Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Fri Dec 22, 2023 6:28 am

Svim drugovima koji su dobili činove, promaknuća i vanredne dopuste na današnji dan, sretno !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 24, 2023 9:56 am

Evo nam dolazi tiha noć, sveta noć... Dolazi otkupitelj grijeha naših, dolazi da nam pripravi put za kraljevstvo nebesko.
Svim ljudima dobre volje, sretan , zdrav, i blagoslovljen Božić, da ga provedu u okružju svoje obitelji, želimo od srca.
Vrijeme došašća je bila zadnja šansa grešnicima za pokajanje, pokoru i oprost grijeha. Dužnicima da izmire, a vjerovnicima da oproste dug. Onima koji ne govore, da progovore, a zavidnima da to prestanu biti, jer je to najveća ljudska bolest.
Dočekajmo Spasitelja svijeta radosna i otvorena srca !

Raduj se, o Betleme, Mesija će doć, Mesija će doć...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 25, 2023 8:36 am

Hvala svim čestitarima, i, još jednom, ako nekoga jučer nisu dosegle naše dobre želje, svako dobro, svim ljudima dobre volje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 26, 2023 6:47 am

Dan je i blagdan svetog Stjepana. Svima kojima je imendan, sretno i blagoslovljeno bilo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 31, 2023 2:03 pm

https://www.youtube.com/watch?v=QuFSCHROuIg
Osokolili se mojom pozitivnom ocjenom, pa odma turaju drugi ! Ne meže ! Podsjetilo me na moju pokojnu mater, koja bi, kad god bi stavila juhu pred mene, za obiteljskim stolom, rekla istu rečenicu : Je li da mi je dobra ova juha ?!
Sam sebe hvaliti je gubaški, nekulturno, i necivilizirano. Ponašanje u tom smislu je zorno prikazano u Novom zavjetu, gdje na jednom mjestu Isus veli : "Kad negdje dođeš, u veliku salu, gdje si pozvan na gozbu, sjedni na najneznatnije mjesto, ako zaslužuješ više, gospodar će doći do tebe, i zamoliti te da sjedneš na drugo, znatnije, mjesto, koje zaslužuješ!"

Meni je u životu sve jasno, ali jedna stvar nije. Kako ovaj mladi čovjek može nama prodavat pamet kad iz njegovog kluba pristižu godišnje TRI članarine, a klub ne plaća ništa HRS-u ? Tuđmanova ostavština ? Nedodirljivi ? Indijske svete krave, pardon, boškarini ?
Četiri laureata, tri članarine, ko koga tu hebe ? Oni nas, i cijelu Hrvatsku ! Da bi nešto izvadio iz vreće, i s time "hranio" sve potrebe organizacije, a koje ne financira HZTK, odnosno državni proračun, treba u tu vriću nešto i stavit. Oni ne stavljaju skoro ništa. A imaju obraza, ispod žita, ili stola, svejedno, preko Laureata, tražiti i iskamčiti NAŠE novce za hotelsko ladanje! Tri dana, 200 eura!
Šiljokurani, znate li vi koliko jedan Reni radi za to, ili kolika je jednom Kokiju penzija ? Vi živite u Wonderlandu, gdje mislite da je sve što se događa oko vas normalno, i normalna prirodna pojava. E, nije. Neko teško rmpa za to, a neko sponzorira, ali zato izvlači vrlo veliku korist na drugoj strani, a sve u Lijepoj našoj ! Krši se zakon, evidentno i flagrantno, laže se HAKOM, a svi šute, jer povlaštena skupinica gušta ! Ne ide to tako.

Zašto se ovo nama događa ? Zato što zastupnici šute, svaki ima svoje razloge. Ja ne šutim, i neću, jer predsjednik i vodstvo HRS-a ne promiču i ne štite hrvatske interese, nego tuđe, nama strane, meni znane, ali 99% članova ne zna, i neće da zna. Neki slute, ali se izgube u svakodnevnim obvezama i brigama, borbi za život, i tako voda nosi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 01, 2024 6:44 am

Ne repliciram sam sebi, ta nemam PTSP , kako drug Laureat okolo priča...

Želim se zahvaliti mnogim prijateljima, znancima, i meni nepoznatim ljudima dobre volje, koji su meni i našima zaželili Sretnu novu.
Za dobre želje, iz srca, bez zadrške, nikad nije kasno, ni rano. Lijepe riječi uvijek nađu put do srca.

Jučer sam, od rano ujutro, proveo pola dana, sve do objeda, za stanicom, kao i uvijek. Radio sam dosta ukrajinskih i ruskih stanica.
Možda je to znak, da je mir blizu, da će ljudi doći pameti, okončati razaranje i patnje, učesnicima istih, koji su sustavno varani i izvarani, od 1991. do danas, obećavali su im bolji život, ka i nama Šime Đodan, na skupu u Kaštelima, prije 34 godine. Mala Švica nije došla, ni u Hrvatsku, ni u Rusiju, ni u Ukrajinu, na žalost domoljuba i idealista. Mali čovjek jednako loše živi, ako ne i gore !
Ove riječi posvećujem upravo tim ljudima, bez obzira na naciju, boju kože ili vjeru. Izvaranim, izlaganim, pokradenim, lopovi rastepali sve što su ljudi stvarali, njihovi očevi, djedovi, gradili, imali male plaće, jer je uvijek bila demagogija državne tipe na djelu : Šuti, ne žali se na malu plaću, ulaže se da bi ti djeca bolje živjela ! Milenijska prijevara ! Sve hotele prodali Arapima ! Koji grade kasarne za jeftinu radnu snagu, koji će zamijeniti i ono malo Hrvata, i domicilnog stanovništva, koje još tamo radi. Mrtvi se branitelji okreću u grobu, a bolesni i bogalji, se odaju piću, još više, i sami sebe vode k prepoznatljivom, predvidivom, završetku.
Točku na i, stavlja sustavna zamjena stanovništva, Hrvati po bijelom svijetu, škuri u Hrvatsku. Netko to namjerno radi, u sklopu paklenskog plana. Jučer me nekoliko amatera nazvalo, s istom tematikom, svima upada u uho da se ovom narodu više ne obraćaju sa : "Hrvatice i Hrvati" , nego su svi postali građani i stanovnici Hrvatske ! Taj proces opasno vodi k amerikanizaciji, gdje nema nacija, svi su samo Amerikanci. Ljude ovo boli, zato i govore, provalilo iz njih, ravno iz srca... Predugo su šutili.

Neka nam je dobri bog na pomoći.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 22, 2024 6:50 am

Danas je blagdan svetog Vinka, popularno Vincekovo. Svima koji štuju ovog sveca, dobru kapljicu vina, i kojima je imendan, želimo svako dobro, mir i zdravlja. Dabogda vas ne uhvatio radar ! Alkotest pogotovo. Živjeli !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 29, 2024 8:40 am

9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 02, 2024 12:51 pm

Blagdan je Svijećnice, ili Kandelore. U Dalmaciji kažu : Kandelora, zima fora ! Oće reć, glavnina zime je iza nas !
Slavi se 40 dana iza Božića, kad se Marija očistila, i prikazala Isusa svijetu.
Sutra je blagdan svetoga Vlaha (Blaža), nebeskog zaštitnika Dubrovnika, sveca koji ima svoje mjesto među 14 svetaca, u rimskom Pantenonu. Svim Dubrovčanima, i žiteljima, od Konavala do Stona, sretan blagdan njihovog parca. Na dobro im došla fijera !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 10, 2024 7:07 am

Danas je Stepinčevo, a sutra blagdan Gospe Lurdske, koji je ujedno i svjetski dan bolesnika. Mnogo je potrebitih, fizičkih i psihičkih bolesnika, molimo za njihovo ozdravljenje.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK