https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zu ... ja-1527582
Ne virujen ja u ovo šta pišu ! Zar nas političari nisu uvjeravali da su to mirni, tihi i radišni ljudi ? Doveja bi ja te političare k meni na terasu, pa da slušaju uživo treštanje njihove habla-habla glazbe, i preglasnog komuniciranja. Ne krivim ja njih, nego onoga koji ih je doveo, i gramzljive susjede, koje bi se j....a za 1 euro.
Ovu situaciju ja uspoređujem sa poplavom pasjeg izmeta po ulicama i kaletama. Kad sam prvi put došao u Bol, 1971.g. , u Bolu su bila ČETIRI psa, sva 4 lovačka, s rodovnikom, NIKADA , u to doba, nisi mogao vidjeti pseći izmet po javnim površinama.
Danas, 55 godina poslije, ima masu pasa (zamjena za djecu, između ostalog?!!!) i svugdje moraš paziti da ne ugaziš ravno u pseći izmet !
A Općina već više od desetak godina troši znatne novce na posude za odlaganje tog izmeta, kupuje pripadajuće kesice, educira vlasnike, sve uzalud.
Izgleda da će tako biti i nama sa svim tim pridošlicama, koji imaju sasvim druge navike, socijalne, komunikacijske, vjerske, intimne... Neki se Pilipinci čak i trude naučiti par hrvatskih riječi, no Nepalci, i oni škuri ka mrak, s indijskog potkontinenta - jok. Oni su dostatni sami sebi, druže se samo sa "svojima", a kasniji kroničari ovog vremena će ustvrditi da su takva ponašanja najopasnija. Već viđeno u dosta zemalja zapadne Europe, od Belgije do Danske. Sada se taj eksperimentalni laboratorij prebacio u Hrvatsku.
Domicilno stanovništvo je nemoćno, jer čelništva, od općinskog naviše, šute, što tjera domoroce na zaključak da isti rade u dosluhu s onima koji su te nesretnike i doveli.