http://www.index.hr/vijesti/clanak/bori ... 95650.aspxPuno stvari u ovoj tragikomediji, sapunici na hrvatski način, ima nesumnjivih sličnosti sa HRS-om. Spomenut ću samo jednu, možda najvažniju - management !
Nekoliko stotina najboljih mladih mozgova Hrvatske se javilo dobrovoljno, na JAVNI POZIV , i kao takvi su izabrani u radna tijela, koja su radila, i odradila posao.
Tko ih kritizira, i podmeće im nogu, isti oni koji zastupaju dijametralno suprotna gledišta, od kojih NIJEDAN nije napisao molbu, kada je izašao Javni poziv! Toliko o možđanima, i poštenju, istih !
Ista stvar je bila u HRS-u, mene je moj klub delegirao kao predstavnika u IO HRS-a, i još me je podržalo devet klubova. Vlastodršci, utvare koje žele vladati iz sjene, satrapi radioamaterstva u Hrvatskoj, nisu htjeli ni čuti za moju kandidaturu, iz prostog razloga što je sve javno, transparentno, što me nisu uhvatili s prstima u marmeladi (kao neke iz IO-a), što nemam ništa tuđe na reversu, i što nemam kartona u Policiji. Da imam, možda bih i bio kandidat, no, kako ne znam mučat, vjerovatno bih otpao.
Umjesto mene, i meni sličnih, Puki je instalirao samozvane predstavnike regija, koji su se okitili zvučnim nazivima dužnosti koje navodno obavljaju, a sve za naše novce, sumnjive i nikakve rezultate.
Nikad više oštancanih operatora (da mogu potegnit, opet naše pare, iz HRS-a, kao , tobože, uspješni), a 74 pozivne oznake u HRKljušu, govori više od mog komentara.
Kad bi se (normalno) spisak očistio od klubova i pojedinaca koji su kršili propise, spala bi knjiga na šezdesetak znakova. Slabo, da je sutra Božić !
I, na kraju, ništa te i takve persone nisu naučile iz povijesti, uvijek instalirani aparatčici odrađuju poso za nekog, iz drugog plana, hobi nazaduje, samo njih par, koji su se "oparili" , trljaju ruke.
A mi, tonemo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja