Dakle, kad ne radi onaj koji treba, Mate je morao sam objasniti program nastupajućeg druženja na Sljemenu ! Zato smo ga i izabrali !
Meni, na prvi pogled padaju u oči dvije stvari, CroCube satelit, i HF natjecateljska akademija.
Nakon Gradiške i Karlovca, Ulip će sada po treći put držati svoje predavanje. Oni koji smiju pisati na HRS forumu su napisali da kad se preko istog budu mogle raditi veze, tek onda možemo govoriti o radioamaterskom satelitu. To nije HRS-ov program, nego neke druge udruge, a da li je HRS financijski sudjelovao, to ćemo tek saznati.
Što se tiče akademije, ideja je u načelu dobra, samo, kuća se radi od temelja... Mi u fildžan natjecanjima , baš u uzdaničkim klubovima, imamo prosjek godina 65+ !
Koga onda mi zavaravamo ? Članove ne, jer znaju istinu. Davor je obećao odgovor zašto tamo ne nastupaju mladi, i peku zanat, prije 2 godine, još ga nismo dobili.
Zar nije prethodni predsjednik rekao da nije mogao naći PET mladih sposobnih natjecatelja za QRQ natjecanje u cijeloj RH, prije dvije godine !
Za koga je onda Akademija ? Za strance, kao i remote centri ? Pa tu nam je foru HRS prodao već jedan put, na čelu s (bivšim) predsjednikom, sadašnjom tajnicom i Ulipom.
Kaže stara dalmatinska poslovica
da je ćaća mater samo jedanput zaheba !
Ne možete ni Vi nas dvaput.
Kad smo već kod toga, članstvo HRS-a i zastupnici skupštine HRS-a nisu vidjeli podatke koliko je HRS do sada dao novaca za baškarenje tih samozvanih vrhunskih kontestera u istarskom hotelu ! I prvi, i drugi put !
Baš kao što nismo vidili NIJEDAN izvještaj v.d. QSL managera, evo peta godina ! Mašala !
Gdje je dokument o sufinanciranju inozemnih ekspedicija, od Vanuatua, do Austral island-a ?
Ima još, pomalo...
P.S. Koliko nam prodaju maglu, čas su im mladi do 26 godina, čas do 30, prema (njihovoj) potrebi ! Nama su, bili, i ostali, do 18.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja