Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Fri Feb 17, 2023 6:26 pm

Šta je, šta ste se stisli ? Da, otkup hrvatskih pozivnih znakova, u korist hrvatskog korpusa ! Šta kažete ? Ne čujem dobro... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 24, 2023 8:11 pm

Danas sam, prvi put u životu, vidio važeću dozvolu za rad ARS-e koja ima važnost 10 godina ! Pozdravljam pozitivno razmišljanje HAKOM-a. Da ne zvuči previše nezahvalno, ja bih je svakome dao doživotno, jer je ovaj hobi "zarazan", kad bolest počme, ne pušta te do smrti... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 27, 2023 12:06 pm

Diskusija na sterilnom forumu o Bouvetu jenjava, nikoga se ne kažnjava, briše, izbacuje, dobošar ne lupa o doboš, ni ne viče : Daje se na znanje... ! Živa dosada. ;)

Kako mi javlja insider, ne dolaze ni uplate članarina, onim tempom kako je drug Laureat zamislija... A lipo je javno napisa, citiram ordinarnu laž, "prva tri kalendarska mjeseca u godini ne pritiču redovna sredstva, pa se financiramo iz vlastitih prihoda" ! Kako ih je HAKOM upozorio da krše zakon, prodavajući znakove, ostala je jedino članarina. A ona utanjila, do zla boga. :(
Neki bi zli ljudi mogli pomisliti da ja rajcam članove svog kluba da ne plaćaju ? Wrong ! Baš obrnuto, ali, kad ih na to podsjetim, redovito zakovrnu očima, a poneki upita : Koki , šta ti je, do danas si bio normalan ?

Da još malo pojasnim svoju sintagmu "ordinarna laž", za one koji ne čitaju redovito. To je drug Milin ispalija i - osta živ ! Jer, to nije tako bilo ni u socijalizmu, ni u neovisnoj Hrvatskoj. Zna se kako se sva tijela državnih struktura financiraju u prvom kvartalu kalendarske godine, važeći propis je doslovce prepisan iz socijalizma, jer je dobar, i univerzalan. Ka i RTV pretplata ! ;)

Završiti ću, zašto predsjednik svjesno laže ? Ide ga, vidio momčina da nema sankcija, nitko ga ne lupa po prstima, što ga košta, nitko se u laži utopio nije, neće ni on. Di mi je pokojni Vincek, da mu još jednom stisnem desnicu, i priznam da je zaista bio vidovit.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 07, 2023 2:10 pm

https://www.hamradio.hr/natjecaj-tajnik-ca-hrs-a/

Sve sam ovo ja predvidio, ne zato što sam vidovit, jer nisam, nego zato što su bili predvidivi, ka i njuferica na prvom spoju. Kad se pogleda specifikacija - opis radnog mjesta, samo fali jedno , fotografija pomoćnice tajnice. Normalne ljude, u koje se usudim ubrajati, ovo straši, jer je nezamislivo, koliko je bilo predvidivo, s dugoročnom namjerom, tkao se sitan vez, Agitprop je preko Martina pisao hvalospjeve, ode udarništvu, a sve da se utvrdi nezamjenjivost te osobe, po količini rada, rezultatima rada...

AJTE SADA , ZA TRENUTAK ZANEMARITE SVE POZNATE LIKOVE U OVOJ CARMINI BURANI. PROČITAJTE PRVO ONO ŠTO JE DO SADA PISALO SVAKOM TAJNIKU, U NEOVISNOJ RH. I SLIJEPAC VIDI DA JE ODGOVOR SAMO JEDAN, TU TREBA BITI DIPLOMIRANI PRAVNIK, A ONA TO NIJE.

Sedam godina nije u stanju napisati prosti račun za primljene novce od radio kluba ! Nije radila ništa, što je radila Ljilja, od registra članova, članskih kartona, 9A adresara, sortirala, pakirala i slala QSL-ke, osim za naslikavanje, s taticom ! Maltretiranje članova s potvrdama o pozivnoj oznaci, pogodovanje miljenicima onih koji su je postavili, pomaganju onima koji su kupovali znakove i na protuzakoniti način dolazili do dozvole za rad. Znam tko je ispunjavao formulare, u njihovo ime, i slao ih u HAKOM. Znaju i svi ostali, samo, šute.

Za kraj, sve da je bio drugačiji scenarij, ja bih bio iznenađen. ;) Nije bilo šanse, ta te likove znam skoro 60 godina ; znam mentalni sklop, i kako funkcioniraju. Dođem ti...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 08, 2023 5:47 pm

Između redaka čitam da bi HRS trebao provjeravati tko je živ, a tko mrtav. ::)
Kako to napraviti? Jedan od načina je da svaki radioamater treba svaki mjesec
poslati (od javnog bilježnika) ovjerenu potvrdu da je živ.

Nema veće ugode doli citirat pametnog Martina. Svaki put pogodi ka prston u govno !

Dakle, prije jedno 5 godina zove ti mene pomoćnica tajnice, i veli da će me nešto zamoliti. Ajde, velju ja. Kaže, molim vas da mi provjerite da li su ovih 5 osoba, čija ću vam imena izdiktirati, mrtvi ljudi, i, ako znate, kada su umrli. Izdeklamira ona spisak, ja joj, ko iz topa, odgovorim da su svi mrtvi, i rečem joj godinu smrti. Ona zahvali, i taman kad se spremala poklopit slušalicu, ja reče : A zagolicali ste mi maštu, mogu li ja vas nešto pitat ? Može, reče ona. Ja puko : Pitali ste me za 5 umrlih iz mog matičnog kluba, svi mrtvi, a kako to niste pitali za ostalih 15, također mrtvi. S druge strane muk, i slušalica učini klik ! Šlos. Finito. To je bio moj jedini razgovor u životu s tom osobom.

Nekoliko godina poslije sam skužio čemu je njoj (i njima) poslužio taj razgovor. Za krčmljenje pozivnim oznakama. Jer oni nisu imali onda, ni sada osvježenu, ili trenutnu listu znakova s dozvolama.

Jer ekipa je pružala komplet aranžman, kupnja znaka, i to po izboru iz ponude. Bilo je tu još extra usluga, ali, neću valjda kaljati ovaj Dan žena ! Šta nije prodavano, to je poklanjano podmlatku i podobnima iz odabranih klubova, elitisti, uzdanice, dijaspora...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 09, 2023 1:30 pm

Nakon mog posta u 11 sati, odma me zovu ljudi, veliju : Koki, kako ti se to moglo dogoditi, ta pisao si o tome, puno puta, "pedagoški" godišnji odmori, 4 puta godišnje, plus pola lita jedne nema, pola lita druge ! Sve je to lova, pretežito proračunska, ali i naša ! I onda još nagrade !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 10, 2023 9:38 am

Tvrdim da znam tko će biti nova tajnica HRS-a, i tko će biti nova pomoćnica tajnice ! Dobro ste pročitali, toliko sam dobro informiran, da ne dopuštam mogućnost da izabrana osoba bude muško !
Zainteresirani za oklade na pažnju, dva su kladioničarska lota, jedan za "novu" tajnicu, drugi za pomoćnicu tajnice. Ako se netko želi kladiti, nek se javi, reći ću mu kakvo je stanje na kladionici !
Atroke Ascot Gold Cup, ili Epsom Derby ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 11, 2023 9:18 am

Pažljivo pratim sva zbivanja u Dinamu, od malih nogu, ne zato što sam njegov fan, nego zato što mi nije svejedno što se u njemu zbiva. Nismo zaludu pivali, u jeku Hrvatskog proljeća : Hajduk i Dinamo, dva su kluba bratska, živila Hrvatska ! E taj, meni drag klub , je imao prije dva dana neuspješnu skupštinu. Neću ulaziti u geneaologiju događanja, od Tuđmana do Mamića, zadržati ću se samo na jednoj rečenici predsjednika kluba Barišića, nakon skupštine : Klub radi i dalje, u prosincu će biti redovna izborna skupština, trebamo napraviti novi Statut, neke stvari korjenito promijeniti...

Sve što je Barišić rekao je sušta istina. Podsjetio me je na šansu, koju smo imali 2015.g. i koju SU (ne SMO) upropastili. Upropastili su je svjesno one snage koje ne žele promjene, koje hoće zaustaviti vrijeme, u praksi samo kupiti još vremena, da se zadrži stanje koje odgovara samo maloj grupici ljudi, koji se igraju nacionalnih šerifa (aka US marshall), koje im omogućuje golema šutljiva većina članstva.
Te 2015. je jedino RK Split poslao skraćeni prilog koji je išao u smjeru korjenitih promjena ustroja , kako HZTK, tako i HRS-a. Stručna služba je (do današnjeg dana ! ) negirala činjenicu da isti uopće i postoji ! Na dušu Pilatu, Stručnoj službi, i koruptivnim pojedincima.

Ovakvu, zaparloženu, baru treba isušiti, meliorirati, i privesti je svrsi. Da se to, ne daj bože, ne dogodi, postarao se onaj isti trio Fantastikus, u naravi skup samozvanih elitista, koji su stvarna vlast u HRS-u. Stoga, već 7 godina "školuju" pomoćnicu tajnice, za radno mjesto tajnice, a kako bi se krovna organizacija vodila i dalje na isti način.
Oni neće propustiti nijednu priliku da, po ne znam koji put, provedu karikaturu od izbora, kako za mjesto tajnice, tako i za mjesto koje napušta. Koliko ljudi znaju stvarno stanje, u Zagrebu su mi (odavno) rekli tko će sjediti na oba mjesta, i, nisu pogriješili. Poklapa se sa mojim saznanjima, iskustvom i istraživanjima.
Ovih dana se srećem s mnogim prikama i dobrim poznanicima u Zagrebu. Zajednički nazivnik svih tih razgovora su dvije rečenice : 1. pusti, neka Sava nosi, i 2. nigdje ne spominji moje ime.
Zato nam i je ovako, i neće nam biti bolje dokle god se ne bude čuo glas istine, Ne Kokijev, nego većine članstva, na dobrobit RA pokreta i krovne udruge u Hrvatskoj.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 12, 2023 11:09 am

Sin mi je, godinama, radio u istoj sobi s kćerkom od pokojnog tajnika Severinca. Znao sam, i znam, mnoge stvari koje, još uvijek, ne mogu objaviti, iz prostog razloga što su me zamolili da ne objavljujem, do daljnjega. Poštujem njihovu volju, i održati ću obećanje, iako sve u meni kipti od nestrpljenja, ne za senzacionalnošću, nego da svoja saznanja, istinu, podijelim s drugim ljudima.
Duboko se nadam da ću, s formalnim i stvarnim odlaskom tajnice u mirovinu, dobiti zeleno svjetlo.
Imam dosta kartica teksta, o (ne)djelima tajnice na odlasku, ja sam joj sve oprostio, ali neću nikada zaboraviti učinjeno mi, i mojoj supruzi. Neka joj dragi bog plati po zaslugama.
I pomoćnica tajnice ima svoj file kod mene, na žalost demokracije, zakonitosti i moralnosti, puni se relativno brzo.

Da li smo mi, klubovi-članice, i pojedinci-radioamateri, to zaslužili ? Uvjeren sam da nismo, ali to nam puno ne pomaže. Jedna koruptivno-nepotistička grupa čini smisleno, sustavno, s planom, zadnjih 20 godina sve da nekolicini bude dobro, a većini loše. Želja da oni vladaju i nakon fizičke smrti se ogleda u stvaranju pulena, koji ih slijepo slušaju, dobivaju mrvice s društvene trpeze, kojom upravlja nekoliko kvazi feudalaca. Tim pulenima je dozvoljeno sve, od ekspresnih dobivanja znakova koji žele, mijenjanja, troslovni, u troslovni po želji, troslovni u dvoslovni, dvoslovni u dvoslovni, dvoslovni u jednoslovni, plus SES pride ! Mark, bez srama i stida, izjavi, citiram "komisija je tu samo da provjeri formalnu stranu zahtjeva!". Normalno, jer je sve ostalo dogovoreno, "ispod žita" !

Da ne pričam o remote-cirkusu, DMR-u, ARG-izletima, HST propalim izletima, vikendima u uzdaničkim klubovima, tečajevima-izletima, a sve od naših novaca.

Ne, nisam zaboravio 9A QSL biro. Znate zašto HRS vrhovništvo i v.d. QSL manager neće da objave koliko troši godišnje 9A QSL biro ? Zato jer bi onda čitatelji sami pročitali da se na ugovore sa OiV-om, za smještaj i veze DMR repetitora troši (puno) više nego za rad QSL biroa ! Zaludu ja to tvrdim godinama. A navodno jedno i drugo ne priznaje komisija HZTK za odobravanje programa ? Znači, mi koji smo osnovali Savez, i koji ne koristimo DMR, moramo ga financirati, nauštrb QSL saobraćaja ! Klubovi dobijaju , u prosjeku, jednu pošiljku godišnje. Lažu nas, varaju, i ne izvršavaju preuzete obveze.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 13, 2023 10:31 am

Od danas do petka je Tjedan hrvatskog jezika. Ima besplatnih predavanja i instruktaže. A da pošaljete pomoćnicu tajnice ?
Ovaj tjedan je i hrvatski Tjedan mozga. Tu nitko ništa ne pomaže.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK