Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Sat May 21, 2016 10:54 am

Upravo taj izričaj sam joj osobno sasuo u lice, jer ona, baš kao i sve ostale strukture HZTK, prvo namiri sebe, i voditelja Zvjezdanog sela, onda mrvice da školama, a udrugama, malo, i ništa.

Već 15 godina pišem i dokazujem, da ne mogu volonteri klubova Narodne tehnike, pa i radioamateri, zamijeniti nastavnike i profesore Tehničkog odgoja u školama, njihov program, teoretsku i praktičku obuku. Oni su taj program srozali na minimum minimuma, srezali sve na dva sata tjedno, tek toliko da se otalja, rezultat je (na žalost) očekivan, za sve koji poznaju situaciju u školstvu i NTH-e.

Po stoti put pišem, zadnje šolde smo dobili od društvene zajednice 1999.g. Normalnim ljudima ne treba komentar na ovo činjenično stanje. Sastajanje po pubovima, kao u Velikoj Britaniji, to je , na žalost, postala naša svakodnevica.
Odma se sitin balkanskih riči, na muziku kultne pisme Mustafa, kad san bija mali :" Ko ima para, kupa se u moru, a koji nema, doma u lavoru, o Mustafa, o Mustafa, volio si žene, al' su iste sve..." !
Last edited by 9a2jg on Sat May 21, 2016 3:41 pm, edited 2 times in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 21, 2016 11:27 am

Ne samo što dica često nemaju opće kulture nego još manje tehničke.Tako nam je.Zato ja često pišem da je sve zaista išlo u 3 PM a svitlo na dnu tunela ne vidin. :(
Kako će dica imat volju za radom kad 25 god.gledaju starije kako ne rade i bez posla a i ove koji pljačkaju LN :?: :!: :x
Meni se čini da je ova zemlja i narod u silaznoj putanji.Žaj mi je mladosti... :cry:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue May 24, 2016 3:45 pm

Upravo san završija telefonski razgovor sa Mihovilon, on je iša malo u Daruvar, u tazbinu. Žali mi se da ga napadaju radi moga pisanja ! Ka da mi je on mentor i mecena !
Ili ih , možda, boli šta san istinito napisa da sutra gre na ekspediciju u Kumrovec ? Za svoje šolde, za svoju naftu, ko mu je dava do sada, neka mu više ne daje ! Iako osobno mislim da oni pizde jer on NJIMA više ne daje, a navikli... To te ja pitam !

Evo i prigodna pisma https://www.youtube.com/watch?v=8DJLlFfsFpE .

P.S. Za sutra spremam objavljivanje jednog rariteta, gdje će se mnogi prepoznati !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue May 24, 2016 3:50 pm

Mene još nisu počeli zvat na brzoglas.Bit će znaju da iman kratak fitilj,malo mi se oće nekoga poslat di već triba. :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Tue May 24, 2016 3:55 pm

Dobro piva Škoro :Narani marvi i tjeraj dalje! Ko njega smi zahebavat u vlastitom dvorištu.E kad bi se svi Hrvati ovako ponašali.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 25, 2016 6:37 am

Evo jedna fotka da se vidi kako su članovi radio kluba Ante Jonić, na današnji dan, rođendan Josipa Broza, bili nositelji akcije Radio štafeta voljenom Maršalu. Fotka je sa vrha Visa, 1964.g., a fotograf je bio tadašnji predsjednik kluba, pokojni Slavko Teterić, YU2GM. Radilo se na UKV AM , frekvencije kontrolirane kristalom, bazni RX američki ratni BC348R, kojeg smo koristili još do polovice sedamdesetih.

Može i prigodan tekst, najvećeg Bračanina u povijesti, i prvog predsjednika Vlade NR Hrvatske, Vladimira Nazora :

Al' grmnu grom na vrhu planinskome ;
I vjetar duhnu, i magla se dignu.
Zakriješti oro pod oblakom ; zasja
Sunce, što slavno sja i hrani i grije ;
i Titov glas se prosu kao dažd
Na izmučenu čeljad, uvijek žednu
Njegovih riječi :
" Naprijed ! "
Attachments
Vis 1964..jpg
Vis 1964..jpg (353.32 KiB) Viewed 4055 times
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 25, 2016 8:37 am

Jebem i tu radio štafetu.Srića neće se ponovit.10 zločincu na mnogim listama 20 stoljeća. :evil:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 25, 2016 9:21 am

A šta bi ti onda, sa tako kratkim fitiljem, da recimo živiš u Umagu, odakle svake godine, pa i ove, kreće štafeta do Kumrovca ? Bogatstvo različitosti, pluralizam interesa i različitost mišljenja...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 25, 2016 2:00 pm

A što bi :?: :roll: Sigurno nebi skida glave.Govorim o činjenicama.Ne ja...povijest kaže..životopis mu je takav,nisan ga ja izmislija :!: :o

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 25, 2016 2:26 pm

HDZ nije moga pisat povijest, jer jer pun bivših SDP-ovaca. Zato je on osmislija male desničarske strančice, ala HSP i slične, koje su plasirale notorne laži, a la lista največih svjetskih zločinaca, i mjesto Josipa Broza na njoj. Ja znam opus tvog predsjednika matičnog kluba, kojoj stranci pripada, šta je radio i govorio, jer , to su sve javni dokumenti, vrte se i listaju po internetu, stotinama tisuća puta.

Zbog toga šta je govorija, a ne zbog djela, koje ja ne pamtim, a puno duže sam od njega u radioamaterskoj organizaciji, on je dobija društvena priznanja, jer je sluša velikog vođu u D-12, vozija za njim, a i govorija kako je pasalo određenim mračnim krugovima.
Kad sam ja nastupija s osmišljenim programom javno i transparentno, i tražio njegovu podršku, nisam je dobio. Mnogi su me tapšali po ramenu, ali, kad je bilo potpiši za podršku za IO HRS-a, onda su zakazali.
Stoga, Pukiju je bio olakšan put, Goran i Emir su me gazili svojim "umnim" izričajima po forumu, secirali moj životopis, kojega im je ustupila profesionalka, a osobe tipa Srećko su mi uskratile podršku.
I to poštujem , drugačiji politički stav, samo pizdo od čovika, onda si sukrivac za ovo jadno stanje HRS-a, jer si , nedavanjem podrške meni, dao podršku onim snagama koji su ovaj period samo otaljavale.
E zato, šta je bija pizda od čovika, zato je dobija "priznanje" HZTK !

Sad je dobija godišnje priznanje 4DC, iz istog, Vašeg kluba, a svi ga natjecatelji seru po glavi, ne osobno, nego kolektivno, u funkciji člana Povjerenstva za KV. Zašto ? Zato jer očito i bjelodano radi protiv interesa goleme većine naivaca koji vjeruju u zakonitost i poštenje natjecanja za KV , pod visokim pokroviteljstvom HRS-a !

Merry go around !

Neki dan, na doigravanju za prvaka, cijela košarkaška dvorana viče : Niger, niger !
Da živimo u normalnoj zemlji, kao što ne živimo, delegat i povjerenik bi prekinuli utakmicu, ili ispraznili gledalište !
Ali, ne ! U gradu, u kojemu sam bio sa KK Split, dok su igrali Marcelić, Troskot, Đerđa, Skansi, tri brata Tvrdić, Grašo, i di nikad nisan čuja beštimju, a kamoli nešto drugo, nedolično, sada me sram di živimo.

Stoga, poslovica veli : Pometi prvo pred svojim vratima !
Usudio bih se nadodati : Pročitaj malo starije autore, svih boja i pogleda, a ne nasjedati i propagirati dnevnu propagandu .

Ima još...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK