Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Mon Mar 15, 2021 10:36 am

Kaže poslovica da svaka nova metla, bolje mete.
Jutros gledam 9A adresar, tamo još stoje (odavno) mrtvi ljudi. Na desetine i stotine izdanih pozivnih oznaka nisu u tom adresaru.
Službenica radi priloge za monografiju HZTK. HRS je u nekom trećem, ili četvrtom planu. Ne samo na planu adresara.
Last edited by 9a2jg on Tue Mar 16, 2021 8:24 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 16, 2021 8:23 pm

Ni 75 dana u ovoj godini mi nemamo obznanjeno koliko je ljudi platilo članarine HRS-u ! O tome posebna točka na IO-u ! Ka da se radi o odluci iskrcavanja na Normandiju ? A da nije zakaza excel ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 17, 2021 4:36 pm

Nakon što desetak dana nije osvanuo nijedan post na HRS forumu, osvanulo ovo :
bude li šta od toga ili smo još u 2020. ili ove godine do sada se baš ništa nije dogovorilo?

Dobro me je prika nasmija.
Zar on nije shvatio ozbiljno riječi mudrog rukovodstva, da je ono, citiram, "neslužbeni forum" ? Tako se i ponašaju.
A da je u anti-corona položaju, je. Nema sterilnijeg mjesta na hrvatskom medijskom nebu. Let it be.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 17, 2021 7:02 pm

Ko ga vodi,dobro je.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 19, 2021 8:48 pm

Gledam jučer samospotiranje postaje 9A/IZ3NVR. Radi, naravno, preko remote stanice. Čiji vlasnik nije Majka Tereza, jer je svetica umrla. Svoju stranicu na qrz.com je Talijan "osvježio" s danom 26.1.2021. Sve u mandatu druga Milina. Ka i Amer šta je dobija znak i dozvolu za rad na Staru godinu ! Sve vodi u prepoznatljivom smjeru. Zato je Talijan i nakitija da je radija sa YOTA stanica, a i sa nekih naših, tipa 9A0HQ. I , onda san se ja zamislija. On 29 godina, mora dolazit iz Italije za raditi nama kao član momčadi 9A0HQ, a gdje su one stotine mladih operatora što su ih (na papiru, i za državna izviješća) naštancali uzdanički radio klubovi, u periodu 1992-2020 ? Kolika je to brojka, mi bi ih morali izvoziti u Italiju, a ne oni nama lumena koji se bavi QRP-om ! QRO je samo na remote stn, moliću lijepo !
Mozaik se pomalo slaže, sve u smjeru da zaista povjerujemo u monstruozni plan o načinu i programu rada kampa YOTA2021. Dobro je meni priča pouzdanik OZNA-e za metropolu, ja nisan virova.
Je da san pinku sumnja, kad nisam moga odradit hrvatsku postaju s sufiksom YOTA na hrvatskom jeziku, kad san shvatija da rade Turci, Arapi, Ameri i ostali, ali, Hrvati ne.

I di su onda onih stotine naštancanih operatora u Hrvatskoj ? Na račun koji su raznorazni Horvati, Milini i Pavišići dobijali društvena priznanja i novce, neki i po nekoliko puta ?

Raspisali su natječaj za Nikolu Teslu. Sve su lipo napisali, samo, ja ću ponoviti što sam napisao, opetovano, prije više godina. Uvjete za dobijanje Tesle su PREPISALI iz uvjeta za priznanja HZTK i državnih nagrada, tako da vrhunski radioamater nema teoretske šanse dobiti Teslu, pod ovim uvjetima !
I, još jedan problem, ONI odlučuju, ONI su filter, ONI imaju spisak nepoćudnih elemenata, ONI nam ne daju tamo ni prismrditi. Jer smo dva svijeta. I svjetonazorski, i kulturološki.

Ima još, prikoviše, pomalo...
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Mar 21, 2021 11:37 am

A ti bi "Teslu" da ti je oni daju?!
Ja ne bih...

BTW mog "Teslu" koji se zvao e-novation "Teslino brončano jaje" / bez primisli molim ;)
sam dobio odavno 2009.-te od IRB / Vidi -ja za onaj US Patent biorazgradive RFiD kartice.

Iza onoga tko dodjeljuje neku nagradu mora stajati nešto u moralnom, tehnološkom i društvenom smislu.
Iza ovih koje ti spominješ stoji samo gusta magla nepotizma, uhljebništva & uguzništva.
Fala, ne bi....
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Mar 21, 2021 5:27 pm

Sve si ti to lipo napisa, ali priča je "prljava" u startu ! Podsjeća me, a to sam već ovdje pisao, na priču koju mi je ispričao jedan Šiptar, komunalni radnik u Beogradu, 1971.g. Veli nema stalan posao, jer nema stalno mjesto boravka, a ne može imati stalno mjesto boravka, jer nema stalno zaposlenje !

Kvazi intelektualci i samozvani elitisti su nagrađivali podobne zadnjih 28 godine, neke i nekoliko puta, iste osobe su u "filtrima", a da in bude lakše, prepisali su i uvjete. Ono što je u socijalizmu bilo strogo, i zaista, razdijeljeno, samo da se kumuliraju nagrade, priznanja i lova, na iste osobe, klubove i saveze.

Koliko su sigurni u svoju poziciju sile i vlasti, za državna priznanja "sugeriraju" da se njima pošalju molbe, valjda bez njihovog amena nema ništa ?

Da zaključim, za RADIOAMATERSKA priznanja su prije rata konkurirali i dobijali radioamateri, bez dinara i kune. U neovisnoj Hrvatskoj su se (na)gomilali priznanja, nagrada i novaca, samo osobe iz uzdaničkih klubova. Pogledaj dostupne arhive, dobiti češ potvrdu mojih riječi.
Samo oni koji klimaju glavom, ne talasaju, i idu hazjajinu po svoje mišljenje, ti i takvi dobijaju priznanja. Ostale jedino čeka priznanje na nebu.

Ali to nije sve ! Kako su nam počeli raditi u prosincu strani omladinci, koji se još i hvale kako su radili preko remote stn u Hrvatskoj, očekujem da će , najmanje jedan, Tesla otići u inozemstvo. Tako i treba. U Petrinji dva kluba. Zato je drug Milin platio vokce u Funtani da ljudi imaju su čim komunicirati. Ne oda on džabe s vokcen u žepu po splitskim školama, pa tako po jedan put u svako polugodište.
DMR repetitori se kote ka gljive poslije kiše. I ugovori sa OiV-om. Zato proturaju šuplju priču da nema para za QSL-iranje ! Zato i nismo dobili ništa od v.d. QSL managera u zadnjih 6 miseci. Važno je da su dobili neplatiše. Treba Isusa raspet, Barabu oslobodit. I tako već 2000 godina, ista meta , isto odstojanje.

I da zaključim riječima Rade Končara, pred streljačkim strojem fašista u Šibeniku , u pravu si Djani, "Milosti ne tražim, niti bi im je dao !"
Ljubav je čudesna magija, uvijek je obostrana. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 24, 2021 10:10 am

Kako pregledavam onaj neslužbeni forum, ispada da je najveći problom HRS-a logo !!!!!!!!!
Nije problem što se u zgradi u Dalmatinskoj 12 može raditi.
Nije problem što je Pilat samovoljno raspolagao parama HRS-a.
Nije problem što se izdaju dozvole za rad amaterskih radio stanica, koje rade na komercijalnom principu.
Nije problem što stranac upre prstom u znak, i kaže da hoće baš taj, a hrvatski državljanin mora uzeti ono što mu se nudi, ili da odustane.
Nije problem što su u 9A adresaru mrtvi ljudi. Problem je što nema živih (ili su nepoćudni elementi, ili su znakovi dobijeni na volšeban način).
Nije problem što nemamo spisak članova HRS-a s plaćenom članarinom na dan 31.12.2020. Problem bi tek nastao kad bi se točan podatak objavio, jer bi to bio dokaz da je predsjednik lagao na HTV-u.
Nije problem što nemamo spisak članova s plaćenom članarinom do 31.12.2019. , s oznakom pripadnosti matičnom klubu. Problem bi tek nastao kad bi se to objavilo, jer bi neki dobili kaznene prijave.
Nije problem što v.d. QSL manager radi već 6 mjeseci. Problem je što RK Split, i njegovi članovi, s plaćenim članarinama, nisu do danas od njega dobili ništa.
Nije problem što su lani nogirali Marinka. Problem je ukupan iznos novaca koji mu je lani isplaćen, i za što. U ta su plaćanja umočeni odgovorna osoba HRS-a i osoba zadužena za kontrolu računa.
Nije problem što je Marinko ostavio za sobom brdo neposlanih karata od zadnje 3 g. Ima se, meže se. Problem je što predsjednik HRS-a, preko svojih vazala, protura glasine da HRS nema para za biro.
Nije problem što u Hrvatskoj DMR repetitori rastu kao gljive poslije kiše. Problem je što ih prate i ugovori o najmu s OiV-om.
Nije problem što predsjednik samovoljno donosi odluku o kupnji vokaca za Petrinju. Problem je što je imao dobar uzor, svog predhodnika, pa mu je to ušlo u rutinu.
Nije problem što su polutrijezni zastupnici glasali za YOTA kamp. Problem je što ta hobotnica prelazi okvire RH, i razvidno je da je perfidno smišljana u glavama samozvanih elitista.
Nije problem što su na prosinačkim događanjima 9A0YOTA radili strani operatori, i što ja nisam mogao imati QSO na hrvatskom jeziku. Problem je di su operatori oštancani u RH, cca 1000.

Zaista, jedino je logo HRS-a problem.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 25, 2021 1:46 am

Znamo koje su to "jake snage" koje bi rado izbacile hrvatsku pleter iz logotipa HRS-a.On je odma bija malo nezgodan za ga nacrtat ali zar nije i dici u školi teško crtat 5 grbova iznad barjaka,sa svim onim životinjama,zvizdama,mačem itd.Zar nije jedostavniji štit sa sa 25 polja na crven,bijeli,plavi? Neka si svi takvi metnu sebi plavo polje sa žutim zvizdama ali kao svoj privatni.Eno bode oči na presicama stožera a naš hrvatski barjak se u kantunu jedva vidi u live prijenosu.Ako pritom izbore u ZG dobije Sorošev plaćenik,možemo svi skupa u 3 PM ! :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 25, 2021 1:06 pm

Gledam i slušam anketu provedenu među Zagrepčanima. Dosta veliki broj kaže za pokojnog Bandića : Je, krao je, ali je i nama dao ! Međutim, kako ljudi redovito imaju dvostruka mjerila, nitko za nijednog kandidata nije rekao da je (potencijalni) lopov. Onaj njihov izričaj bi značio da upravo takvog i priželjkuju na mjestu gradonačelnika !?!
Svi viču protiv uhljeba, a nitko protiv obnašateljice dužnosti gradonačelnika. Ona je imala (ženska) muda u kameru HTV-a reći da je broj administracije u gradu i u Holdingu - optimalan ! A oporbeni kandidati su , prije Bandićeve smrti, rekli da je u Holdingu najmanje 40% ljudi viška, a da ih više od 10% (ne)radi na izmišljenim radnim mjestima. Čitaj hrvatski, latinica, šetaju i ne rade ništa.
Na redovito peterocifrenim plaćama.
Dvojica kandidata za gradonačelnika su izjavili da imaju projekt racionalizacije uprave grada, gdje je dovoljno 25% od sadašnjeg broja.
Ako su ti izračuni točni, onda obnašateljica dužnosti gradonačelnika zaista ima muda i obraza istaknuti kandidaturu.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK