by 9a2jg » Sun Mar 12, 2023 11:09 am
Sin mi je, godinama, radio u istoj sobi s kćerkom od pokojnog tajnika Severinca. Znao sam, i znam, mnoge stvari koje, još uvijek, ne mogu objaviti, iz prostog razloga što su me zamolili da ne objavljujem, do daljnjega. Poštujem njihovu volju, i održati ću obećanje, iako sve u meni kipti od nestrpljenja, ne za senzacionalnošću, nego da svoja saznanja, istinu, podijelim s drugim ljudima.
Duboko se nadam da ću, s formalnim i stvarnim odlaskom tajnice u mirovinu, dobiti zeleno svjetlo.
Imam dosta kartica teksta, o (ne)djelima tajnice na odlasku, ja sam joj sve oprostio, ali neću nikada zaboraviti učinjeno mi, i mojoj supruzi. Neka joj dragi bog plati po zaslugama.
I pomoćnica tajnice ima svoj file kod mene, na žalost demokracije, zakonitosti i moralnosti, puni se relativno brzo.
Da li smo mi, klubovi-članice, i pojedinci-radioamateri, to zaslužili ? Uvjeren sam da nismo, ali to nam puno ne pomaže. Jedna koruptivno-nepotistička grupa čini smisleno, sustavno, s planom, zadnjih 20 godina sve da nekolicini bude dobro, a većini loše. Želja da oni vladaju i nakon fizičke smrti se ogleda u stvaranju pulena, koji ih slijepo slušaju, dobivaju mrvice s društvene trpeze, kojom upravlja nekoliko kvazi feudalaca. Tim pulenima je dozvoljeno sve, od ekspresnih dobivanja znakova koji žele, mijenjanja, troslovni, u troslovni po želji, troslovni u dvoslovni, dvoslovni u dvoslovni, dvoslovni u jednoslovni, plus SES pride ! Mark, bez srama i stida, izjavi, citiram "komisija je tu samo da provjeri formalnu stranu zahtjeva!". Normalno, jer je sve ostalo dogovoreno, "ispod žita" !
Da ne pričam o remote-cirkusu, DMR-u, ARG-izletima, HST propalim izletima, vikendima u uzdaničkim klubovima, tečajevima-izletima, a sve od naših novaca.
Ne, nisam zaboravio 9A QSL biro. Znate zašto HRS vrhovništvo i v.d. QSL manager neće da objave koliko troši godišnje 9A QSL biro ? Zato jer bi onda čitatelji sami pročitali da se na ugovore sa OiV-om, za smještaj i veze DMR repetitora troši (puno) više nego za rad QSL biroa ! Zaludu ja to tvrdim godinama. A navodno jedno i drugo ne priznaje komisija HZTK za odobravanje programa ? Znači, mi koji smo osnovali Savez, i koji ne koristimo DMR, moramo ga financirati, nauštrb QSL saobraćaja ! Klubovi dobijaju , u prosjeku, jednu pošiljku godišnje. Lažu nas, varaju, i ne izvršavaju preuzete obveze.
Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja