by 9a2jg » Thu Dec 22, 2022 5:00 pm
Evo, dočeka san da prijatelji iz Pule isto pitaju čiste račune s poslovanjem QSL biroa. Znači, nisam jedini kojem smeta netransparentnost, muljanje, laganje, preseravanje, izigravanje većeg udarnika od Alije Sirotanovića, a nos veći od Pinokijevog ! Važno se samo dobro fotkat, nema veze što je RK Split dobio jednu pošiljku u ovoj godini, u pohabanoj, već korištenoj kuverti sa mjehurićima ! Znači, ja njima nove, oni meni stare ! Penzioneri imaju para, one sa peterocifrenim plaćama nemaju.
Ali, u odgovorima radioklubovima koji su uzeli učešće u raspravi, drug Milin je (prvi put) rekao istinu. Oni koriste sredstva od članarine, i naknada, za financiranje plaća zaposlenicama, prva 4 mjeseca.
Vjerojatno tako rade, ali ja sam radio u Vladi, 4 godine i znam da to nije normalan put i način, kako stvari funkcioniraju u državnoj upravi. Tijekom svakog listopada, ne kasnije od prvog tjedna studenog, sva ministarstva, uredi, agencije, svi krovni savezi koje financira država, iskazuju svoje potrebe za prvi kvartal. Ministarstvo financija to obradi, i oni su svi na tzv. privremenom kontu, ili financiranju.
Tijekom travnja je to već stabilizirano, i ulazi u rutinu kalendarske godine. Ne mogu vjerovati da je išta izmijenjeno u toj strukturi, pa ću, koliko sutra provjeriti kod radnih kolega, koji tamo još rade, pa eventualno nadopisati ovdje.
Ono što para uši, i RA dušu jest činjenica da kad se reže, od svih stavki u HRS-u, uvik je prvi na udaru QSL biro. Zašto ? Jednostavno, i normalno, ma kako to grubo zvuči. Na čelu HRS-a je osoba koja nema
DXCC diplomu. Šta će mu QSL-ke ? Svi u IO, osim Zlatka, su indiferentni ! Tko se onda bori za nas ? Nitko. Zato HRS vodstvo nije NAŠE vodstvo, nego skup osoba koje prvenstveno brane nečije privatne i komercijalne interese, na jednoj strani, a na drugoj se pokušavaju igrati školskih pedagoga u tehničkoj kulturi, kategoriju koju smo, od devedesetih, do danas, bespovratno izgubili. Rekli bi ljudi : Jalov poso !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja