Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a7zz » Thu Mar 24, 2016 12:21 am

Ha ha,lopovi i varalice jašu i dalje.Dokle,vidjećemo.Prije par dana imao sam zadovoljstvo na skupštini kluba kojega sam član izvjestiti članstvo da ,koje je uglavnom, na žalost ili na sreću neaktivno,kako se uzme,NE moraju platiti članarinu savezu zbog dozvola,tj da im njihov papir o članstvu ne služi ama baš ničemu i da dozvolu mogu produžiti direct u HAKOM-u. Isti su naravno,tada platili članarinu samo u klubu a 100 kn ostavili u svome đepu i kažu da će radije kupiti nešto djeci ili unucima,tko ima.O jedinoj "usluzi" istoga,tj. o nakardnom radu qsl-biroa nisu rekli ništa,samo su se nasmijali jer nitko od njih te "usluge" ni ne koristi.Ostalo ništa ionako nitko nema od pokvarenog HRS-a!Znači ,zadovoljstvo mi je izjaviti da sam im i ovom prilikom izbio iz đepa još 1500kn,minimalno!! Uz onih 500 kn po jednoslovnom znaku za klub!Neka sami zbrajaju!Ne plačajte tim probisvjetima,ne budite ludi!Neka se uguše u svome zadovoljstvu.varanju,laganju,lopovluku i javašluku!Ja isto guštam,sprdam se sa njima a ne mogu mi NIŠTA !!!!!N I Š T A!!Ala gušta! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
9a7zz

Postby 9a2jg » Thu Mar 24, 2016 8:08 am

Večeras je ključni dio Velikog tjedna, posljednja večera. Sveti otac Frane će prati noge izbjeglicama, kao što je Isus činio svojim učenicima. Lani je prao kriminalcima u zatvoru.

Kriminalci u D-12 ne peru ni svoje, a kamoli članstvu, prema kome su krivi do nebesa...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 24, 2016 11:54 am

Koki a što to ateistima uopće znači?

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 24, 2016 12:19 pm

Ne samo šta su ateisti, nego su i lupeži. Eno, pametniji od mene, informiraniji, kompjuterima vičniji, su im DOKAZALI da kradu, falsificiraju i podmeću "mrtve duše" i krivotvorene podatke.
A lipo san in reka, i prošlo "elektronsko" glasovanje je bilo nezakonito, isto ka i ovo.
Oni se "igraju" demokracije i zakonitosti.
Sve to rade da bi opstali na vlasti, pod svaku cijenu, bez obzira na žrtve.
Ljilja nije žrtva, ona služi NJIMA.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 24, 2016 12:25 pm

Znam to...ODAVNO.Ali nema nam od toga koristi.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 25, 2016 3:32 pm

Sretan Uskrs !
Attachments
Sretan Uskrs !.jpg
Sretan Uskrs !.jpg (3.17 MiB) Viewed 3615 times
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 02, 2016 9:55 am

http://www.hamradio.hr/index.php?option ... Itemid=711

Opet se moram ponavljati , Dado sve je za pet, ideja odlična, cijena (valjda) razumna, da san sa stanon u Zagreb, odma bi se javija, ali.....

Ka i u Kapelskin kresovima, kad su jednog druga tribali osudit, na partizanskom prijekom sudu, nabrajaju mu inkriminacije, svi pokisli, samo in Dimnjačar govori, je, sve je to lipo, oću reć grubo, ali sad će bit najvažnija riječ , ALI !
Tako je i bilo, onih par riči, iza "ali", je poništilo sve one grozomorne optužbe !

Ista stvar je i ovdje, previše je (privatiziranih) društvenim novcem sagrađenih lokacija za opće dobro, gdje se odrađuju cijele liste, da tvoj pošteni prijedlog nema šanse doć u razmatranje !

Prvi dan rada FT4JA nisan zna, bili se smija, ili plaka ; postaja iz Zagreba (a odakle bi tribala bit ?) odradila vezu na RTTY, a znan da nema opremu, niti je ikad radija RTTY.

Nesriknji sin razmetni, ništa nije svatija, i ne uči od okolice, kad drugi za te radi vezu,

mora bit na CW, niko neće poznat !

P.S. Drugi dan Sandwicha, nazoven ja jednog priku, i velim mu : Jučer, u tu i tu uru si radija za toga i toga na 80 m CW ! Oli ti je on reka, odgovara on. Ne, nego te znan po kucanju, završih.
I to ja, koji nisan Banjičar !

PS2. Ima još, nisan ni počeja pošteno pisat...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 07, 2016 10:14 am

Kao da mi nije dovoljno što ih bezuspješno pokušavam odraditi na barem jednom bandu kao sol na ranu stiže Martin sa svojim izjavama tipa "odradio sam ih na pendrek antenu samo sa oscilatorom s 2N2222".

No, brojevi ipak ukazuju na nešto drugačiju stvarnost.

Do ovog trenutka odradili su 64916 veza.
Pratio sam malo pozivne znakove koji su se pojavljivali na dxa i gledao koliko slotova su odradili.
Evo uzorka : 12,12,7,14,1,12,1,12,11,7
Dakle prosječno 8.9 veza po pozivnom znaku. Iz toga proizlazi da ih je odradilo samo cca. 7799 unique znakova.
Kada znamo da pojedinci rade za više znakova (klub, prijatelji, naručitelji,...) onda je realna brojka još manja.

Pitanje je da li dx ekspedicije donose ljudima više sreće i zadovoljstva ili frustacija i nezadovoljstva.

Osim toga, po meni, rang lista koja određuje da li ćete ih odraditi ili ne je ovakva :

1. dokonost - morate imati jaaako puno slobodnog vremena. Znači, idealno za umirovljenike bez obiteljskih obveza
2. oprema / lokacija - morate biti bogati, imati teren van grada, dobar antenski sustav, jaaako pojačalo, antene, ...
3. sreća - naravno morate imati i sreću da vas zadese dovoljno dobre propagacije
4. debel obraz - kako drugačije opisati one koji na "ending with zulu" odgovaraju sa svojim znakom koji naravno ne završava na Z
5. operatorske sposobnosti - da i ovo je bitno ali najmanje.

I sad nek mi netko objasni što od ovoga (osim rednog broja 5) zaslužuje epitet "honor" ???

Dragi Ivo, pomnjivo pratim sve tvoje postove, i redovito se slažem s napisanim, u 90% slučajeva...
Ovaj "slučaj" spada u onih 10 % .

Ne hvalim se, ali sam dijete socijalizma, ka i ti, pa ću ti "objasniti" na osobnom primjeru.
Imam TS530S, stariji od Isukrsta, s time sam ti sve rekao. Samo na 14 ima punih 100 W, na drugim bandovima manje. Antene, dipoli, i DX3B. Gdje god sam ih čuo, radio sam ih, osim , za sada na 14, gdje sam ih jutros čuo PRVI PUT, CW, i nisam uspio, u prevelikom pile-up-u, ali ne odustajem.
Sinoć sam ih radio sa 50 W out i dipolom za 7, na CW, i za klub, oko 23 sata lokal, pola ure truda.
Ne želim citirati glupavog Martina, ali jednom je napisa i jednu pametnu rečenicu (omaklo mu se ! ) : Samo treba pažljivo slušati !

Čitao sam što su pisali Davor i Adam, sve potpisujem, ovaj DXA nije pomogao pravim operatorima, samo odmaže, jer imaš na tisuće neznalica koji samo s kilovatima filuju u eter svoj znak, i bez slušanja, "odvraćaju" 599. To me podsjeća na peškafondo, i lov liganja, ako se ulovi, ulovi.

O časti ne bi, u HRS-u od glave riba smrdi, a toj pokvarenoj vrhuški na referendumskim pitanjima daje za pravo više od polovine članstva.
Znači Ivo, ja i ti smo u banani, a oni "prosperiraju", jer je to AMORALNA VEĆINA.

Dakako da je i narečeni Martin s njima ! On javno hvali QSL biro, a pola Hrvatske nije dobilo ništa godinu dana ! On odradi za sebe i okolicu, i priča o hamspiritu ! Imamo mi prikoviše raznih Martina...

Moga bi, ovako, do prikosutra, neću, jer sam sebi dižem tlak,
Ionako se spremam u portabl, odradit na 80 i 160 m, što se još odraditi dade.

Sretan lov i ulov !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 08, 2016 5:37 pm

a moram pohvalit...

-modulatora (na odlasku?) što je revno, ekspeditivno i kvalitetno trpao moje postove u koš, nikak da nafatam tih 500 postova... i postanem bar Master ovdje...

-QSL managera, što stvarno po mom sudu radi dobro... mene Mirko, Slavko i ini nikad nisu smetali... moje karte in i out rade... stvarno ne znam zašto se drugi tuže... ali stvarno... negdje ipak škripi dobra volja...

-nekoga tko se logira sa ADMIN, to mi je baš fora, svaki put kad ga vidim...

-malo i sebe, hvale me drugi da ih dobro zabavljam... samo vele da premalo kajkam u zadnje vrijeme...

-eQSL, jer smo stalno ispravljali netočne navode...

-Ivu, 3TY, jer ni njega ne možete ubit u pojam...

-sve članove HRS, uključivo opet mene, koji ponekad i redovito plaćaju članarinu...

a pokude neki drugi put...

Evo, prenosimo sa HRS foruma, direkt iz koša, jer je gledatelj iz Novog Zagreba to tražio.

On bi tija glumit kritičara vlasti, ali ga nešto ne ide, u zadnje vrijeme. Od kamilice o ocjeni rada QSL biroa, nadalje...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 09, 2016 9:41 am

Godinama je uzdanički klub Vidova gora u Supetru prikaziva, urbi et orbi, puste završene tečajce, mislija san, taj RK će šuperat sva društva u Supetru i na Braču po broju članova.
Zadnjih 5 -6 velikih DX ekspedicija, 9A1CFN, ni jednu jedinu vezu ! PPS u centru mista, lokacija na Vidovoj gori, 5-6 kratkovalnih uređaja, kompjutori, internet...
Sve zaludu, kad nema ljudi.
Otišlo dvoje ključnih, starih kvrga, sve kleklo...
Zmaj od sapunice se raspa sam od sebe, jedna , stoput ispričana, bajka, ili laž, kako vam drago, je došla kraju.

E, ali loš i koruptivni sustav je taj izvor laži i sapunice DVAPUT nagradio društvenim priznanjem, doživotnog predsjednika jednom (papir i lova), a sada je tamo otišao i jedan Nikola Tesla.

Ali, to nije najgore u cijeloj priči. Najgore je to što HRS i HZTK još uvijek podupiru i promiču te i takve opsjenare i proizvođače laži, i time nabijaju komplekse velikoj većini poštenih RA i klubova.

Ne boj se, nema takvih ni na DXCC listi, u IOCA ili 9AFF programu, jer tamo treba RADITI, kao operator, i kompletan radioamater. Najlakše je jedanput na godinu odvest 5-6 djece na Vidovu goru, radit u nekom benignom kontestu, učinit pedesetak veza, ali dvaput više fotki, i dvi - tri kartice teksta, za svakoga koji hoće čitati laži, i dati koju donaciju u novcu.

Zar koga čudi što njihov predstavnik sjedi u skupštini ŽZTK, glasa za amoralne odluke HRS-a, konstantno unazađuje radioamaterstvo u svojoj sredini... ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK