Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Fri Mar 18, 2022 9:01 am

Od nove godine, do danas, jedan jedini Hrvat se mogao čuti na Remote Buje. Mali zajeb je u činjenici da se nije javljao iz Hrvatske !
Pitanje od miljun dolara lebdi pred očima : Kome, za koje i čije svrhe je to napravljeno ? Za Hrvate i ostale stanovnike Hrvatske, nije. Čak su se onaj mali Srbin iz Srbije, i Bošnjak iz BiH, uvjerili da je bolje raditi iz matičnog kluba, nego iz tuđe zemlje, podržavajući jedno nezdravo stanje, koje podupire jedna interesna skupina, koja ne želi dobro, ni radioamaterizmu u Hrvata, ni igdje u svijetu, ta rade samo na ostvarenju SVOG cilja. U tom im svojski pomažu domaći kvislinzi, ta to su sve moralne osobe, plaćaju onaj besplatan ručak !

Pitanje za 10 miljuna dolara : Hoće li remote stanice, locirane u Hrvatskoj, biti aktivne u predstojećem CQWW natjecanju ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 20, 2022 9:40 am

Ispravno su se rasporedili, od Hrvatske, do Estonije. Cipaju sa remote-a, u svih 16 ! Tko, zna se. Čemu ? Znaju oni.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 25, 2022 8:13 pm

Ispravno je da je uskraćeno pravo sudjelovanja radioamaterima iz Rusije i Bjelorusije.

I to je radio amaterizam??? ???
a ništa, bojkotirati ću to natjecanje ove godine kao i prošlih 40 godina !!

Uzdržati ću se od komentara, za sada.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 25, 2022 8:27 pm

Piše DO DALJNJEGA ! Kad ode Putinov režim i dođe neko normalan na vlast,sigurno će se sve vratiti po starome.
Od 24.02.2022 i ruske agresije na neovisnu državu Ukrajinu, nisam primjetio da su ruski RA prosvjedovali protiv tog barbarskog čina. :( Kažem nisam vidio,čuo. :?
Ja ih ne radim od tog datuma,DO DALJNJEG ! Ne može se u isto vrime sidit na dvi stolice,to je svima jasno.Kao što Srbija radi.ENDE
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Mar 26, 2022 10:02 am

Od jučer poslijepodne me zovu, ukazuju na pojedine postaje, vele, nadrealno se i nemoguće dobro čuju u Europi, ta sigurno rade remote, ili slično. Jutros me opet zovu, kažu da te iste rade i u contestu.
Svima sam rekao isto : Nisam vam ja nikakav faktor, a najmanje ured za sakupljanje žalbi protiv mogućih prekršitelja nacionalnih i svjetskih pravila, kako u svakodnevnom, tako i u natjecateljskom radu.
I sam sam primjetio puno nelogičnosti, ali nemaš kome uputiti svoja zapažanja, a i što bi, ta uvijek najebe zviždač, a kriminalac i dalje radi po svome...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 27, 2022 3:45 pm

Zovu me iz cijele Hrvatske, pitaju, kako je moguće da netko ima znak i dozvolu za rad iz Hrvatske, a u Hrvatskoj nikada nije bio ? I još radi u kontestu, preko remote-a, seveda ! Svakom pozivatelju odgovaram isto, zovite HAKOM, HRS, pitajte, neka vam drugovi pojasne, ako vam nakon njihovog "objašnjenja" ne bude jasno, dat ću vam broj Mulder-a i kolegice mu Scully.
Ako i oni ne budu znali, China shop, na autobusnoj stanici u Novom Marofu, 10 kuna, kristalna kugla...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 28, 2022 4:50 pm

Kako to nisam čuo nijedan uzdanički klub u WW-u ? Samo dva državotvorna... ;) Zakazali Irci i Kalifornijci, a... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 29, 2022 9:58 am

Imamo mi, u članstvu HRS-a, i pedantnijeg kroničara od mene ! Javija mi se sinoć, i priča : "Znaš li ti Koki, da na policama onih 90 klubova (na papiru, u stvarnosti između 60 i 65 ! ) ima preko 900 KV uređaja ?" Ne znam, velju ja, to mi je prvi glas. On nastavi "Može bit samo više, ne manje. I, onda kojoj (i čijoj) omladini treba remote station za raditi veze, kad se elektroliti suše u stotinama uređaja, koji se i ne pale ? " Vidin ja di ide diskusija, pa odlučih prekinuti : Slušaj pajdo, imaš 1. travnja sastanak IO-a HRS-a, zadnja točka razno, prijavi svoja dragocjena zapažanja tamo, ima u IO-u i pokoji operator ! Ali on dosadan, ka konjska muva : "A šta ćemo sa ovim Amerima šta rade u WW-u na hrvatski znak, a side u USA, i rugaju nan se ? Zovi odgovorne, završih ja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 30, 2022 10:03 am

Iako mi moja dobra supruga svaku večer spremi večeru, sinoć sam konzumirao - jezikovu juhu ! Ne od nje, nego od kolege RA iz metropole ! Nazove me on, i počme : Je li Koki, znaš o drugima pisati, a kad ti od prijatelja sin cili dan cipa iz Njemačke, na svoj hrvatski znak, iz Hrvatske, onda mučiš, a...?
Udahnuo sam, promislio, i počeo svoj odgovor. Vrijedan je toga da se i ovako, javno, objavi.
Kao prvo, ne odgovaram ni za svoju ženu, s kojom sam zajedno već 50 godina, a kamoli ću za postupke prijateljevog sina.
Drugo, mali radi od prvog dana preko remote postaje u Hrvatskoj, i o tome sam višekratno pisao, da je jedini Hrvat koji ga koristi, ali iz Njemačke. On to ne krije, dapače, sam je to napisao na qrz.com.
Treće, i neki dan sam pisao kako radi u CWT natjecanju, preko remote postaje u Hrvatskoj.

Koliko je to oportuno, moralno, ili etički, ne komentiram jer nisam kvalificiran, no on, i njemu slični ne daju korespodentu u vezi podatak da rade preko remote station, osobno sam slušao, više puta.
I početnik i sjedina u RA pokretu će se upitati nekoliko pitanja, koja se nameću sama po sebi. Prvo je da li mu je hrvatski znak trebao da korespodent ima iluziju da je on u Hrvatskoj, pa da veza ima veću "težinu" ? Drugo, zar nije mogao koristiti svoj njemački znak, kroz 9A ? Treće, navezano na drugo, da li je možda to da se probije u godinu dana, sa troslovnog na dvoslovni znak, a ako ovako nastavi, ići će i na jednoslovni sufiks ?

Sve ja to, polako, objašnjavam kolegi, a on meni o Amerima, crnim majicama, pokojnima i živima. Nisam htio više slušati, uputio sam ga na IO HRS-a, koji se sastaje prekosutra u Zagrebu. Prognoza je obilata kiša, nakon nekoliko mjeseci. I bog plače...

P.S. Bolje da radi i jedan Hrvat , pa makar i iz Njemačke, jer, kad bi on ferma, Milin i Ulip ne bi imali NI JEDNOG Hrvata koji radi na remote postajama u Hrvatskoj. U laži su kratke noge. Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 31, 2022 11:56 am

Nastavila se priča, s drugim akterima, ali je ista potka, lineari, stupovi, antene...
Meni je, isti čas, bilo jasno zašto RA iz Zaboka obilaze Zlatni rat, a ne svrate do mene, ali nove činjenice bacaju novo svjetlo, na stare, i već prožvakane, teme.
Kažu Ameri, beštek im se pozlatio : Ništa nije tako skupo kao besplatan ručak !
Kako ono pjesnik ima izričaj : Najgore je kad sam sebi upadneš u usta ! Nikoga nema da ti da ruku, za izvaditi se.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK