by 9a2jg » Sun Dec 31, 2023 7:24 am
Danas se na misama čitaju matice, mjesta, sela, ili grada. Navodi se koliko je umrlih, rođenih, krštenih, vjenčanih, u godini koja ističe.
Ukratko, radi se sveukupna rekapitulacija, inventura, godine na izmaku, svode se računi, konta se što i kako u idućoj godini.
Radio klub Split 9A1AKL/9A2A je izgubio dva vrijedna člana, predsjednika kluba, Marijana Kelavu, i moju suprugu. Neću pisati hvalospjeve, bilo bi neprimjereno, i degutantno, samo ću biti slobodan napisati dvije crtice, koje zorno oslikavaju odnos to dvoje naših umrlih prema matičnom klubu.
Dan kad je imao moždani udar, Marijan je 20 minuta prije, nadugo pričao telefonom sa mnom, govorio mi da projeciram i predvidim godišnju skupštinu za siječanj 2024. kad nam ističe mandat !
Moja supruga, u bolesničkoj postelji na Rebru, sa poznatom joj smrtnom dijagnozom, meni veli : Da nisi zaboravio platiti godišnju članarinu za mene, klubu i HRS-u ! Prešutio sam joj da je to već bilo odrađeno...
Pametnima, dosta. Budalama ni šleper ne bi bio.
Ovaj će forum također pretrpjeti neke promjene, ali o tom, potom, tijekom prvog kvartala. Ono što će od sutra biti vidljivo, na podanku (fusnoti) svakog mog posta je podsjećanje na tužnu obljetnicu " 25g. bez financiranja AKL-a" .
Nismo alkemičari, ali pođite od kućnog budžeta, i ekonomije, shvatiti ćete da nitko u povijesti nije uspio od govna učiniti vitamine.
Činimo, i činiti ćemo, što možemo, davati ćemo sve od sebe, nastojati oživotvoriti projekte koje je zamislio pokojni Marijan.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja