Kao da mi nije dovoljno što ih bezuspješno pokušavam odraditi na barem jednom bandu kao sol na ranu stiže Martin sa svojim izjavama tipa "odradio sam ih na pendrek antenu samo sa oscilatorom s 2N2222".
No, brojevi ipak ukazuju na nešto drugačiju stvarnost.
Do ovog trenutka odradili su 64916 veza.
Pratio sam malo pozivne znakove koji su se pojavljivali na dxa i gledao koliko slotova su odradili.
Evo uzorka : 12,12,7,14,1,12,1,12,11,7
Dakle prosječno 8.9 veza po pozivnom znaku. Iz toga proizlazi da ih je odradilo samo cca. 7799 unique znakova.
Kada znamo da pojedinci rade za više znakova (klub, prijatelji, naručitelji,...) onda je realna brojka još manja.
Pitanje je da li dx ekspedicije donose ljudima više sreće i zadovoljstva ili frustacija i nezadovoljstva.
Osim toga, po meni, rang lista koja određuje da li ćete ih odraditi ili ne je ovakva :
1. dokonost - morate imati jaaako puno slobodnog vremena. Znači, idealno za umirovljenike bez obiteljskih obveza
2. oprema / lokacija - morate biti bogati, imati teren van grada, dobar antenski sustav, jaaako pojačalo, antene, ...
3. sreća - naravno morate imati i sreću da vas zadese dovoljno dobre propagacije
4. debel obraz - kako drugačije opisati one koji na "ending with zulu" odgovaraju sa svojim znakom koji naravno ne završava na Z
5. operatorske sposobnosti - da i ovo je bitno ali najmanje.
I sad nek mi netko objasni što od ovoga (osim rednog broja 5) zaslužuje epitet "honor" ???
a moram pohvalit...
-modulatora (na odlasku?) što je revno, ekspeditivno i kvalitetno trpao moje postove u koš, nikak da nafatam tih 500 postova... i postanem bar Master ovdje...
-QSL managera, što stvarno po mom sudu radi dobro... mene Mirko, Slavko i ini nikad nisu smetali... moje karte in i out rade... stvarno ne znam zašto se drugi tuže... ali stvarno... negdje ipak škripi dobra volja...
-nekoga tko se logira sa ADMIN, to mi je baš fora, svaki put kad ga vidim...
-malo i sebe, hvale me drugi da ih dobro zabavljam... samo vele da premalo kajkam u zadnje vrijeme...
-eQSL, jer smo stalno ispravljali netočne navode...
-Ivu, 3TY, jer ni njega ne možete ubit u pojam...
-sve članove HRS, uključivo opet mene, koji ponekad i redovito plaćaju članarinu...
a pokude neki drugi put...
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests