Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Jan 24, 2023 11:52 am

Govore mi neki ljudi, bolje informirani od mene, da su emisari iz HRS-a koristili svjesno lažirane dokumente, kao "jaku argumentaciju" za odobrenje remote rada, HAKOM-u. Spominje se i njemačka pravna regulativa, koju su oni navodno koristili kao "argument", koji ustvari to nije, pa su svjesno i namjerno, dovodili HAKOM u zabludu, s pritiskom da ostvare svoje ciljeve.
Dobri ljudi iz metropole mi poslali tih 26 listova njemačkog teksta, drug Google translate obavio svoje, ja pročito.

Tek sada ja imam kamaru pitanja ! Gdje su drugovi, očito informiraniji i pametniji od mene, bili do sada ? Očito da su znali za javnu raspravu forme e-savjetovanje, što se nisu javljali ?
Što nama, kojima nitko ne brani javno svjedočiti istinu, nisu kazali, mi bi bili pisali ?

Što se tiče Milina, Ulipa, i ostale im bratije, ta znamo na kojim su, i čijim pozicijama. Cijeli HRS sve zna, svi šute, i svi se smiju donkihotskim potezima Kokija, i njemu sličnih, kao da je to vic, a ne grubo kršenje zakona, suvereniteta, i još puno drugih stvari ?

Ta grupica sustavno laže HAKOM, cijeli Pilatov, i evo sada pola Milinovog mandata ! Braćo Hrvati, ako ste poslovično šutljivi, po defaultu, sad ste ga stvarno prećerali. Dokle ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 25, 2023 2:02 pm

Neznam koliko si upoznat sa radom nekih od nasih mladih radioamatera, rekao bi jako malo i pricas iz nekih svojih osobnih iskustva - neuspijeha rada sa mladima?
Na linku: https://www.youtube.com/watch?v=sN7TA_F5S0I je prezentacija "People future of hamradio" održanoj na prošlogodišnjem Istra contest meetingu.
faj naj mafren
73 UN

Javija se Davor, doša je ka kec na desetku. Za naše novce sviraju k...u po istarskim hotelima, žive od donacija, i onda nipodaštava one koji rade SVOJOM opremom, kupljenoj SVOJIM novcima , sa SVOJE lokacije! Di su ti pusti istarski mladci, u cilu Hrvatsku ih nisu mogli skupiti 4, za otići na HST natjecanje ! Prije su se "prodavali" na malo, sada na veliko.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 26, 2023 8:32 pm

Jesu li Česi bili tri mjeseca u Kongu, tko im je izdao znak uopće, jesu predočili javnosti prijavu boravka, potpuni financijski izvještaj za makar ijednu (češku) društvenu lipu, ili šta je već stoti ili koji već dio
korune?

Dežurni istarski trol je ovom rečenicom pokazao što boli samozvane istarske "elitiste i kontestere" ? Javnost rada, transparentnost, polaganje računa... Od Vanuatu-a, preko avio karata Lufthanse za Brazil, do Reuniona, nema dokaza o normalnom i zakonitom postupanju.
Moram dodati da sam svjedočio mnogim češkim i slovačkim ekspedicijama, te se uvjerio da država nije dala ništa. Zato smeta niska i podla razina "argumenata" trola, koji nije kriv, jer to nisu njegovi stavovi, nego njihovi ! On je samo njihov trbuhozborac.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 27, 2023 8:18 am

Danas su vaši klinci toliki genijalci da im je ispod časti raditi domaća natjecanja u organizaciji HRS-a ali neće im biti ispod časti pokupiti lovu od HRS za to vaše druženje. Još jedan dokaz da je HRSova uloga samo kanalizirati dotok sredstava u "prave" ruke. Vrijeme je za počinak i za molitvu Bogu da donese i ostalim, a pogotovo siromašnim hrvatskim krajevima jednog mecenu poput vašeg.

Ivo 3TY iz prve. Mlađi je od mene, pametniji, pa je sve sažeo. ;)
Sve što pojedini istarski klubovi povuku od HRS-a i DPZ-e je ustvari "naplata" istarske šutnje, zadnja 2,5 desetljeća u IO-u HRS-a.
Nemojte zaboraviti i da je baš Hrle bio involviran u volšebni prijem pomoćnice tajnice, izmjenu opisa radnog mjesta, nezapamćenog u tijelima državne uprave. Kako se sama proglasila referentom za mlade, sada se ti isti Istrijani provlače ispod radara, pozivajući se na "brojne" mlade, koje nitko nije vidio, ni čuo.
Koliko su ti pojedini klubovi ljiga, svjedoči i činjenica da su nekoliko godina iz Hrletovog kluba dolazile HRS-u TRI članarine, a taj isti HRS je promovirao ČETIRI laureata iz tog kluba. Amoralno, i nepošteno, do nebesa. Ali, dokazuje sljednost ponašanja, poznati obrazac, tamo gdje su (navodno) mladi stižu jednocifrene članarine, još od Pukijevog predsjednikovanja. Krunski dokaz mog stalnog ponavljanja da mi, stare kvrge, služimo HRS-u kao bankomati. Novac odlazi na derneke i druženja. Naš novac. Onaj koji je trebao biti potrošen za normalan rad QSL biroa, IOCA program...

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 28, 2023 8:53 am

Prljavci igraju prljavo. Oduvijek su i igrali. U svojoj nemoći ne biraju sredstva. Mailovima šalju viruse, lažne mailove, tobože od Ravnateljstva policije, najnoviji "izum" im je mail tobože poslat iz Interpola ! Prijatelji mi javljaju o širenju "povjerljivih informacija" o meni, ta znamo i tko to radi, upravo oni koje je JNA i školovala za specijalni komunikacijski, i medijski rat.

Ali, ljudi su na HRS forumu konačno prevalili preko usana onu čarobnu rečenicu, koju ja govorim godinama, i koja ima snažno uporište u KZ RH i ZUP-u : Sve dozvole za rad, dobijene na bazi svjesno lažnih podataka se MORAJU odmah poništiti, a aktere prijaviti nadležnom državnom tijelu.

Pametni Martin, u službi vladajućih, muti vodu, pa tvrdi kako HRS nije tu pozvan da provjerava nečije podatke. Točno, samo "zaboravlja" prevažnu činjenicu da je cijela operacija rađena sinergijom Stručne službe HRS-a, moćnih pojedinaca u HRS-u, i HAKOM-a. Upravo stoga, ja ne zazivam njihovo posipanje pepelom, nego javno priznanje da su radili protuzakonito, i da su znali što rade !

Dozvole poništiti, a te znakove vratiti u hrvatski korpus, strancima vratiti novce, ako treba i otkupiti ih prilozima članova !

Kome dokažu protuzakonite radnje, udaljiti ga iz RA organizacije doživotno, bez obzira o kome se radi.

O odgovornosti referenata HAKOM-a trebaju odlučivati njihovi nadređeni. Ne mogu se pravdati neznanjem, pođimo od ordinarne činjenice da ne stoji 5 stranaca u stanu u Dalmatinskoj 12. Cijela priča je usporediva sa biračkim spiskovima Hrvata u Orahu i Vrgorcu, gdje je bilo na desetke Hercegovaca prijavljenih na istoj adresi. Tko zna, da ljudi nisu reagirali, možda bi i u zagrebački stan stalo toliko osoba ? U svemu je najbitnije da sve nadležne državne službe sve znaju, da li će reagirati po zakonu, i kada, ne znamo, samo zazivamo uređenu i pravnu državu, što prije. Zbog onih 99% poštenih članova HRS-a.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 29, 2023 7:49 am

Mene Davorovo pisanje uopće ne ljuti, dapače, uveseljava me u ovim teškim danima. Citirati ću ga :
Bilo je tu toliko zabave, prijateljstva, razmjene iskustava i druzenja koje su pojednicima
koji su jaki na tipokovnici i webu te u svemu vide zavjere jednostavno nezamislivi.

Dragi Davore, čitatelji nisu bedasti, kako ti, Hrle i ostali istomišljenici mislite. Pođimo jednostavnim redom, po seljački, kao u pučkoj školi, da je taj program iole vrijedan društvenog valoriziranja, HRS bi ga bio prijavio HZTK-e, natjecao se za sredstva, ali nisu ! Nisu, iz jednostavnog razloga što se nisu htjeli blamirati, jer nisu imali ni teoretske šanse. Što je onda ostalo ? Zagrabiti u kasu koja se zove vlastiti prihodi. Ona se, kao što znamo, puni članarinama i naknadama. Prve su sve manji izvor, a HAKOM je lijepo , po ne znam koji put, rekao da NIJE ZAKONSKI prodavati prijedloge pozivne oznake ! Kako je vreća zvana vlastiti prihodi tanka, onda nema za QSL saobraćaj, pa je RK Split, u 31 mjesec v.d.-ovanja QSL managera dobio JEDNU pošiljku uslugom Hrvatske pošte !

Pričate o stotinjak kontestera, ko ih je brojio, koga briga, vi se razbacujete brojevima, kao i uvijek. Slučajno znam povijest i rodoslovno stablo te grupacije, koja se okuplja , od 1999 na jednom privatnom forumu, i čiji članovi služe tuđim interesima, ne HRS-ovim, i ne hrvatskim. Činjenica da HRS i KV manager zovu neke od njih u momčadi tipa 9A0HRS ili 9A0YOTA, i slične, dokazuje nešto drugo, a ne da nema operatora u Hrvatskoj. Na ovaj način se stvaraju balkanski mitovi o "nezamjenjivima", "elitistima" i sl.

Da se vratimo na mlade. Odavno su HRS moćnici, i čelnici uzdaničkih klubova, među kojima je i Hrletov u Pazinu, shvatili da je riječ mladež, ili omladina (zemlje ove) čaroban ključ, koji otvara sva vrata, a naročito trezora hrvatskog državnog proračuna.
Shvatila je to i pomoćnica tajnice koje se sama transformirala u referenticu za mladež, jer je prokužila da bi tamo trebao biti bolji, važniji, i dugovječniji status, a i lakše se prebaciti u neko srodno ministarstvo.
Mlade su zlorabili promotori remote vrste rada, od Milina i Ulipa, do tebe Davore, Hrleta, i još nekih Istrijana. Sačuvao sam sve napisano, tako da se ne možete odreći vaših "argumenata" dok ste se borili za ozakonjenje remote-a u Hrvatskoj. Ukratko, bajali ste i lagali, a cijeli tijek događanja je potvrdio samo jedno, da su vam HRS i mladež samo poslužili kao sredstvo da dođete do cilja. Hrvatske mladeži nema ni u tragovima, nešto irske, američke, ili turske...Rade stari prdonje, iste skupine, koji prkosno lažu hrvatskim zakonima da je sve "prijateljski" i bez naplate.
Dragi Davore, i ti si to omogućio u sramnom projektu Buje remote, koji služi strancima, a ne hrvatskoj mladeži, i Hrvatskoj.

Da zaključim, dragi Davore, u zadnjih 15-ak godina nisi ništa radio na svom obrazovanju, najviši ti je očito domet etiketiranje tipa "teoretičari zavjere" ! Ostavi se te šuplje retorike, koja je pripadala HDZ-u, početkom devedesetih, kad je trebalo razjebati Dalmatinsku akciju. Nitko ne želi razjebat IDS, najmanje ja. Rastače se sam od sebe, to svakodnevno svjedočimo, okidač su bili škverovi u Puli i Rijeci.

P.S. Još jednom sam provjerio Čehe i Slovake, sve su sami plaćali, stoga ne moraju nikome polagati račune u matičnim zemljama.
Ti, Hrle, i vama slični ste u neovisnoj Hrvatskoj od prvog dana na društvenoj sisi, vi MORATE ! Ako ne činite, radite moralni i kazneni prekršaj, baš kao i predsjednik u slučaju Reuniona. Mostly.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 04, 2023 10:13 am

https://www.hamradio.hr/9a22wrtc-aktivnost-u-wrtc-2023/
U svakom poslu, aktivnosti, hobiju, ima ona dobra, i ona, ne tako dobra, strana. Cijelo vrijeme trajanja narečenog projekta sam pisao pozitivno o njemu, pozdravljajući odličan rad tisuća operatora, CW i SSB. Zaista je bila milina slušati i raditi vrhunske operatore na djelu. Rijetke postaje su imale prosječne operatore, tako da je ova aktivnost bila zaista dobra i poučna.

Ja ću pisati o nečem drugom. Kako je razvidno iz teksta na linku, hrvatska postaja je radila preko određene platforme, na principu share time. Stvar već poznata odavno, ovdje samo primjenjena.
Ono što ja podcrtavam je uporaba remote opreme, iz , po meni, dva razloga, da se postigne što veći rezultat, i, mnogo opasnije, da se potvrdi da budući rad "mora upotrebljavati remote opremu, kao svoj redoviti sastavni dio".
Kad čovjek ima nesnosne bolove, i liječnici mu ne mogu pomoći, uzima ketonal, ili morfij. Ako se to nastavlja, ili povećava doza, onda je "normalno" da se taj bolesnik "navuče" na to. Hrvatskim jezikom, da bude jasno, da se ne može bez toga !
Upravo o tome pišem, već nekoliko godina, po javnim forumima, i nekim službenim institucijama, a to su bili i "argumenti" dvojca Ulip-Milin, kod službenog posjeta HAKOM-u, gdje su o remote radu pričali kao o neizbježnom ketonalu ili morfiju.
To je poraz radioamaterizma i radiooperatorstva. To svi vide, i neki RA s kojima sam u živo pričao u metropoli, samo, netko im je utjerao toliki strah u kosti, da su svi moji razgovori s njima završavali s istom molbom "nemoj nam nigdje spomenuti ime" !
Zaludu što identično misle kao i ja, dokle su živi, ja im ne smijem otkriti ime, i da je čovjek ispravno mislio !?

Sad će mlada Turkinja...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 07, 2023 2:12 pm

Objesili su privremene rezultate 9ACWC i Zimskog kupa. Vidim da je u plasmanu i 9A/F4IEY koji ne krije da je radio remote !!!

U Zimskom kupu, zimske radosti. Iz RK Marjan tri operatora, sva tri preko 70 godina svaki. Da smo normalna država natjerao bi odgovorne osobe kluba da vrate novce državi što su ih uzeli za proizvodnju mladih operatora.

Iz RK Kaštilac dvije osobne stanice. Jedna iz šibenske Dubrave ! Tako i treba. Zato se Alen i samospotira kao 1CKL. Druga, operator ima 41 godinu. Ostala tri klupska znaka, operatori svaki preko 60 godina. I od njih bi tražio da vrate pare.

Ali, koji je zajednički nazivnik, prethodna dva pasusa ? U oba kluba je ISTA odgovorna osoba, koja je odgovorna i u HRS-u !
Vjerovali ili ne, glavom i bradom , Rolando Milin. Zato nam ovako dobro i ide. Za predsjednika HRS-a ste ga VI birali, a za one prve dvije funkcije sa sam izabra, uz "malu pomoć" pokojne tajnice ZTK Split. Mali poguranac. Tek toliko da ništa ne zakoči.

S čim da zaključim ? S videom što nam ga nudi Davor 9A1UN ? Pa baš je on, i pajdaši mu, dokazao da ni u benignom programu tipa WRTC, nema mjesta za mlade, nego se preseravaju mlatimudani i vojni penzioneri, koji su zaboravili kad su bili mladi.

A svi gorenavedeni se kunu u mlade, žešće nego oni šta kleče na Gornjem gradu. Oni bar znaju zašto kleče...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 08, 2023 1:50 pm

Urušava se kula od karata, koju je sistematski, gradio zadnjih 25 godina. Pomalo, na svakoga će doći red.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 16, 2023 11:54 am

Gledam DXCC standing na službenoj ARRL-ovoj stranici. Pod Mixed, 4 Amera, od kojih je jedan SK (KC6AWX). Pod CW, 9A5SSS (KO7SS), i 9A/TA7AZC. pitanje od miljun eura : Zašto takvih slučajeva nema s ostatkom zemaljske kugle ? Da li zato što se jedino u Hrvatskoj, osim Puerto Rica, Haitija i mainlanda, mogla postaviti njihova remote oprema ? Slučajno što svi sa spiska pripadaju istoj interesnoj skupini ? Da li je dozvola za rad postaje 9A5SSS pravno valjana ? Spada li TA7AZC u hrvatsku mladež ? Da li su ostali "prijatelji", ili uredni platiše ?
Ako netko dokaže da narečeni Ameri, i ne samo oni, besplatno rade, predlažem kooptiranje vlasnika tvrtke u zagrebački nadbiskupski Caritas, jer mu je onda tamo i mjesto. Čovjekoljublja i sebedarja radi.
U međuvremenu, zazivam pravnu državu, da poništi sve dozvole za rad s falsificiranim podacima, i izdane bez provjere podataka ! U isto vrijeme, ako proradi pravna država, apeliram na novčanike hrvatskih RA da otkupimo te pozivne oznake, obeštetimo strance, i vratimo hrvatsko, u hrvatski nacionalni korpus, kao nacionalno blago.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK