Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a6r » Wed Oct 12, 2022 11:23 am

Još san u osnovnoj školi mrzija te uvlakače nastavnicima a mi u Splitu smo ih zvali štekerima.Tebi je to poznato.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Oct 17, 2022 10:26 am

Dosta osobnih RA je mijenjalo znak, iz troslovnog u dvoslovni, iz dvoslovnog u jednoslovni, gledam, dosta njih nema nigdje na DXCC listi, na listi urađenih WW locatora, dumam, koje su im onda bile "zasluge" ? Pripadnost "obitelji", ili "klanu", partijska knjižica, ili su , jednostavno, u milosti vladajućih ? Za neke već imam (nesuvislo) objašnjenje, ali, o tom, potom.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 18, 2022 5:01 pm

ŠTELA
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Oct 20, 2022 8:34 pm

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... in-1234161
O ovome sam javno pisao, prije 7 godina, kad je Porezna uprava počela provoditi praksu kakve nema u ovakvom poslovanju. Umjesto da prisile booking.com i AirBnb da se registriraju u Hrvatskoj, izvlače nepripadni porez na promet usluga od iznajmljivača !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 19, 2022 7:06 am

U planu HRS-a za 2023. najveće stavke su honorari za mentore, i kupnja opreme, a nigdje specifikacije ? Uvode , na mala vrata, financiranje (još jednog) privatnog derneka, ovaj put u Istri. To je vraćanje "duga" onim snagama koje su podržale i aktivno učestvovale u projektu Buje remote, i ostalim projektima koje gura HRS. Na ovaj način stvaraju još jednu podklasu samozvanih elitista. Malo nam je ovih postojećih...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 20, 2022 9:51 am

Nisu samo beneficirani uređaji kod odgovornih osoba klubova i Saveza, ima tu i stupova, antena, agregata... Neke smo i uslikali, korisnici ih deru, bez srama i stida, naviklo brajo...
Iza brda se valja novi, na vlas isti, scenarij. Kolovođe i akteri, pretežito isti. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 22, 2022 5:00 pm

Evo, dočeka san da prijatelji iz Pule isto pitaju čiste račune s poslovanjem QSL biroa. Znači, nisam jedini kojem smeta netransparentnost, muljanje, laganje, preseravanje, izigravanje većeg udarnika od Alije Sirotanovića, a nos veći od Pinokijevog ! Važno se samo dobro fotkat, nema veze što je RK Split dobio jednu pošiljku u ovoj godini, u pohabanoj, već korištenoj kuverti sa mjehurićima ! Znači, ja njima nove, oni meni stare ! Penzioneri imaju para, one sa peterocifrenim plaćama nemaju.

Ali, u odgovorima radioklubovima koji su uzeli učešće u raspravi, drug Milin je (prvi put) rekao istinu. Oni koriste sredstva od članarine, i naknada, za financiranje plaća zaposlenicama, prva 4 mjeseca.
Vjerojatno tako rade, ali ja sam radio u Vladi, 4 godine i znam da to nije normalan put i način, kako stvari funkcioniraju u državnoj upravi. Tijekom svakog listopada, ne kasnije od prvog tjedna studenog, sva ministarstva, uredi, agencije, svi krovni savezi koje financira država, iskazuju svoje potrebe za prvi kvartal. Ministarstvo financija to obradi, i oni su svi na tzv. privremenom kontu, ili financiranju.
Tijekom travnja je to već stabilizirano, i ulazi u rutinu kalendarske godine. Ne mogu vjerovati da je išta izmijenjeno u toj strukturi, pa ću, koliko sutra provjeriti kod radnih kolega, koji tamo još rade, pa eventualno nadopisati ovdje.

Ono što para uši, i RA dušu jest činjenica da kad se reže, od svih stavki u HRS-u, uvik je prvi na udaru QSL biro. Zašto ? Jednostavno, i normalno, ma kako to grubo zvuči. Na čelu HRS-a je osoba koja nema
DXCC diplomu. Šta će mu QSL-ke ? Svi u IO, osim Zlatka, su indiferentni ! Tko se onda bori za nas ? Nitko. Zato HRS vodstvo nije NAŠE vodstvo, nego skup osoba koje prvenstveno brane nečije privatne i komercijalne interese, na jednoj strani, a na drugoj se pokušavaju igrati školskih pedagoga u tehničkoj kulturi, kategoriju koju smo, od devedesetih, do danas, bespovratno izgubili. Rekli bi ljudi : Jalov poso !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 27, 2022 4:41 am

Kažu da su Badnjak, Božić i sveti Stjepan, obiteljski blagdani, kad se obitelj okupi jedan od dva puta u godini. Lijepi stari običaj.
Ne bi se trebalo baviti nikakvim biznisom, pa ni amaterskim stvarima, ako može.
Kako je reka Krstičević : Ne meže ! Sinoć primih poziv od odgovorne osobe jednog radio kluba na kontinentu, čim je osoba počela govoriti, iz usta je izlazio jad, čemer i bezizlaznost.
O čemu se radi ? Predmetna odgovorna osoba kluba je bila u inozemstvu dok je bio rok za podnošenje mišljenja, prijedloga i kritike, zakasnila je DVA dana, nazvala HRS kancelariju, ispričala se zbog zauzetosti i obaveza, i pitala može li sada podnijeti prijedloge.
Otkantali su je ekspresno, s "obrazloženjem" da je rok , rok, i da tu više nema pomoći.

Vratio sam film dvije godine unatrag. Šest osoba iz 6 klubova mi je ispričalo identičnu priču. Tajnica, i zamjenica joj, su vrtile telefone, "podsjećali" zaboravne da nisu platili članarinu, da nije uredna registracija, da nisu usklađeni akti kluba sa zakonom.
Poslije sam si dao truda, i to istražio, tom "akcijom" je bilo obuhvaćeno između 20 i 30 klubova. Zašto ? Zato jer drug Milin i pokrovitelji mu, nisu bili sigurni da će kod glasanja on proći, a upravo ovi "zaboravni" su dio njegova biračkog korpusa.

Da rezimiram, aršin na Balkanu nikad nije bio isti, upravo ga oni na vlasti rastežu, i prilagođavaju svojim potrebama.
Kad su oni u pitanju, par godina nije nepremostivo ; kad smo mi u pitanju, dva dana je golemo.
Mi smo dobili rat, a oni vladaju.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 01, 2023 2:02 pm

https://www.vecernji.hr/vijesti/vucemil ... finiteFeed

Mene je duboko kosnula rečenica, citiram, " Kako je moguće da djeca koja nikada nogom nisu kročila na tlo Republike Hrvatske niti ih je hrvatski sustav ikada evidentirao mogu na neviđeno dobiti hrvatske dokumente? "

KAKO SU STRANCI MOGLI DOBIJATI HRVATSKE DOZVOLE ZA RAD ARS-e, A NISU NIKADA KROČILI NA TLO REPUBLIKE HRVATSKE ?

Jer su im pomagali kriminalci.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 18, 2023 11:45 am

Gledam trenutne rezultate WRTC kampanje. Od hrvatskih postaja ispred mene, 4 rade sa svojim uređajima i opremom, a 4 s klupskim, ali, naravno, samo pod svojim znakom ! ;)
Za osobu ispred mene, njegovi klupski drugovi mi rekoše da je u zadnjih 20-ak godina "potrošio" dva kompleta cijevi u linearu. Radeći isključivo na svoj znak, seveda ! Tako i treba.
Ako mu nešto i omane, platiće HRS, ta to smo već doživili, kaj ne ? Tako se Milin i družina mu, brinu za svoje. Nastavljaju gdje su Pilat i Puki stali. Gdje ja stadoh, ti produži.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK