Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Tue Jan 30, 2024 6:10 am

Zadnjih 7 dana smo mogli čitati na hrvatskim portalima kako poslodavci šalju svoje djelatnike na tečaj, da upoznaju kulturu i navike Nepalaca ! Onda, na nekoliko drugih mjesta, pa i u Bolu, osvanule vijesti o držanju besplatnog tečaja hrvatskog jezika za škure.

Mnogo puta sam napisao da postajemo gosti u vlastitoj domovini, ali, zar se zaista ne ponašamo kao veći katolici od Pape ?
I slijepac vidi da se ovoliko ne trude oko hrvatskog radnika ! Prstom ne miču da se itko, od par stotina tisuća, radnika iz Hrvatske, koji su otišli zadnjih godina vanka, vrati u svoju domovinu !

Jučer me posjetio prijatelj, kćer mu je išla radit u Njemačku prije nešto više od mjesec dana. Ja ga pitam, onako, očinski, kako se snašla, radi li, je li zadovoljna. On otvori dušu, i ispovjedi mi se, u jednom hipu. Ne radi, veli, jer ne možeš dobiti posao, ako nemaš potvrdu o stanovanju i boravku, te potvrdu o poznavanju njemačkog jezika ! Poslao sam joj pare da iznajmi stan, a redovno pohađa tečaj, koji se također plaća, za naučiti njemački jezik. Kad to sve zaokruži, može aplicirati za legalan posao.

Priča mog prike je samo potvrda da su strani radnici u Hrvatskoj povlašteni, i da imaju puno bolje uvjete nego Hrvati u Njemačkoj.

Točku na i je stavila jedna visokopozicionirana funkcionerka HTZ-e, jučer u interview-u na Hrvatskom radiju, kad je lakonski izjavila da će ove godine trebati oko 100 tisuća stranih radnika u turizmu više nego lani ! Hrvatskog radnika, i njegovo pravedno i pošteno plaćanje, i status, više nitko, pa ni ona, ne spominje !

Bože mili, kud sam zašo, noć me stigla u tuđini, nigdje puta, nigdje staze, kojom ljudske noge gaze...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 30, 2024 2:27 pm

Sve je tako.Istina.
Meni je jedino žaj da krivousti nije živ te vidi kako su njegovi sredili Hrvatsku i Hrvate.Njegovi,udbaši. :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 01, 2024 9:25 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nik ... sti_prva_d
A kad ja rečen da u Hrvatskoj niko nikoga ne jebe, onda misle da san ja propuva, a nisan !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 01, 2024 9:49 pm

Odavno smo pisali o Cybersexu.Mnogi su se smijali i rugali.Mulariji je draže pritiskat pametne telefone nego cure.A muško ,uglavnom,bi trebali imati dominaciju.Sad su ka curice,sve ih je feminiziralo.I ja bi se boja prić da me koja ne prijavi šta san je malo dotaka.Srića,moje vrime je bilo normalno.Jadna naša mladež.Pa i adezeovska. :o
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 20, 2024 6:45 pm

Eto, čak i UI kaže da su radioamateri postojali prije nego li su formirani klubovi. E sad, tko će joj vjerovati ...

Dobro me je Ivo iz Zadra nasmija. On je tija bit malo vicast, ali ovo je tragikomično, zato što je istinito. Ljudi više vjeruju UI-i, nego živim svjedocima, tonskim zapisima, rješenjima iz 1945, sa murom, i na dnu piše S.F. - S. N. !

Laik sam za sve šta pogoni i koristi kompjuter, ali mnogo pametniji od mene su me savjetovali : Nemoj ići na W11, požalit češ !
Nažalost, laptop se sam ažurira, prebacio na W11, UI mi govori na zaslonu šta da radim, koje su mi sklonosti, i da li radim dobro.
Kako na pretraživaču, tako i na Skype-u , i na WhatsApp-u.
20 godina je mislila svemoguća Wikipedija za njih (ne za mene), od lani mi iskaču roboti, zombiji, ili kaj god, i sugeriraju mi šta mi je "najbolje" trenutno, i dugoročno. Strahota.

Ivo nije otvorio Pandorinu kutiju, on je, nehoteć, načeo temu o kojoj se ne govori, ili vrlo malo. Ja sam je nazvao Mozak na pašu v.2.0.

Nije problem u amaterima, problem je u pokojnomu dokturu, koji je bio zajunio da svako počelo mora da se dogodilo u Zagrebu, ili se uopće nije dogodilo. Štovatelji njegovog stava, lika i djela su to shvatili doslovno, i to je korijen problema, Sve ostalo je retorika.
A za istinu je dovoljno zamoliti čuvare klupskih i/ili osobnih arhiva i pohrana, da donesu po JEDAN dokument na iduću skupštinu u Zagreb, svi ovi zajapureni bi umukli u tren.
Ponavljam se, razumni ljudi ZNAJU da su ovakvi radio klubovi nicali od 8. svibnja 1945. , nadalje. Tko se zanimao, bavio, muvao, postoje pismeni dokumenti, od 1899. , naovamo.
Zaista, šta fali jednim Vinkovcima, Dubrovniku, Zadru, Rijeci, ili Splitu, ne nužno tim redoslijedom ? Mislim, ništa, Svi su svečari.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 21, 2024 4:37 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/mac ... i_ostalo_d
Pa nam treba Macron štititi interese hrvatskih proizvođača ? Jadna zemljo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 26, 2024 6:47 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ter ... ajnovije_d
Jel' to opet oni doktori, inžinjeri i profesori, šta ih šalju u Europu ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 28, 2024 12:14 pm

Na 14 SSB se samospotira 9A/NF4A, a prikazao je kao da ga je spotirao 9A1RBZ. Maske su odavno pale, ta znamo, od prvog dana, tko stoji iza prodaje hrvatskih znakova Amerima, tko je iza remote-a, tko vleče konce, tko se "omastija", a tko je goljo.

Jadna Hrvatsko, tko te sve krčmi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 03, 2024 10:29 am

'S obzirom na postojeće demografske trendove, smanjivanje broja stanovnika te depopulaciju dijelova Hrvatske, useljavanje je potrebno u svrhu ispunjavanja zahtjeva tržišta rada kako bi se broj radno aktivnog stanovništva održao na razini koja omogućava optimalno funkcioniranje gospodarstva i države'', naglasio je Božinović.

Potpuno netočno, svjesno izvrtanje teza, i istine ! Istina je da kapitalisti hoće jeftinu radnu snagu, pod svaku cijenu. I onda HUP pritišće Vladu, koja im ide niz dlaku, i još im daje određeni iznos novaca za svakog uveženog radnika ! Ništa nisu naučili iz identičnog scenarija koji se odvija već dva i po desetljeća u Njemačkoj, Holandiji, Belgiji, Francuskoj i mnogim drugim zemljama.
Za depopulaciju je kriva Vlada, ne ova, nego sve u neovisnoj RH, jer je dugoročnom politikom otjerala najbolje radno sposobne Hrvate u inozemstvo.
Prostim, narodnim jezikom rečeno, stranom radniku se daje VIŠE nego domaćem, čime se samo još više frustrira, i demoralizira domaći čovjek. Kome to pričat i dokazivat ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 08, 2024 8:04 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/mil ... zdvojeno_d
Zna san ja da ćemo doći na Yutel, i događaje iz svibnja 92' . Sreća, pa nas još ima koji pamtimo, do u bobu...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK