Malo ja o tehnici... (nista ozbiljno)

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Malo ja o tehnici... (nista ozbiljno)

Postby 9a2jg » Tue Aug 11, 2020 8:29 pm

Sve čestitke, raduje me da je bar neko iz naše RA zajednice nastavio s konstruktorstvima, i požnjeo lijep uspjeh. Bravo Djani !
Last edited by 9a2jg on Wed Aug 12, 2020 9:07 am, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Aug 12, 2020 9:06 am

hvala ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a4db » Mon Nov 16, 2020 3:13 pm

Nisam odavno ništa novo, pa evo:
https://www.youtube.com/watch?v=aB02Qry ... e=youtu.be

OM Ricardo je napravio odličan posao u zadnjih godinu dana, ja nabavio
chip i pločicu za adapter....
9a4db
Site Admin

Postby 9a4db » Sun Nov 22, 2020 11:03 am

Isti chip.
Jedna zanimljiva varijanta kao dvostruki super...

https://lu7ads.blogspot.com/
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Nov 28, 2020 7:54 pm

I nitko da načme interesantnu temu : Iskustva nakon prijelaza na DVB T2 HEVC 265 ?
Neću pametovati, samo malo novopečenih iskustava. Imali smo DVB T , nikada nismo ostali bez tona, ili da nam se "smrzne" slika.
Sada se to redovito događa, i to tamo gdje je signal 100% jakosti, po nekakvom njihovom bar strenght meter-u. Hvale se da su pokrili 99% teritorija Hrvatske, ono što imam prilike čuti, kao izmjenu iskustava, ne govori tome u prilog. Ima dosta zona nedovoljnog pokrivanja , zbog čega su izvađena iz naftalina ona pojačala za UHF, na koje smo bili zaboravili. ;)
Neki, upućeniji, tvrde da se radi sa upola manjom snagom nego prije, te da je to razlog problemima. Drugi tvrde da je riječ o tzv. sinhronizaciji, koja baš ne klapa kako je zamišljeno.
Prijatelj iz sela iza Kozjaka nije imao problema s DVB T prijemom, iako je primao od refleksije, sada , nema šanse, morao je ići na Max Tv, drugačije nije mogao do garantiranih HTV signala.
Možda su ovo sve "porođajne muke, ali čovjek se upita : Zar nisu imali godinu dana za uhodavanje ? Zar prijelaz nije trebao biti rutinski ? Da li je istina da su problemi s tzv. sinhronizacijom, i kupljenom opremom ?
I, da zaključim, svi znaju za ove probleme, i baš nitko da se oglasi, i potvrdi, da li ima problema, i kada će biti riješeni ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 28, 2020 10:24 pm

Da je bilo nazvat Matu pa ga pitat ali privatno.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 29, 2020 9:00 am

Šta će ti reć ? Ništa, njanci privatno, jer je čovik na takvome mistu di mu se važu riči, i gdje ne postoji radno vrijeme, privatni, ili službeni izričaj. To je tako.
Osobno mislim da je sustav zamišljen u Njemačkoj prihvatljiv za njih, ali ne i kod nas, sa otocima, velikom prostoru ispod Velebita, Kozjaka, Mosora, i Biokova.
Da ne spominjemo mala mista, poput Milne, Komiže, naselja na južnoj strani Hvara, Korčule, Lastova...Problem neće nestati ako se šuti o tome.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 29, 2020 12:55 pm

Ako to stanovništvo ne može kvalitetno primat TV program, nije ni red da plaćaju RTV pristojbu! Sve dok im ne omuguće prijem kako Bog zapovida.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 29, 2020 2:12 pm

Vjerujem da nečeš naći zaposlenu osobu u RH, pogotovo u toj branši, koji će ti o ovome nesputano i iskreno govoriti. Svak se svakoga boji, strepi za radno misto, boji se da ga kolega ne prokaže, i oni s kojima san razgovara su me molili ka boga da in ne bi slučajno spomenija ime.

Sve što sam napisa u prijašnja dva posta je istina, jer sam i sam osobno tomu svjedočio, na par spomenutih lokacija, a neželjene pojave imam i na svojim prijemnicima doma.

HTV pretplata je u kategoriji komorskog doprinosa za HOK i HGK, naslijeđe socijalističkog sustava, kojeg ovaj (divlji kapitalizam) obilato koristi. Čitam sve što izjavljuje Bujas, lider malih i srednjih poduzetnika, koji je artikulirao njihove stavove prema Vladi.
U tim zahtjevima, od početka (krize, početkom godine), oni traže ukidanje obvezne članarine u HOK, HGK i ukidanje turističke takse, te TV pretplate. Vlada je, tobože, sve saslušala, ali voljno ne čini ništa. Zašto ? Pa zato što su baš u tim (prevaziđenim) ustanovama uhljebi vladajuće stranke. HTV je tipičan primjer, još od Vrdoljaka, koji se javno, ne jednom, hvalio, kako je "očistio" ustanovu od Srba, Jugoslavena, i nepoćudnih elemenata.

Privatni mali iznajmljivači stalno "ratuju" s tim i takvim HTV-om, koji ne služe svom hrvatskom narodu, nego ga harače, preko ovrha advokatskih kancelarija, i tzv. "braniteljima", a o čemu sam višekratno pisao.
I onda, mali čovjek, iznajmljivač, ili ne, svejedno, bi trebao tužiti takvu HTV, zbog toga što sada ima lošiju pokrivenost, smrzavanje slike i prekide u tonu ? Pa ljudi jedva žive, oni nemaju za advokate i sudovanja !

Taj pretplatnik nema , formalno, ništa sa OiV-om, on ima ugovorni odnos sa HTV-om. HTV je taj koji bi trebao, nakon dubinskih izvida na terenu, neovisnog tijela, reći OiV-u : Pretplatnici imaju probleme, od početka, ispričajte im se, i dovedite to u red, prije nego što se ne organiziraju, i ne tuže nas ! Tako se radi u kapitalizmu, kojeg su im puna usta, no u praksi vlada socijalizam, od harača do ugovora davatelj i primatelj usluga, kojeg , na žalost, poštuje samo jedna strana.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 29, 2020 2:58 pm

Sve si dobro napisa osim ono o jugoslovenima u HRT-U.SRI
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK