QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sun Apr 13, 2025 7:59 am

U tijeku je DX ekspedicija VP2VI, članovi Bavarian DX kluba, QSL manager je Sven, DJ4MX. Rade od 10. - 24. o.m.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 14, 2025 9:13 pm

YN9H via EA5GL, koji traži 3,5 US$ za kartu, poštarina 1,5 $, okruglo petak! Ne nudi se mogućnost via biro, u nijednoj varijanti !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 26, 2025 7:08 pm

Every DIRECT 10 QSOs cost €5.00 to QSL
NO Buro cards offered

Znao je Mate šta govori. Nema džabe ni u stare babe. A i KV contest manager mu ne šalje papirnate karte...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Apr 26, 2025 7:13 pm

Ima LoTW mukte.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Apr 26, 2025 8:19 pm

Nešto me hebe matematika, a uvik san bija najbolji u razredu iz nje. ;) Oni, iz Njemačke, traže 5 eura za jednu kartu na koju će staviti 10 naljepnica. Po današnjem kursu, 5 eura je 6,75 USA $ !
U isto vrijeme, Silvano Borsa naplaćuje 2 USA $ za JEDNU kartu, sa do 20 veza ! Ali, to nije sve ! Obada san se, zadnje dvije pošiljke od njega su bile inpoštane iz Njemačke !
Kad sam se, stidljivo, požalio jednom njemačkom amateru, on mi izvergla naučenu pismicu, iz nekog centra, da šta mu spominjem Silvana, da on ide samo di su katoličke misije, pa da su njemu troškovi mali ! Ma di je naletija na mene, koji ZNAM, da na svaku tu svoju afričku ekspediciju Silvano nosi par velikih novih agregata, koje poslije ostavi toj katoličkoj misiji, školi, ili sirotištu.
Ali, ni to nije sve ! Ja sam , prošle godine primio još dva direkta, od europskih managera, koji nisu iz Njemačke, a karte su inpoštane od tamo !
Da zaključim, netko nas hoće uvjeriti da imaju visoke troškove, a po svemu ispada da je slanje iz Njemačke, za Europu, najjeftinije !
Ko koga prca u ovoj tužnoj priči ? :(
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Apr 28, 2025 3:58 pm

Ja već slabo šaljem direkte.Ako mi je baš nešto posebno potriba ili bi volija imat karticu.Za svježi primjer....uradija san DP0GVA na 6m(+KV) i potvrdija via LoTW ali mi je novi kontinent,nova zemlja,novo polje i novi lokator, pa ću zatražit direkt sa 2 dolara koliko manager u Njemačkoj i pita.Svaki dan mi via Emajl šalju potvrde veza ali ja to samo obrišem.LoTW je OK jer se veze priznaju za DXCC diplome kojih imam 6 za sada. ;) QSL-ke će dica ili žena itako bacit u kontejner za stari papir kad odem na oni svit. :( Nisan se oladija za QSL kartice,samo sad imam malo drugačiji pogled na tu priču.Kartica je jedna, jedina i ostat će tako a sve drugo je potvrda veza.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 30, 2025 3:57 pm

Na djelu je bjelodana urota, žešća od one Zrinsko_Frankopana ! Oćedu me satrat, da me inkolpa ! Ničim izazvan, u nerednu uro, doša mi je pošćer, nosi bilu , malo veću omotnicu, ka šta dolazi karta od poreza. Ja, taman da ću zabeštimat, dokle više s haračom, kad on mi čini mot, da kalman, i da izvadin orahovicu i dva bićerina.
Šta je, vičen ja, oli se koja razvodi ? Bolje od toga, ali prvo gucni, veli on. Mi se lipo kucnuli, kad ono tamo - pošiljka sa 9A biroa ! Kad me danas nije inkolpalo, i neće.
Čuli oni, da gren po likarima, pa kontaju, ovo će ga dokrajčit, ako ne likari !
Nova kuverta, bile, papinske boje, je li se fešta 1100 godin rvaskoga kralja Tomislava, ili nije !

Ali, to nije sve ! Peta kolona je meni bila dostavila podatak da bacaju QSL-ke od MDXC-a, a ja u ovoj pošiljki ih dobio nekoliko ! Znači, duboka isprika volonterskom timu koji sortira karte, za nehoteć plasiranu krivu informaciju, koju su mi neprijatelji podmetnuli. Ta je li MDXC sponzor TX9A, ili nije ? Nema lavabo...

Ali, ni to nije sve ! Ja sve čeka da ću u macu karat nać i kartu od prešidenta, šta san ga radija, i posla, prošlog listopada, ali ništa. Mora bit da su te lokacije začarane, nije me od tamo tija Pero radit, a Hans nije do današnjeg dana posla kartu. Zadnju s te lokacije mi je posla Marti, za vezu iz 1979.g. dok je vozija Ladu karavan.
Posla bi Mate, ali nije stiga, piše Srednjeročni plan, sam sebi je da rok do današnjeg dana. Šta bi bilo da smo mu ga mi dali ?

Ima još, ali ostavimo malo i za sutra...

P.S. AKL je potvrdija još jednu novu zemlju, idemo po planu, nema odmora dok traje obnova. Ni zrna žita neprijatelju !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 01, 2025 10:28 am

Navezano na jučerašnji post, s ponosom možemo reći da je za AKL došlo nešto karata, na oko 70% njih piše TKS QSL ! Na mojima, oko 90%. Tako i treba, stara škola.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 05, 2025 3:36 pm

Raduje me što je QSL manager za TX9A Zik, DK8ZZ. Do sada nikad nije omanuo ! Da ponovim, samo zahvaljujući njemu sam potvrdio Žirje za IOCA program, po Rolandu, Ivi i Alenu bi čekao do Sudnjeg dana...
Da ne zaboravim napisati, potvrđuje se OQRS preko Club loga-a, i šalju karte priko biroa - besplatno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 06, 2025 5:52 pm

Dobrotom prike, vidio sam fotku paketa od 12,5 kg koji je došao sa joint-buro-a za ON i PA land. Gledam i divim se, pakirano i opremljeno po najvišim standardima. Ako ne znate, tamo je tajnik na pola radnog vremena, sve stigne, sortira i koordinira rad QSL biroa, gdje karte razvrstavaju volonteri, dvaput tjedno, i on skupa s njima.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK