Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sat Jan 23, 2016 7:44 am

To što se je dogodilo nakon isteka roka za predaju logova, moja je greška.
Naime, dosta sam radio na programu pa mi je pobjeglo.

Je Miljenko, i meni je bilo pobiglo, dva puta, pa iman ćer i sina.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 24, 2016 11:57 am

Cijela hamradio domena nije bila dostupna! dakle niti KV robot, niti UKV robot, niti hamradio.hr portal.
Dakle vjerovatno su "hakeri" ili "svemirci " blokirali pristup svemu, dok su druge internet stranice i portali radili normalno.
Davno sam predlagao da se sva naša natjecanja pa i portal stave na naš server ( HRS-ov) ili da se zakupi u 9A neki prostor gdje bi to bilo sigurno, pa ne bi bilo vremenskih ograničenja kod obrade podataka itd..
.

Od kada smo mi upozoravali na Jemence... A ima i unutarnjih neprijatelja...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 24, 2016 1:14 pm

Zvone javio sam se pošto si napisao (citirao) neke čudne datume za objavu prijavljenih,nezvaničnih i ostalih rezultata,vezana za zimski kup.
Opet se ponavlja ista trakavica sa robotom.
73 Toma 9a4w

Prijatelju Tomo, ti si izgleda posljednji u HRS-u koji misli da se to odvija pošteno.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 24, 2016 2:36 pm

Tomo igra pošteno i da pojedinci ne NAMIŠTAJU on bi većinom bija prvi!
To je ka i u HNL-i.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 26, 2016 6:57 pm

http://www.yu1srs.org.rs/dl/srs_doc/opdopraqsl2015.pdf

Link na plaćene članarine SRS-a, sa stanjem u knjigovodstvu na dan 16.01.2016.g. , i to je JAVNI dokument. U članarinu je uključen časopis i hendlanje 2 kg QSL-ki po pozivnom znaku.

Veliki Rvati znaju reć, s kin se uspoređuješ, s gubon, to je divlji Istok, Turci, i šta ti ga ja ne znan šta još...
Činjenica je da oni, godinama, imaju ovu informaciju, javno prezentiranu, zna se koliko je ko platio, i zašto. U Hrvatskoj je to, još uvijek, misaona imenica. Možda zato jer oni nemaju informatičara koji krovnu organizaciju košta na godinu 30 tisuća kuna ?
Isto je tako činjenica da ja, i još neki,godinama pitamo za ovakvu informaciju, kao članovi, zastupnici, ljudi, nikada nismo dobili ni slova. S obzirom na to koliko plaćamo knjigovodstveni servis, i tajnicu, na Androide bi nan tribala sist, ne tajnica, ni knjigovotkinja, nego informacija !

Umjesto toga, imamo muljanje sa članarinama, mnogi ne plaćaju. nekima plaća DPZ-a, nekima ZTK, a ono malo šta plaća, ne zna zašto plaća. Jer, za ono što platiše daju, ne dobijaju NIŠTA.
Ali, to nije sve. Ne samo da platiše ne dobijaju ništa, nego Savez čini sve da se distancira od osnovnog poslanja, i osnovne djelatnosti, radiooperatorstva, na svim dodijeljenim opsezima.

HZTK je to ispravno locirao, i identificirao Đuku kao JEDINOG za telekomunikacije prema HZTK. U CB savezu nema natjecanja, pa nema ni muljanja. Nemaju ARG, pa im niko ne pojede svu članarinu.
Nemaju časnike za vezu sa državom i IARU, pa niko i ne vodi CB-eaše na Hamsphere prezentacije. Sami su organizirali RMZO, pa nisu morali uzimat uređaje Saveza na reverse.

Ne zvoni vam ništa u možđanima ?
Ako ne, bude...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 27, 2016 6:44 pm

Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) je najviše nacionalno tijelo tehničke kulture u Republici Hrvatskoj čiji je rad u programu javnih potreba Republike Hrvatske definiran Zakonom o tehničkoj kulturi. Uz Tehnički muzej „Nikola Tesla“ u Zagrebu, u HZTK su danas udružena 16 nacionalna saveza tehničke kulture, 19 županijskih, 34 gradske i 1 općinska zajednica tehničke kulture (ZTK).

Obilježavanje 70. godišnjice HZTK-a bit će zajednički nazivnik svih aktivnosti u 2016. godini, a u njima će sudjelovati i članice HZTK.

Započinjemo već 4. veljače s jedinstvenim poduhvatom pod nazivom TEH MARATON: Đuka Pelcl, predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova i osnivač građanskog radio CB kluba Sokol iz Požege, pješačit će 1400 kilometara dug put od Iloka do Prevlake (u privitku). Planirana dnevna kilometraža je 40-ak kilometara, a dolazak na cilj je predviđen 14. ožujka. Na tom putu cilj je promovirati tehničku kulturu i sve udruge i zajednice koje su učlanjene u HZTK.

U skladu s priloženim planom puta, pozivamo zajednice tehničke kulture da se uključe u TEH MARATON i dočekaju gospodina Đuku Pelcla u svom gradu organizirajući neku promotivnu aktivnost (radionicu, pokaznu vježbu, izložbu… i press konferenciju) u svom gradu.

Sve aktivnosti gospodina Pelcla tijekom TEH MARATONA bit će praćene na facebook stranici https://www.facebook.com/hztk.hr

Rok za dostavu potvrde zajednica tehničke kulture o sudjelovanju je ponedjeljak, 1. veljače 2016. do 10,00 sati na e-mail adrese: hztk@hztk.hr i hscb.savez@gmail.com

Molimo uz potvrdu dostavite program događanja koje planirate organizirati.

Srdačan pozdrav,

Zdenka Terek, glavna tajnica HZTK

Komentar (ni)je potreban.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jan 28, 2016 12:05 am

Nije bolest sve što boli.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jan 28, 2016 7:58 am

Dolce al fine , narečeni dopis je narečena tajnica HZTK poslala tajnici HRS-a , s popratnim aktom u kojem se pita što je naš Savez učinio da pomogne ovu manifestaciju ! Đuka nazionale !
Đuka , simbol radiotelekomunikacija u Rvata ? HZTK simbol uhljeba i zatiranja Narodne tehnike !
Mi da slavimo svoje satrape i zlotvore ?
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 29, 2016 12:04 pm

Stanje u HRS-u je samo "preslik"stanja u HR društu.Lopovluk,nepotizam,namještanja,tajkuni,mafijaši,korupcija....itd itd.,moga bi do ujutro.
Ja od Saveza pa ni kluba nikad nisam ništa posebno tražio.Kako onda tako i danas.Jedino taj nesritnji QSL buro mi triba a pošto mu daju sve manje novaca,praktički je na aparatima,izgledno je da će jednog dana prestati sa distribucijom.Poštarina je skupa,to svi znamo i bez novaca se ne može.
Plaće jadne,nikakve..mirovine ajme i kuku..nema tu sriće,virujte mi.
Apropo veza koje se rade iz kluba na osobne znakove.Pa baš gledam..onaj tko je i u Yugi radio tako radi i sad!S tim što ima i nešto mladih koji su bili premali pa tada nisu ni bili RA.Znači obrazac je isti,sve je ostalo isto ka i prije.Na Zapadu ništa novo.
Više puta sam u životu reka i napisa...nije mi krivo što netko uradi vezu već što ja ne mogu.A posli se ta veza njemu piše ko da je od doma uradio a poštene antene nema :!: Pojedinci niti uređaja ili na revers,ev. :( E to mi već ide na k...c. :twisted:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 29, 2016 12:41 pm

Ja od Saveza pa ni kluba nikad nisam ništa posebno tražio.Kako onda tako i danas.Jedino taj nesritnji QSL buro mi triba a pošto mu daju sve manje novaca,praktički je na aparatima,izgledno je da će jednog dana prestati sa distribucijom.Poštarina je skupa,to svi znamo i bez novaca se ne može.

Ma ko od njih šta traži ? Da ispune predizborna obećanja o 4 puta slanja QSL-ki članovima koji su platili članarinu ? Je li to Space shutlle ?

U kojem to krovnom Savezu, ne u Hrvatskoj, nego u bilo kojoj bivšoj komunističkoj ili socijalističkoj zemlji, se troši na OSNOVNU DJELATNOST 5 % ? U nijednoj, samo u Hrvatskoj.

U kojoj to zemlji, Savez "vrača" članovima 2 % (usluga dva slanja QSL-ki godišnje) ? U nijednoj, samo u Hrvatskoj.

U kojoj to zemlji strukovni Savez filtrira nominacije za društvena priznanja ? Nijednoj. Možda, ipak, u Sjevernoj Koreji ?

U kojoj to zemlji Savez nije podijelio RADIOAMATERSKA priznanja već 25 godina ? Hrvatskoj.

Kunu se u tog velikana Teslu, ma nisu izvadili posebni znak da cipaju ovu godinu na njega, u Srbiji jesu. E , ali zato nas nutkaju da veličamo svoje krvnike i satrape radioamaterstva, HZTK. Naravno, ima Hlebinaca koji su zagrizli.

Sad će stimulacije, jubilarne nagrade, društvena priznanja, sa zeru kunica, nek se nađe...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK