Mene Davorovo pisanje uopće ne ljuti, dapače, uveseljava me u ovim teškim danima. Citirati ću ga :
Bilo je tu toliko zabave, prijateljstva, razmjene iskustava i druzenja koje su pojednicima
koji su jaki na tipokovnici i webu te u svemu vide zavjere jednostavno nezamislivi.
Dragi Davore, čitatelji nisu bedasti, kako ti, Hrle i ostali istomišljenici mislite. Pođimo jednostavnim redom, po seljački, kao u pučkoj školi, da je taj program iole vrijedan društvenog valoriziranja, HRS bi ga bio prijavio HZTK-e, natjecao se za sredstva, ali nisu ! Nisu, iz jednostavnog razloga što se nisu htjeli blamirati, jer nisu imali ni teoretske šanse. Što je onda ostalo ? Zagrabiti u kasu koja se zove vlastiti prihodi. Ona se, kao što znamo, puni članarinama i naknadama. Prve su sve manji izvor, a HAKOM je lijepo , po ne znam koji put, rekao da NIJE ZAKONSKI prodavati prijedloge pozivne oznake ! Kako je vreća zvana vlastiti prihodi tanka, onda nema za QSL saobraćaj, pa je RK Split, u 31 mjesec v.d.-ovanja QSL managera dobio JEDNU pošiljku uslugom Hrvatske pošte !
Pričate o stotinjak kontestera, ko ih je brojio, koga briga, vi se razbacujete brojevima, kao i uvijek. Slučajno znam povijest i rodoslovno stablo te grupacije, koja se okuplja , od 1999 na jednom privatnom forumu, i čiji članovi služe tuđim interesima, ne HRS-ovim, i ne hrvatskim. Činjenica da HRS i KV manager zovu neke od njih u momčadi tipa 9A0HRS ili 9A0YOTA, i slične, dokazuje nešto drugo, a ne da nema operatora u Hrvatskoj. Na ovaj način se stvaraju balkanski mitovi o "nezamjenjivima", "elitistima" i sl.
Da se vratimo na mlade. Odavno su HRS moćnici, i čelnici uzdaničkih klubova, među kojima je i Hrletov u Pazinu, shvatili da je riječ mladež, ili omladina (zemlje ove) čaroban ključ, koji otvara sva vrata, a naročito trezora hrvatskog državnog proračuna.
Shvatila je to i pomoćnica tajnice koje se sama transformirala u referenticu za mladež, jer je prokužila da bi tamo trebao biti bolji, važniji, i dugovječniji status, a i lakše se prebaciti u neko srodno ministarstvo.
Mlade su zlorabili promotori remote vrste rada, od Milina i Ulipa, do tebe Davore, Hrleta, i još nekih Istrijana. Sačuvao sam sve napisano, tako da se ne možete odreći vaših "argumenata" dok ste se borili za ozakonjenje remote-a u Hrvatskoj. Ukratko, bajali ste i lagali, a cijeli tijek događanja je potvrdio samo jedno, da su vam HRS i mladež samo poslužili kao sredstvo da dođete do cilja. Hrvatske mladeži nema ni u tragovima, nešto irske, američke, ili turske...Rade stari prdonje, iste skupine, koji prkosno lažu hrvatskim zakonima da je sve "prijateljski" i bez naplate.
Dragi Davore, i ti si to omogućio u sramnom projektu Buje remote, koji služi strancima, a ne hrvatskoj mladeži, i Hrvatskoj.
Da zaključim, dragi Davore, u zadnjih 15-ak godina nisi ništa radio na svom obrazovanju, najviši ti je očito domet etiketiranje tipa "teoretičari zavjere" ! Ostavi se te šuplje retorike, koja je pripadala HDZ-u, početkom devedesetih, kad je trebalo razjebati Dalmatinsku akciju. Nitko ne želi razjebat IDS, najmanje ja. Rastače se sam od sebe, to svakodnevno svjedočimo, okidač su bili škverovi u Puli i Rijeci.
P.S. Još jednom sam provjerio Čehe i Slovake, sve su sami plaćali, stoga ne moraju nikome polagati račune u matičnim zemljama.
Ti, Hrle, i vama slični ste u neovisnoj Hrvatskoj od prvog dana na društvenoj sisi, vi MORATE ! Ako ne činite, radite moralni i kazneni prekršaj, baš kao i predsjednik u slučaju Reuniona. Mostly.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja