena partizana u Dalmaciji telefon, ka tobože, neprijatelju Hrvatske ?
Kad san te vidija ovdje, zemljače, ne beri brigu, biće sve u redu, odgovori on. Sutradan ujutro, Dugopoljac da nalog da se Dugopoljki, koja je prošla sve ofenzive, i logore, uključi opet telefon. I uključilo ga je isto govno, iz imotske krajine, iz tvoje bivše firme, koji je onda, ka i sada, sam sebe uvjerava da je na braniku Hrvatske.
Rata nije ni vidija, nego na TV Zagreb i YUTEL-u.
Za sve to vrime, mater je pokojna, plela bičve, one vlaške, suknene, za crnu zimu,i ja nosija našima borcima na Svilaju. Zato san i kvotira tvoj izričaj.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja