https://www.index.hr/vijesti/clanak/pro ... ostalo_d_0Jučer san obaša moje penzionere na šentadu, da oni meni objasne o čemu se radi. Sve su mi lipo objasnili. Ameri odavno Hrvatsku doživljavaju za puno stvari i polja - zamorcem. Ono što im ne daju u svojoj zemlji, sada bi progurali kod nas ! Kako i zašto ? Pa vidili su da u ovoj zemlji sve prolazi kod raje koja ne trza, kojoj kradu sve resurse, i čiji se građani pitaju zašto su se borili. Nikad, u nijednoj zemlji, Ameri nisu nešto predlagali, promovirali, investirali, ako oni nisu imali očitu i najveću korist.
Pametniji od mene su mi objasnili da je i ovo ovdje očiti slučaj.
Postavlja se pitanje zašto se narod ne pobuni ? Penzići kažu : "Sve je jasno, neće se buniti oni koji imaju nepripadna primanja, falši branitelji, falši invalidi, krivotvoreni ratni putevi, 35 godina nepotizma, sad se već zapošljavaju i unuci, onih koji su započeli taj proces ! Hobotnica je postala prevelika, a kotač povijesti se ne da vratiti. Ili si u tom kolu, ili izvan njega. Ako si unutra, sustav ti ne da da izađeš, a intimno, i ne želiš, jer tko bi prehranjivao sebe i obitelj sa malim plaćama ili penzijama ?"
Zar nije lakše ovako ? Prodaš obraz, čast, poštenje, prodaš se tuđinu, šta te košta, ta odavno si se odrekao Domovine, kad si je prvi put izdao ?
Sve to mi imamo, u pripadajućoj veličini, i u HRS--u. Nikoga u vodstvu ne handri što su sve rasprodali, od etera, do pozivnih oznaka i dozvola za rad. Ne upirem prstom u nijednog predsjednika, ali svi su radili u korist svoje, i naše, štete, od Nikole do Mate. A svi držali ruku na srcu dok svira himna ! Nešto tu ne štima. Kud riječi pjesme : Oj, budi svoj ?
Jer , ne možeš biti svoj na tuđemu ! U ovom slučaju, ne možeš ni na svome, ako si prodao ono u što se kuneš.
Zar mislite da je slučajno i naivno što su prodali puste hrvatske pozivne oznake ? A prije toga, za vrijeme Nikolina mandata, ih dijelili odabranima, iz inozemstva ?
Kako to, kao veliki Rvati, nisu uzeli bilo koji troslovni znak, ta ionako nisu hrvatski rezidenti, nego jednoslovni ! I onda još drži predavanje u Sisku !
O čemu ? Čojstvu i junaštvu ? Časti i obrazu ? Čistim rukama ?
Svi se sjećamo kako su dvojica naših kolega, a obojicu poznajem više od 62 godine, promovirali hrvatski znak, s sufiksom RBM. Svi znamo, prigodom čega. I promovirali oni, dok je kapala parica. Nesta para - nesta promoviranja. Narod na Balkanu bi rekao : "Nesta para - nesta prijatelja!" Samo ovdje nije riječ o prijateljima. I nije slučajno što je počelo u Dubrovniku. Evo, sada tamo i završava, u sklopu promoviranja akcije da se sve plinoficira i kupuje baš američki skupi plin. Vide ovce, koje same dođu da ih se šiša, pa, što da ne, runo im je ionako samo teret, u nastupajućim ljetnim mjesecima . Punih 30 godina to traje.
Mi , koji smo branili, i obranili, dubrovačko Primorje, Grad i Konavle, ne možemo to sve gledati, ravnodušni, kao da nam je svejedno. Ne brani se svoje, da bi jednog gospodara zamijenio drugim.
Nagoviještaj ovoga smo imali na Murteru, prije 21 godinu. I nisu mi vjerovali, kad sam im govorio što slijedi. Nisam Nostradamus, nego mislim svojom glavom, Vidim jasno.
Kad sam, za vrijeme prve vladavine Mate i Kreše, napisao članak u HRS glasilu
Quo vadis, domine, brže bolje su me izbacili sa foruma HRS-a, zapriječili pisanje, a i sve ostale prijedloge i kritike na adresu HRS-a i HZTK, izbrisali, bacili u koš, zatomili negdje duboko, da ne bi, slučajno, i ostali saznali za sadržaj.
Danas, na Praznik rada, umjesto da slavimo rad, mi, kao zadnji jadnici, idemo po besplatan grah, u Maksimir, na Marjan, ili bilo gdje, gdje vladajući sa tonu-dvije graha, i tisuću kobasica, misle da kupuju socijalni mir ?
Zli jezici tvrde, da ćemo, od dogodine, kobasice zamijeniti sisačkim pilićima sa mega farme.
Drugarska se pjesma ori, pjesma koja slavi rad, srce glasno nek nam zbori, da nam živi, živi rad !
Ako imaš gdje raditi ?
Bujrum !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja