Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sat Mar 08, 2025 2:15 pm

Aj ća, i ti si počeja zaboravljat... ? Oli se ne sičaš, kad su mislili iz tog kluba da in triba još jedna ruka, da su reklamirali tečaj, upisali tečajce, slikavali, ma, kako mi se pari, nije završija nijedan ! Da je bija i jedan, već bi se bili oni pofalili ! Ne bi me čudilo da i od ove dice nisu kojega (na silu) upisali ? Možda i nisu, kad in je odgovorna osoba, u liku bivšeg predsjednika HRS-a, ražalovana ? Sad neće glumit za SD pola ure svoje samoprezentacije u jednoj OŠ u Splitu, na Mertojaku ! Prošla baka s kolačima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Mar 08, 2025 2:22 pm

Oćeš reć,sad se prešlo u muzejski prostor jer telegrafija tamo i spada? :? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 13, 2025 2:15 am

Početkom prošlog prosinca sam poslao mali doprinos amaterskom servisu eQSL.cc . Prolazili mjeseci, nema pokazivanja da su je primili. Ja u komunikaciju preko njihove stranice, ništa. Ja pisao mail prošli tjedan vlasniku, kad noćas mi stiže potvrda da su primili novce.
Glava glavi, pleća harambaši, a fukara more i rebara...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 20, 2025 10:05 am

Dakle, kad ne radi onaj koji treba, Mate je morao sam objasniti program nastupajućeg druženja na Sljemenu ! Zato smo ga i izabrali ! ;)
Meni, na prvi pogled padaju u oči dvije stvari, CroCube satelit, i HF natjecateljska akademija.
Nakon Gradiške i Karlovca, Ulip će sada po treći put držati svoje predavanje. Oni koji smiju pisati na HRS forumu su napisali da kad se preko istog budu mogle raditi veze, tek onda možemo govoriti o radioamaterskom satelitu. To nije HRS-ov program, nego neke druge udruge, a da li je HRS financijski sudjelovao, to ćemo tek saznati.

Što se tiče akademije, ideja je u načelu dobra, samo, kuća se radi od temelja... Mi u fildžan natjecanjima , baš u uzdaničkim klubovima, imamo prosjek godina 65+ !
Koga onda mi zavaravamo ? Članove ne, jer znaju istinu. Davor je obećao odgovor zašto tamo ne nastupaju mladi, i peku zanat, prije 2 godine, još ga nismo dobili.
Zar nije prethodni predsjednik rekao da nije mogao naći PET mladih sposobnih natjecatelja za QRQ natjecanje u cijeloj RH, prije dvije godine !
Za koga je onda Akademija ? Za strance, kao i remote centri ? Pa tu nam je foru HRS prodao već jedan put, na čelu s (bivšim) predsjednikom, sadašnjom tajnicom i Ulipom.
Kaže stara dalmatinska poslovica da je ćaća mater samo jedanput zaheba !
Ne možete ni Vi nas dvaput.

Kad smo već kod toga, članstvo HRS-a i zastupnici skupštine HRS-a nisu vidjeli podatke koliko je HRS do sada dao novaca za baškarenje tih samozvanih vrhunskih kontestera u istarskom hotelu ! I prvi, i drugi put !

Baš kao što nismo vidili NIJEDAN izvještaj v.d. QSL managera, evo peta godina ! Mašala !

Gdje je dokument o sufinanciranju inozemnih ekspedicija, od Vanuatua, do Austral island-a ?

Ima još, pomalo...

P.S. Koliko nam prodaju maglu, čas su im mladi do 26 godina, čas do 30, prema (njihovoj) potrebi ! Nama su, bili, i ostali, do 18.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 25, 2025 6:40 am

Uvik se Mate zna ponašat, zato smo ga i izabrali ! Dakle, noćas sam dobio pozivnicu za HRS konferenciju, s njegovim potpisom. Uljudno sam se zahvalio na pozivu, jer sam spriječen zbog zdravstvenih razloga. Poželio sam im svako dobro, i uspjeh u radu.
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Mar 26, 2025 12:18 am

Lipo od njega.
Lipo od tebe.

Mene nije zva & bolje da nije,
ne bih mogao apsorbirati ono polje zla jače od RFa, koja je ponuđena GG programom.
Vrh lošeg ukusa na vrh vrha Sljemena... :mrgreen:
BTW Bio sam tamo, zadnji put kao ovlašteni mjeritelj, mjerio friško montirani FPS117, sa otvorene i zatvorene pozicije.
Uz sve to, ne gleda mi se - ako ne moram, one koji su me "zaboravili" na Jarunu, radi ovog Foruma.
Sritno in bilo, po programu se lipo vidi koliko su tanki, svi skupa.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Mar 26, 2025 6:56 am

Noćas je okačen skraćeni zapisnik 2-e sjednice IO-a HRS-a. Puno interesantno.
Kao prvo, saznali smo , iz teksta, da je Nikša predsjednik NO-a, a ne Davor, kako su do sada redovito pisali (uvijek onaj čije se ime prvo navodi, je predsjednik !).
Drugo, dopredsjednik NIJE odgovorna osoba Saveza, i NEMA zakonski osnov za potpis ikakvog ugovora, pa tako ni sa OiV-om.
Treće, oni pričaju o Inventurnoj komisiji za 2025. , a nitko nije vidio ni izvještaj komisije za 2024. !
Četvrto, način na koji neke sredine (Istra i Zagreb) nominiraju kandidate za priznanja, i način kako IO odlučuje, je sve samo ne javan i transparentan. Da se normalno radi, nominacija treba biti javna, s periodom u kojem svaki član HRS-a može reagirati svojim mišljenjem, a onda na idućoj odluka. Ovaj IO se nije "proslavio", već donesenom odlukom, ma kakva bila.
Predsjednik iznosi kako je je Udruga Mladi tehničari iz Koprivnice zatražila primanje u Savez
što će kao prijedlog za primanje biƟ točka Dnevnog reda na SkupšƟ

Ovo je vrlo opasno, i duboko, jer se već neko vrijeme infiltriraju razne udruge u članstvo HRS-a, koje nemaju veze s poslanjem HRS-a. No, to se savršeno uklapa u stalne pokušaje da se HRS pretvori u školski servis, i zamijeni nepostojeće nastavnike tehničke kulture. O toj sam temi već dosta puta pisao, ali ženski lobi u HZTK/HRS upiru, preko svake mjere.
Umjesto da se članstvo Saveza pročisti, oni ga pretvaraju u nešto što nije poslanje HRS-a.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 27, 2025 5:43 am

Zaista želim, od srca, da im predviđena konferencija HRS-a uspije, da Mate pokaže da je novi vjetar, burevjesnik, koji će razbucat zaparloženu močvaru. To sam im i napisao, iskreno.
Međutim, sjeme nedavne prošlosti, 33 godine proizvodnje i distribucije magle je isklijalo, i stvara lošu kulisu predviđenom događaju.

Trenutno ima na spisku 101 postaja iz Hrvatske (nemojte se smijat, to nema veze sa Disney-evim klasikom 101 Dalmatinac!). Gledajući spisak, primjetih 44 znaka koji mi, najblaže rečeno, "bodu" oči. Provjerih ih, letimično, na HAKOM-ov registar izdanih dozvola, i na HRS-ov adresar.
Na žalost radioamaterstva u Hrvatskoj, imao sam dobar "nos". Od tih 44, 2 ne postoje (dopuštam i da je službenica učinila tipfeler, ali, bože moj, zato treba provjeriti !), 14 nema dozvolu za rad, a 10 ih nema ni podatke u 9A adresaru. Kome to treba ? Mati, i novoj momčadi, sigurno ne ! Onda , di je klica ?
Odgovor se nalazi u sintagmi "nas i Kineza 3,5 miljarde". 33 rečene godine je tekla proizvodnja laži, mrtvih duša, štancanih operatora, i rezultata koji bi se prikazivali, ne samo u HRS-u, nego u još dvije-tri udruge i krovne udruge !

Bila je uobičajena praksa, naročito u uzdaničkim klubovima, da se, netom položenom operatoru izda pozivni znak. Tako se sticao privid masovnosti i mnogoljudnosti.
Odgovorni drugovi su dobijali nagrade, priznanja i uspinjali se na HZTK i državnoj virtuelnoj ljestvici falšog imagea, a mi, koji smo 33 godine vikali da je car gol, smo redovito bili opstruirani, izolirani, izopćeni sa vlastitih medija, a pohvale, priznanja i nagrade su za nas, nepoćudne elemente, bili misaona imenica !

E sada, kako je moguće da ćaća ne zna šta se radi u kući ? Lako. Ne može Mate sve, nešto spusti na tajnicu i pobočnike, a neki od njih, utabanim stazama, na sigurno, baš kao na početku, i na kraju kultnog hrvatskog filma Bakonja fra Brne. Tu nema falinge. Osim toga, ne možeš starog psa naučiti novim trikovima !

Nevoljko citiram stari, dobri dalmatinski vic, koji kaže da otac zadnji sazna da su dica slabo u školi, da se žena kurva, i da u kući nema love...

Da završim, za danas, nema straja za konferenciju, ta tamo su svjetski prvak i drug Goran, iz istog kluba. Capisci ?
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Mar 27, 2025 10:03 am

Pa vidiš da se rok prijava rasteže :lol:
Lako se dođe i do dvista - mrtvih duša.
Sve zalud, sjeme zla i dalje lipo raste.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Mar 27, 2025 6:15 pm

Djani, vražičak jedan... Nije štancanje počelo pod zadnja dva prethodnika, nego pod Perom. Sječaš li se famoznih "ispita" u Makarskoj, forskih lovaca koji su naknadno saznavali da su bili tamo, polagali, i položili ? A WiFi radio klub Jelsa ? A "pčelice" , koja je ponosno nosila sufiks BEE ?!!!
Svi Perini nasljednici su samo nastavili uzgajati istu biljku koju je on posijao. U tom periodu je i Puki bio potpisnik na diplomama tajnica, njihovih pomoćnica, i ostale sitne boranije. Ušli su u Guinness-ovu knjigu, jer su sve imale 100 % točnih odgovora !
Ta nije Mate Mičurin, koji će kalemiti Z generaciju na socijalističke korijene i ponašanja ! Povijest , od 1945. do danas, nam zorno prikazuje, i besplatno nas podučava kako se mora izrodit dvije generacije, prije nego što možemo govoriti o pročišćenju, bez ideoloških natruha, i sluganskog ponašanja na političkoj sceni.

Samo me nemoj više inpicavat, da počmem citirati izjave moćnika HRS-a iz sjene, od 1991. , do danas. Neće mi tribat Tomson, dostatan sam sam sebi.

P.S. Obadaj se koliko ih je u vrhu bilo 91' na radnoj obvezi, koliko ih je primalo honorare iz Beograda, i nakon pada Vukovara, postoje uplatnice SDK Beograd. Neki zli glasovi govore da su neki sami sebi pisali rješenje o radnoj obvezi ? Ki će ga znati... ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK