by 9a2jg » Wed Mar 08, 2017 11:03 pm
Nisan ja ni reka da je bolje u Bolu ! Imamo najezdu hotelskih moćnika na puuuuno perfidniji način. Uvečer iz hotela poslažu ležaljke na javnu plažu, gost koji dođe, doslovce ujutro u 0600 nema di stavit šugaman ! Borim se, u okviru svojih mogućnosti, toliko im govorim istinu, uvijek podkrijepljenu argumentima, da, ima drugu godinu, me ne zovu na briefinge TZ sa agencijama i hotelima !
Istina boli, Bol boli !
Smanjili su zaštićeno područje krajolika Vidove gore , sa 80 na 12 ha, i , kada sam ukazao, prije tri godine, na znanstvenom skupu, da iza toga stoji građevinska mafija, koja je "podmazala" općinske vijećnike, i lijeve i desne, više me ne zovu ! Kad je lova u pitanju, isti su vijećnici, krvavi ispod kože, i SDP i HDZ.
Što se tiče koncesija, jedna od najvećih pogrešaka države je što je to stavila u ovlast županija, a ne lokalne zajednice, koja od toga živi ! Za lovu bi prodali i mater svoju, a ustvari za realno siću, ne dozvoljavaju Hrvatima i gostima pristup na plaže. Ima privatnih, ima hotelskih, ima svega, samo ne osnovnog indijanskog (i nordijskog) načela, da je to otvoreno cijelom svijetu. To smo imali u socijalizmu, ali, veliki Rvati sad kažu da je bija nenarodni režim !
Znači, u tom, rečimo, nenarodnom režimu, ja san se kupa, od Bara, Ulcinja, Boke, preko Dubrovnika, do Kopra i Ankarana, i niko me nije tira.
Sada imamo svoju državu, gorila talijanskog senatora tira bejzbol palicom župnika, i još tri osobe iz Visa, koji su se došli okupat na Host. A senator samo iznajmija apartman od Plovputa !
Ili kad ercegovački pratri tiraju radioamatere koji su tili aktivirat Badiju, koju im je hrvatska država besplatno dala na 50-godišnje korištenje !
Moga bi ovako do prikosutra, gren povirit Barcelonu....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja