Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sun Dec 06, 2020 7:55 pm

9A0YOTA, priča druga. Po definiciji bi tribali raditi mladci, ali radi doživotni predsjednik uzdaničkog kluba ! Tako i treba !
Cijela priča je počela varanjem, i falsifikatom, tako će i završiti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 07, 2020 9:41 am

Najranije me zovu, veliju, Koki, daj se opasulji, pa normalno je da radi doživotni predsjednik, ta klupski uređaj mu je doma !
Ja bi dodao, po defaultu ! I ne samo njemu, poznam još tri takva prešidenta !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 08, 2020 9:35 am

Poznava san i ja jednoga ali prije puno godin.Svoj QTH je prozva IZM-om. :roll:
Sa klupskom opremom ali malo više toga od jedne postaje.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 08, 2020 11:58 am

Hebeš takvog predsjednika koji ne zna sam sebi napisati revers, i odniti laptop i stanicu doma, od Saveza, do kluba !
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 08, 2020 12:50 pm

I novi fax aparat i novi kompić i 1.4KW NOVI agregat,četverotaktni,KV uređaj,UKV uređaj (sve stabilni uređaji NOVI) TS-440,TS-711 i ko zna što još a ja nisam vidio ili uspio memorirati.A imam dosta veliki hard disk. ;)
Jeben je taj famozni REVERS. :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 08, 2020 2:22 pm

Je, imaš praf. Ja sam, jedno cilo popodne , jednog ljeta, ove dekade, pokušava objasnit jednom RA iz Njemačke, dvi godine stariji od mene, doktor nauka, šta je to revers. Koliko god san ja više priča, on je , po vlastitom iskazu, manje zna. I, kad san bija na milimetar da ga pošaljem u tri P.M., i da me prestane zajebavat, meni se upali lampica ! Rekoh mu : Znan ja zašto ti ne kapiš ?
Zašto, upita on. Zato jer si ti doktor nauka iz ZAPADNE Njemačke, a da si u ISTOČNOJ bija i manoval, već bi me bija svatija !

Bidan, kad je doša kraj ljetovanja, otiša ća, pokunjen, nije me uspija dokučit. Došla zima, ne čestita mi Božić, velim ja ženi, nije dobro. Mislin se šta je s njin, je li živ. Kad, krajen veljače, dobijen ja pismo od moga barba Nijemca. Govori on, bija san malo u Drezden, i okolicu, i priča sa starijima od sebe. Pita ih je za revers, oni se počeli smijat, on mislija da prave pizdu od njega, tija se dignit i poć ča. Jedan ga ferma, i govori, znan ja šta je to, ja san uzeja karijolu, lopatu, mašklin, i veliki pajser, u općinu, odma 1945' na revers, kad san mora raskrčit kuću, šta su je saveznički bombarderi potaracali.
I moj ti barba Nijemac, vas sritan, piše meni da je svatija šta je revers, da je to vaučer za stvari koje dobiješ poslin rata, za prvu pomoć, dok se snađeš !
Nisan zna, bi li se smija, ili plaka, ali, bez sumnje, učinilo mi je grop u grlu. Čovik od 70 godin, doktor nauka, ne more kapit, šta svaki pristojni doživotni predsjednik uzdaničkog radio kluba zna, ili HZTK-e, ili HRS-a, svejedno.
Zato i dan danas, znan di mogu poć rumbat vrata od stana, i nać društveni uređaj, laptop, rotator, antenu, elektronac, linear...
Jučer je bila obljetnica smrti Vlade Gotovca. Jedna mu je vječna : Čuvajte Hrvatsku, od nas samih...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 08, 2020 3:08 pm

Nijedan nas tuđin nije uspija pokrast koliko domaći lupeži :!: :twisted: :x :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 11, 2020 6:08 pm

U spomen na 73-u godišnjicu umjetnika Paco Del Lucia, idućih 10 dana se može raditi postaja EH7PDL, na svim KV opsezima. QSL je via biro, via EA7URA. Za svaku vezu šalju vrlo lijepu i posebnu QSL-ku.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 11, 2020 7:53 pm

Bija san na njegovom koncertu na Gripama(velika dvorana ŠC Gripe)ranih osamdesetih! Cila moja obitelj,pok.otac,mater i sestra,jedan naš rođak i žena mu.A šta ću to komentirat? To je tribalo poslušat.On i brat. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 13, 2020 3:16 pm

Još od 1945.g. ovaj narod, na ovim prostorima, preživljava na načine koje samo život poznaje. Ne jednom sam čuo uzrečicu da su David Copperfield i Houdini Hrvati, ali mali. Ovi, živući, su puno veći opsjenari, i majstori čarolije i iluzije.

Već sam pisao da sam neki dan radio 9A0YOTA, na 7 SSB, i, nakon uzaludnog pozivanja na hrvatskom jeziku, sam shvatio da je operator stranac, pozvao ga na engleskom, došao iz prve. Naglasak je turski, ili arapski, ali to je manje važno.
Danas čitam na qrz.com da "dobrotom i spremnošću Rileya 9A1TT, koji je ustupio korištenje njegove remote stanice iz Hrvatske, amateri širom svijeta (WW) mogu koristiti taj znak".

Za domaće operatore su naveli TRI, i to 9A3LYL, 9A3AHQ, i 9A5AEG, te "neimenovani" mladci iz 9A1CFN i 9A1CEI !
Od imenovana tri operatora SAMO je Roko 9A3AHQ iz uzdaničkog kluba, a pitanje je tko radi DIGI mode iz 1CFN i veze iz 1CEI ?
Ja znam, ali, o tom, potom.

Mene muči jedna druga stvar. Kako to Hrvatski DX klub nije pružio remote usluge domaćim i svjetskim mladim operatorima ?
Koliko mi je poznato, nastao je na tekovinama i materijalnoj bazi Rade Končara YU2BQR, sve što je na lokaciji Jarun i Kozjača je društveno, ne vidim gdje je onda problem ?
O ovom sam razgovarao s kolegom, on mi veli : A čuj stari, možda je to ona lokacija koja se renta iz Hrvatske, šta stalno slušamo tipa iz Floride kako radi remote iz 9A ?
Ma neće bit on, odgovaram ja, ima ih što se reklamiraju i iz Švabije da rade "pretežito" remote iz Hrvatske.
Tu smo odustali od daljnje diskusije, to je tema za HAKOM, i neke druge organe, ne za ćakulu dva penzionera na šentadi.

Ono što mene boli, ne muči, jest činjenica da su, od cca TISUĆU mladih operatora, oštancanih u uzdaničkim klubovima, zadnjih 29 godina, USPJELI skupiti po imenu 3, i od ta 3, dvoje NISU iz uzdaničkih klubova.
Mislim da znate tko radi iz 1CFN, ta o tome sam stoput pisao.
Što se tiče Pazina, poznavajući dragog nam Hrleta, on bi već nanizao imena, prezimena i osobne pozivne oznake mladaca, da ih ima.

Je li onda danas, na blagdan svete Lucije, i zadnji "slijepac" progledao, i (u)vidio kojom su nas mješavinom magle i iluzije hranili zadnjih 29 godina ?
Imajte to na umu kad budete birali, kome ćete dati svoj glas prekosutra.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK