by 9a2jg » Tue Dec 08, 2020 2:22 pm
Je, imaš praf. Ja sam, jedno cilo popodne , jednog ljeta, ove dekade, pokušava objasnit jednom RA iz Njemačke, dvi godine stariji od mene, doktor nauka, šta je to revers. Koliko god san ja više priča, on je , po vlastitom iskazu, manje zna. I, kad san bija na milimetar da ga pošaljem u tri P.M., i da me prestane zajebavat, meni se upali lampica ! Rekoh mu : Znan ja zašto ti ne kapiš ?
Zašto, upita on. Zato jer si ti doktor nauka iz ZAPADNE Njemačke, a da si u ISTOČNOJ bija i manoval, već bi me bija svatija !
Bidan, kad je doša kraj ljetovanja, otiša ća, pokunjen, nije me uspija dokučit. Došla zima, ne čestita mi Božić, velim ja ženi, nije dobro. Mislin se šta je s njin, je li živ. Kad, krajen veljače, dobijen ja pismo od moga barba Nijemca. Govori on, bija san malo u Drezden, i okolicu, i priča sa starijima od sebe. Pita ih je za revers, oni se počeli smijat, on mislija da prave pizdu od njega, tija se dignit i poć ča. Jedan ga ferma, i govori, znan ja šta je to, ja san uzeja karijolu, lopatu, mašklin, i veliki pajser, u općinu, odma 1945' na revers, kad san mora raskrčit kuću, šta su je saveznički bombarderi potaracali.
I moj ti barba Nijemac, vas sritan, piše meni da je svatija šta je revers, da je to vaučer za stvari koje dobiješ poslin rata, za prvu pomoć, dok se snađeš !
Nisan zna, bi li se smija, ili plaka, ali, bez sumnje, učinilo mi je grop u grlu. Čovik od 70 godin, doktor nauka, ne more kapit, šta svaki pristojni doživotni predsjednik uzdaničkog radio kluba zna, ili HZTK-e, ili HRS-a, svejedno.
Zato i dan danas, znan di mogu poć rumbat vrata od stana, i nać društveni uređaj, laptop, rotator, antenu, elektronac, linear...
Jučer je bila obljetnica smrti Vlade Gotovca. Jedna mu je vječna : Čuvajte Hrvatsku, od nas samih...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja