by 9a2jg » Sun Nov 29, 2020 2:12 pm
Vjerujem da nečeš naći zaposlenu osobu u RH, pogotovo u toj branši, koji će ti o ovome nesputano i iskreno govoriti. Svak se svakoga boji, strepi za radno misto, boji se da ga kolega ne prokaže, i oni s kojima san razgovara su me molili ka boga da in ne bi slučajno spomenija ime.
Sve što sam napisa u prijašnja dva posta je istina, jer sam i sam osobno tomu svjedočio, na par spomenutih lokacija, a neželjene pojave imam i na svojim prijemnicima doma.
HTV pretplata je u kategoriji komorskog doprinosa za HOK i HGK, naslijeđe socijalističkog sustava, kojeg ovaj (divlji kapitalizam) obilato koristi. Čitam sve što izjavljuje Bujas, lider malih i srednjih poduzetnika, koji je artikulirao njihove stavove prema Vladi.
U tim zahtjevima, od početka (krize, početkom godine), oni traže ukidanje obvezne članarine u HOK, HGK i ukidanje turističke takse, te TV pretplate. Vlada je, tobože, sve saslušala, ali voljno ne čini ništa. Zašto ? Pa zato što su baš u tim (prevaziđenim) ustanovama uhljebi vladajuće stranke. HTV je tipičan primjer, još od Vrdoljaka, koji se javno, ne jednom, hvalio, kako je "očistio" ustanovu od Srba, Jugoslavena, i nepoćudnih elemenata.
Privatni mali iznajmljivači stalno "ratuju" s tim i takvim HTV-om, koji ne služe svom hrvatskom narodu, nego ga harače, preko ovrha advokatskih kancelarija, i tzv. "braniteljima", a o čemu sam višekratno pisao.
I onda, mali čovjek, iznajmljivač, ili ne, svejedno, bi trebao tužiti takvu HTV, zbog toga što sada ima lošiju pokrivenost, smrzavanje slike i prekide u tonu ? Pa ljudi jedva žive, oni nemaju za advokate i sudovanja !
Taj pretplatnik nema , formalno, ništa sa OiV-om, on ima ugovorni odnos sa HTV-om. HTV je taj koji bi trebao, nakon dubinskih izvida na terenu, neovisnog tijela, reći OiV-u : Pretplatnici imaju probleme, od početka, ispričajte im se, i dovedite to u red, prije nego što se ne organiziraju, i ne tuže nas ! Tako se radi u kapitalizmu, kojeg su im puna usta, no u praksi vlada socijalizam, od harača do ugovora davatelj i primatelj usluga, kojeg , na žalost, poštuje samo jedna strana.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja