Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sat Jun 20, 2020 10:18 am

Bilo ga je jučer na 50 FT8,na sve strane ga se moglo primit.Ima je tragova oho ho.Imam ja i snimljeno,ako zatriba.Ovaj vikend je 6M IARU 1 REGION kontest.Ima i Alpe Adria UHF/SHF contest,Antunovo 2020,9A Activity ctest.Možemo ugasit uređaje dok ne svrši. :( Nadam se da će i "Bunkeraši" poć na lokaciju Malačka i uradit koju vezu.A i drugovi sa V.Broćanca će se valjda oglasit? :D Bija bi red i za klub koju vezu ostvarit. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jun 20, 2020 3:01 pm

Odma nakon moga posta je prikinija CW, i otiša na FT8. Tamo mi je zagadija band, de kapoto, drugom vrstom smetnje, ali, band je bio neupotrebljiv.
Neko vrime je bija tamo, i onda je utrnija.

Požalio sam se jednom priki u Zagreb, on mi praf veli, "to ti je Balenova škola, bez kilovata, ili dva se ne dela" !

Da zaključim, drug Pero je terorist, kojeg vlasti trpe, do kada će, ne znam, samo, ničija nije do zore sjala, pa neće ni njegova. Ja imam snimak frekventnog spektra, ako bude tribalo, poslaću na pravo misto. Nas jebu, za pizdarije, a on baja, doša iz metropole, misli da je band nešto što mu je ćaća ostavija u amanet.
Nečeš, razbojniče...

P.S. Interesantno, kako je lako propovidat viru Isusovu drugima, da je FT8/FT4 rad sa malom snagom, za ostvarit daleke veze, a on sa kilovaton(ima) radi Europu na FT8 !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Jun 20, 2020 7:08 pm

Pričalo se da on ne smi taknit lineare na Kozjači, baš iz razloga da ne
ukrasi pet bandova iznad širokopojasnom smetnjom.
Sada više nije "dužnosnik" pa more šta i kako oće...
a vi pišite prijave upravi vodovoda i odvodnje - samo nemojte ovima u Hvar,
ti se najide kad im rečeš da bi moga neko upast u njihovu šahtu :D
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Jun 20, 2020 8:44 pm

Djani, u životu sam napisa jednu prijavu, davno prije rata, u svezi prekršaja na bandu druga Laureata, njegovi crveni mundiri su to zataškali.
Prije nešto više od 10 godina, drug Goran, kao stručna osoba, doškolovavana na Muzilu, je "otkrio" u arhivi HRS-a tu prijavu. To je bilo ono "pakovanje" za namirit kamaru, da me se izbaci s HRS foruma. Sjećam se ko danas što sam mu odgovorio, citiram sebe "da sam ponosan na sebe, što sam to učinio, i opet bi, ali, kao i onda, javno, i s mojim potpisom".

Ja sam danas stvarno mislio malo ozbiljno raditi na 6 m, u natjecanju, ali, nema šanse ! On i na CW i na SSB proizvodi toliko neželjenih signala, velike snage, da, ima zrnce tehničkog znanja, i da je pogledao proizvedeni spektar, shvatio bi da mu lijepi dio snage ide kao besplatni ruski band ometač.
Ali to nije sve. Taman pred početak, ja radio jednu BiH postaju, završio , i on je pozvao. U kraćem QSO-u, on, mrtav-ladan kaže tom Zoranu da radi s baznim uređajem ! Zemljo otvori se ! Laže čim zine. No, to pamtimo još od predsjednikovanja, i svega što je skrojio Savezu i nama, zadnjih 15-ak godina.

Snimio sam mu signal po bandu, posebno CW, posebno SSB, i kad ja, s novim i suvremenim uređajem, i sa svim mogućim filtrima , ne mogu raditi, onda je to slučaj, ne za HAKOM, koji bi to trebao odraditi po službenoj dužnosti, nego za psihijatra.
Jer, on ima toliko znanja da zna da nam smeta, no ponaša se kao da je band njegov, i da može raditi što ga je volja.

Na jednom od simpleksa sam čuo, gdje čaršija priča, da čak trojica su odustala raditi iz splitsko-bračkog bazena, kad su čuli da se on sprema. Svaki od njih ima bolje kondicije od njega, a i kvalitetnije znanje. On ima samo jedno veće od njih, egoizam i ponašanje u stilu "država , to sam ja !"

Još se premišljam da svu dokumentaciju pošaljem u HAKOM, pa neka se oni "staraju" o njemu.Fata je Fata, a dvaput je dvaput.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jun 20, 2020 8:51 pm

Radi se se Bročanca i u IARU 6M ctestu ali na osobni znak.Nikako da klub dođe na red. :? On je rezerviran za kupove HRS-a. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jun 21, 2020 7:33 am

Drug Laureat, kad je osmišljao IZM Broćanac, nije mora naprezat možđane, samo je modificirao model koji su mu ponudili samozvani elitisti iz metropole. Primjeri Jaruna i Kozjače su zorni primjeri izvitopirenih osnovnih postavki Tehničke kulture Hrvatske. Pare i MTS-a društvena, ponašanje privatno.
Ali, to nije sve ! Počeli su ih izdavat oni , koji su (vjerojatno za pare) radili kao remote station, a što je u RH protuzakonito. Jebi ga, to je ka i ženska sa novin boršinon i postolama, pukla bi na guzicu da se ne pofali, pokaže, i prokaže !!!

Na redu je HAKOM i organi vlasti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 21, 2020 11:35 am

Događaji na bandu 50MHz samo potvrđuju ono što sam prije napisao. Kako Emil i Nikola čekaju velike WW conteste, da se kurče društvenim novcima, tako i drug Laureat, od rane zore, cipa Japance sa IZM u Broćancu. Na svoj znak, naravno, pa cijela koncepcija je podređena osobnim željama i potrebama, dok narod plaća.

Prije par sati sam pustio, u živo, kako izgleda band 50 MHz u Bolu, na CW dijelu, dok 9A6A cipa SSB. I najnevjerniji Tome u Zagrebu su povjerovali, a poslao sam im i nekoliko screen shotova, nek se nađe, onako, drugarski, i panoramski, za HAKOM ! ;)
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Jun 21, 2020 7:19 pm

Neka si...
Ja odavno ne palim uređaje / ni spektralac, kad su ovakvi ctesti.
Hranim mačke, zdravije je.
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Sun Jun 21, 2020 8:32 pm

Tu postoje dvi solucije.Ne uključivat se ili nabavit linear ali ga raštimat pa emitirat.Tako se to radi.Metla sistem.Oni drugi jezik ne razumiju. :twisted: A onda im možda iz guzice dođe u možjane.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jun 22, 2020 8:47 am

Ne smijemo, i nećemo, dozvoliti da neko liječi osobne frustracije, notornim kršenjem zakona i propisa u RH. Posebna je priča činjenica, da takvim ponašanjem usere vikend mnogima, koji su čekali cijelu godinu baš taj vikend, i to natjecanje.
Ponavljam, nije mu to prvi put, meni je već jednom usro svojim naopakim radom na 7 MHz. Dokle ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK