Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon Dec 29, 2025 6:58 am

https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zu ... ja-1527582
Ne virujen ja u ovo šta pišu ! Zar nas političari nisu uvjeravali da su to mirni, tihi i radišni ljudi ? Doveja bi ja te političare k meni na terasu, pa da slušaju uživo treštanje njihove habla-habla glazbe, i preglasnog komuniciranja. Ne krivim ja njih, nego onoga koji ih je doveo, i gramzljive susjede, koje bi se j....a za 1 euro.

Ovu situaciju ja uspoređujem sa poplavom pasjeg izmeta po ulicama i kaletama. Kad sam prvi put došao u Bol, 1971.g. , u Bolu su bila ČETIRI psa, sva 4 lovačka, s rodovnikom, NIKADA , u to doba, nisi mogao vidjeti pseći izmet po javnim površinama.
Danas, 55 godina poslije, ima masu pasa (zamjena za djecu, između ostalog?!!!) i svugdje moraš paziti da ne ugaziš ravno u pseći izmet !
A Općina već više od desetak godina troši znatne novce na posude za odlaganje tog izmeta, kupuje pripadajuće kesice, educira vlasnike, sve uzalud.

Izgleda da će tako biti i nama sa svim tim pridošlicama, koji imaju sasvim druge navike, socijalne, komunikacijske, vjerske, intimne... Neki se Pilipinci čak i trude naučiti par hrvatskih riječi, no Nepalci, i oni škuri ka mrak, s indijskog potkontinenta - jok. Oni su dostatni sami sebi, druže se samo sa "svojima", a kasniji kroničari ovog vremena će ustvrditi da su takva ponašanja najopasnija. Već viđeno u dosta zemalja zapadne Europe, od Belgije do Danske. Sada se taj eksperimentalni laboratorij prebacio u Hrvatsku.

Domicilno stanovništvo je nemoćno, jer čelništva, od općinskog naviše, šute, što tjera domoroce na zaključak da isti rade u dosluhu s onima koji su te nesretnike i doveli.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 31, 2025 11:33 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nep ... ostalo_d_0
Još jedan profesor zamijenio olovku pajserom ? Ni riječi o naknadi štete, doživotnom progonu, samo da ne smije ući u EU godinu dana ?! Jel ovo normalno za jednu uređenu državu ? Još nismo doznali visinu kazne onom Marokancu, što je tukao glavom naše policajke u zid ? Nije mu pisalo ni ime, kao da je malodoban !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 04, 2026 10:20 pm

https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zu ... ka-1528875
Kasni Slobodna za našim forumom, mi smo već upozoravali, dva puta !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 08, 2026 8:15 am

Premećem stare stvari, bacam nepotrebno, i dođe mi pod ruku vodič za hodočasnike u Svetu zemlju, izdanje jedne zagrebačke putničke agencije, od prije 30 godina.
Tamo piše, između ostalog, citiram, "Putovanje je bezopasno, jer ne posjećujemo mjesta sa palestinskim logorima."
Kratko, i jasno. Pametnome dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 09, 2026 7:00 am

Ali, to nije sve !
Svratija ja jučer do penzionerskih šentadi, za pokupit novitadi.

Udarna ćakula je da je jedan Arapin pokupova, a šta nije kupija, zakupija, sve butige i butižice, sa suvenirima i đinđama u Bolu. Janjevci u crnini !
Pođimo redom, prije tri godine hotele Blue sun kupija zet katarskog šeika, prije dvi godine u centru mista osvanija kebab, sada totalna supremacija Arapa !

Govorin ja mojim penzićima : Nemojte ovo puno naglas, jer će vam woke-dušebrižnici reć ka i meni, da ja to govorin jer mrzin škure i muslimane !
Moš mislit, neman drugoga posla.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 11, 2026 9:45 pm

https://www.index.hr/fit/clanak/losos-i ... nica_fit_d
A da je pitat odgovor od Jale i Zoke ? Obojica su lipo stavljeni... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 13, 2026 2:46 pm

Na današnji dan, 1992.g. Vatikan je priznao neovisnu hrvatsku državu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 15, 2026 6:54 am

Jučer sam opet posjetija penzionere na šentadi, sluša šta ćakulaju. Pita mene jedan od njih, veli : Ti si učen čovik, objasni nama starima, napola šempjastima ovu stvar ?
Vlast nam tupi da su nan ovi škuri imigranti potrebni, deboto ka da bez njih ne bi mogli disat ! Govore nan da će nan to bit radna i generacijska injekcija ! Ma, niko ne spominje da su Nepalci, po vjeri, najbliži maoistima, a da su Pilipinci nasilno pokršteni muslimani ?!!!
Da mi je mislit. Onako kako priprosti narod to tumači, voljom naše vlasti, mi ćemo se vratit u komunizam ! Njanci ne u socijalizam ! Neki od tih rade već u RH 3-4 godine ; nakon 7 godina može zatražit državljanstvo, i, kad ga dobije, ima sva prava kao i mi !

Već san pisa da iman prijatelja u poduzeću koje ima koncesiju za autobusni prijevoz na otoku Braču. Čovjek naš, Hrvat iz okolice Posušja. Znan da je u penziji, a isto vozi. Pitan ga ja kako, zašto i ko ga natjera. Kaže on da ga je gazda zamolija da radi, jer da nema ko, oni ostali su sve sami škuri ! Pitan ga ja : Kako ti je u tom okruženju ?
Kaže on : Ka da radin u Njemačkoj !
Nisan ništa više pita.

Samo san se sitija ojkalice, koju san na svoje sluša 1970.g. : "Livno, Duvno i Borova glava, nema cure koja ne bi dala !"
A refren je bio : "Austrijo ne gledala sunca, Kuprešanke ostale bez kurca !"
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 17, 2026 9:11 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... ostalo_d_0
Prvo su Nepalci bili sredstvo za obaranje nadnica hrvatskom radniku. Sad su (konačno) shvatili da Hrvata više nema, i da sad obaraju nadnice sami sebi ! U tekstu lijepo piše da u tom centru radi 100 Nepalaca i 70 Hrvata ! I nitko u hrvatskom radničkom korpusu ne štrajka, nitko se ne buni, sindikati su fikusi ! Šta smo dočekali...!
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 18, 2026 9:58 am

Pričan jučer sa radnicima iz Nepala i Indije. Govori meni Nepalac : Ja san bolji od ovih crnih (pokazuje prston na Indijca) ! Kako to, pitam ja. Lijepo, odgovara on, ja znam bar jednu hrvatsku riječ, on ne zna nijednu ! A koju riječ znaš, pitam ja. Lopata !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK