Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sat May 31, 2025 1:51 pm

Došla mi je i QSL-ka od HS0ZJF, također mailom, posredstvom QSL world servisa. Veza iz 2014. ! Neko kopa nečije stare log-ove, ali na veliko ! Eddy je Belgijanac ON4AFU, radi isključivo CW, i šalje na sve načine, od direkata, preko eQSL, LoTW, do biroa ! Mogu se pohvaliti da mi je, do sada, poslao preko biroa karte za sve veze, koje smo radili, a ja mu poslao via biro. Razumije se, novi band.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 03, 2025 9:42 pm

Čitam sterilni forum, ko god počme o nečemu, tu je drug Sveznadar, on mora dati svoj pravorijek, riječ utjehe, samo šta nije počeja ispovidat ! Od koaksijalca, do KV fildžan natjecanja ! Sve zna Pendrek-bači, nema šta nema, samo ima da nestane. Reka bi naš narod da besposlen pop i jariće krsti !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jun 04, 2025 5:12 am

A da plati članarinu HRS-u, di bi mu bija kraj ?
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 05, 2025 7:38 am

Antikrist
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 18, 2025 7:48 am

Čujem, sporadično, stidljivo, očito one-man-show aktivnost postaje 9A925T. Tanka nešto promidžba, promidžbenih materijala nema, ili mi nismo upoznati.
Dođe mi u pamet akcija prilikom dolaska pape Wojtile u Split, prije 27 godina, "Bit ćete mi svjedoci". Prigodne žute kape, majice, šalovi. Svega toga sada nema.
Isto kao da je ono organizirala Katolička crkva, a ovo, bože mi prosti, neka sekta ? Bar Kaptol ima novaca, oni su se izborili da ne moraju voditi knjigovodstvo, za razliku od SVIH organizacija Narodne tehnike ! To je njima njihova borba dala, za nas se nije imao tko (iz)boriti. Baš kao i u slučaju pečata TISKANICE ! Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 01, 2025 10:02 am

Liepo, fino, krasno ! A kako to radi kad internet ne radi ?
Napisa 9A3LI.
Ima da radi, ako se tako naredi. A, ako i nakon toga ne radi, štapa i kanapa... Ili potapanje podmornica ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 02, 2025 3:30 pm

Srijeda popodne, nakon F-hafena. Nijedne fotke. A kad malo bolje vidiš, o čemu ? Čija je remote oprema skuplja ? To su već prožvakali, zadnje 3 godine, na istarskom hotelskom dokoličarenju ? Ubacivali su i "mlade", da bi popravili dojam, no, zaboravili su činjenicu da su amateri hobisti s najvišim IQ. Zalud krečili.

Sve je tako prozirno, predvidljivo, i samodokazano, da ja ne moram upirat svoje možđane. Oni mi sami, sve podastru !

Lani sam kupio novi mobitel. Prije mjesec dana se sam nadopunio novim softverom, a mene samo informirao, citiram, "da ne moram misliti, da ono (misli se na UI) misli za mene!" Neodoljivo me podsjeća na agresivan trend koji nam dolazi sa Zapada, glede remote - rada. I oni hoće da se pokorimo nad činjenicom da oni misle za nas !
Barem bi tako htjeli. To vodi k uniformiranosti mišljenja i ponašanja, siguran put ka zombizaciji onoga što oni drže za omladinu ! Zar potapanje podmornica nije uvod u to ? To sam radio 1958.g u klupama pučke škole ! Zar nismo od onda napredovali ? Ili nisu napredovali oni koji su to naturili HRS-u kao "odličnu ideju" za mladež ?

Pričao sam s 4 amatera, moja vršnjaka. Složili smo se da nas nitko nije pitao za mišljenje, o boljitku razvoja i rada HRS-a i pokreta u cjelini, u neovisnoj Hrvatskoj !
Znači, 240 godina iskustva ne znači ništa, tatina curica, ili nečija ljubimica, sve znade, jer predsjednik nema muda da to presiječe ?

Šute mali, čija li je ono oprema po čukama ? Naplaćuje li se ? Kako Hrvat može raditi sa postaje na hrvatskom ozemlju ? Koliko imamo kloniranih Franja Tahija ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 08, 2025 4:48 am

Imamo Pravilnik o malim oglasima. Pravilnik nije ''u kamen uklesan'' ...
Četiri godine sam bio urednik ove web stranice, što znači pregledavanje
i odobravanje malih oglasa. Na prste jedne ruke mogli bi se izbrojiti
slučajevi kada oglas nije bio objavljen u roku od nekoliko sati. Konačno,
je li zaista presudno da oglas bude objavljen tek drugi dan od kada je
oglašivač zatražio?
Ne možemo se uspoređivati s ''Njuškalom''. I tamo se oglasi pregledavaju
i to rade zaposleni u punom radnom vremenu.
Mislim da je odobravanje oglasa potrebno

Odavno nisam citirao pametnog Martina. Ne bi ni sada, nego se on odvažio podijeliti s nama dio svojih promišljanja i mudrosti...
Sušta demagogija. Naime, i on, baš kao i njegovi prethodnici su bili postavljeni od HRS "vlasti" , jer je takav profil baš trebao, da zaluđuje ostatak članstva, cenzurira, i drži ga u pokornosti, i neznanju.
Uspoređuje sebe s zaposlenim u Njuškalu. Točno, u Njuškalu rade profesionalci, za plaću. Na HRS forumu moderator radi za naknadu, na koju je pristao. Da li je mala, ili velika, to ostavljam drugome da sudi i procjenjuje ; fakat je da su do sada to obnašali likovi koji bi sami još platili da to rade, koliko su uživali u tome !
U tri sam navrata pisao o kompoziciji, funkcionalnosti i ažuriranju malih oglasa, a da bi bili aktuelni i produktivni. Nisu učinili ništa da bi se osuvremenili ! Možda i zato što sam ja to predlagao ?
No, pametni Martin nije htio, u svom izljevu iskrenosti, napisati da su JEDINO njegovi oglasi tamo stali po 4, 5 ili 6 godina, bez uspjeha. Nevažno, ali, pogodovao je sam sebi, bespotrebno gnjaveći čitatelje !
Zadnja rečenica kvotiranog teksta je sukus ; on, i takvi kao on uživaju u cenzuriranju, "odobravanju", svemu što nas podsjeća na staljinistička vremena. Zato je i bio postavljen baš tamo, da to radi.
Ništa se na Balkanu ne događa slučajno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 08, 2025 12:55 pm

Evo još par slova od starca

Zar ste sumnjali da Sveznadar II neće dati svoj pravorijek ? Ja nisam, ni sekunde ! ;) Predvidivi su njih dvojica, ka njuferica na prvom rendesu ;) Po njihovu, ili nikako.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 15, 2025 12:44 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg77696
Kad se dva ovna nađu na brvnu... Ima da ih nema...

Pamenica nazionale I i Pametnica nazionale II !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK