by 9a2jg » Sat Jun 20, 2020 8:44 pm
Djani, u životu sam napisa jednu prijavu, davno prije rata, u svezi prekršaja na bandu druga Laureata, njegovi crveni mundiri su to zataškali.
Prije nešto više od 10 godina, drug Goran, kao stručna osoba, doškolovavana na Muzilu, je "otkrio" u arhivi HRS-a tu prijavu. To je bilo ono "pakovanje" za namirit kamaru, da me se izbaci s HRS foruma. Sjećam se ko danas što sam mu odgovorio, citiram sebe "da sam ponosan na sebe, što sam to učinio, i opet bi, ali, kao i onda, javno, i s mojim potpisom".
Ja sam danas stvarno mislio malo ozbiljno raditi na 6 m, u natjecanju, ali, nema šanse ! On i na CW i na SSB proizvodi toliko neželjenih signala, velike snage, da, ima zrnce tehničkog znanja, i da je pogledao proizvedeni spektar, shvatio bi da mu lijepi dio snage ide kao besplatni ruski band ometač.
Ali to nije sve. Taman pred početak, ja radio jednu BiH postaju, završio , i on je pozvao. U kraćem QSO-u, on, mrtav-ladan kaže tom Zoranu da radi s baznim uređajem ! Zemljo otvori se ! Laže čim zine. No, to pamtimo još od predsjednikovanja, i svega što je skrojio Savezu i nama, zadnjih 15-ak godina.
Snimio sam mu signal po bandu, posebno CW, posebno SSB, i kad ja, s novim i suvremenim uređajem, i sa svim mogućim filtrima , ne mogu raditi, onda je to slučaj, ne za HAKOM, koji bi to trebao odraditi po službenoj dužnosti, nego za psihijatra.
Jer, on ima toliko znanja da zna da nam smeta, no ponaša se kao da je band njegov, i da može raditi što ga je volja.
Na jednom od simpleksa sam čuo, gdje čaršija priča, da čak trojica su odustala raditi iz splitsko-bračkog bazena, kad su čuli da se on sprema. Svaki od njih ima bolje kondicije od njega, a i kvalitetnije znanje. On ima samo jedno veće od njih, egoizam i ponašanje u stilu "država , to sam ja !"
Još se premišljam da svu dokumentaciju pošaljem u HAKOM, pa neka se oni "staraju" o njemu.Fata je Fata, a dvaput je dvaput.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja