by 9a2jg » Fri Aug 18, 2023 7:31 am
Dosadilo mi je čitati organizirane napade na naš turizam, o skupoći, nekonkurentnosti, neperspektivnosti, ukratko, maltene da smo izgubljeni slučaj!
A sve dolazi iz istog izvora, Njemačke. Već prije nekoliko godina su uveli bonus od 100e po glavi familije, ako ostanu doma ljetovati! U tom grmu leži zec !
U kući mi je Nijemac, riječ po riječ, došli i na ovu neviđenu medijsku harangu protiv nas. Pričam mu ja za Friedrichafen, soba za jednu noć, bez klime, bez TV-a, bez WiFi-ja, bez osiguranog parkirnog mjesta, 100 eura ! On će ti meni, mrtav-ladan : Znam, bio sam tamo, živim 80 km dalje ! A onda je vama, Nijemcima, kao skupo, 100 eura apartman, u srcu sezone u Dalmaciji ?!? Nije mi ima šta reć, samo je procijedio : Ne vodimo mi, mali, obični, ljudi tu hajku na hrvatski turizam, to dolazi odozgo ! Znam, odgovorih ja, njemački krupni kapital je investira puste miljarde eura u tursku Antaliju, koja zjapi poluprazna, u srcu sezone !
To te ja pitam !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja