by 9a2jg » Tue Aug 16, 2022 6:52 am
Kad utihnu službujući bukači i samozvani PR-ovci u službi vlasti, a sve za Judine škude, može se trijezno razmišljati i zboriti.
Inače pametna osoba, pogrešno usmjerava diskusiju, način razmišljanja i cilj. Stoput smo naglasili da nikada nitko nije, i neće ustati protiv tehnike rada remote, jer bi to bilo isto kao da smo npr. protiv električnih automobila ! Možeš imati kritičke misli na pojedine segmente, ali tehnika ide naprijed.
U Lijepoj našoj ima na desetke remote instalacija, neke od njih sam i osobno vidio, za distance od nekoliko stotina metara do kilometara... I nikada nitko, od mene nadalje, nije potegao pitanje rada tih instalacija. Zašto nije, odgovor je vrlo jednostavan, služi vlasnicima za osobne svrhe !
Da je to slučaj i sa tvrtkom koja to radi za novce, ne bi je nikad nitko mućao po ustima. Ovako, secira se svaki detalj. Tako i treba.
Zakon je jednak, i za nas i za njih.
A da krše zakon, krše. I nije tu stvar, kako neki hoće prikazati , u PDV-u, nego se takva firma ne smije i ne može registrirati i za tu djelatnost, na radioamaterskim opsezima. To je poanta, svi napori plaćenih PR-ovaca je bacanje prašine u oči.
Osobe tipa Rolando, Željko ili Martin, su proizvođači magle, koji hoće uvjeriti svekoliki hrvatski RA puk da je glup. A nije. I zna što je dobro, a što nije, za pokret. Znamo što je po zakonu, a što protiv.
Sve što sam pisao prije 5 , i prije 3 godine, se obistinilo, u Karlovcu, i u Lijepoj našoj. Nisam prorok, niti imam nadnaravne moći, no to je bilo toliko očito da je svatko vidio, tko je htio.
Ima stotine pitanja, na koje nismo dobili odgovor, ja ću ponoviti samo jedno : Ako su već toliko "zapeli" za remote, što se nije to realiziralo s neke od lokacija gdje je hrvatsko društvo ulupalo golema društvena sredstva ? Možda dio odgovora leži u činjenici da su te lokacije pretežito uzurpirane, privatizirane, i postale utvrđene tvrđe modernih feudalaca ?
Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja