by 9a2jg » Fri Mar 20, 2020 11:01 am
Odma su me zvali, odgovorni i zaslužni, drugovi, koji doma imaju klupski (beneficirani) uređaj, u čijem ugovoru o kupnji stoji da su DUŽNI odazvati se Savezu i društvu, kada zatreba, u slučajevima velikih opasnosti, kao što je očito i ova sada.
Koga svrbi, taj se češe. Uvidom u sastav postaja koje su se javile u SKED, samo potvrđujemo poslovicu, da "bogati daju volove, siromašni sinove". Nitko od onih koji su jamili uređaje, bilo po beneficiranom, ili po reversnom, osnovu ! Javlja se onaj koji se javlja i prije rata, od srca, domoljubi, a ne koristoljubi.
No, ova priča neće samo tako završiti. Otvoriti će se mnogo Pandorinih kutija i kutijica...
Prvo, osnovno, i pitanje svih pitanja jest : Koliko, što, kada, i u koga ste uložili, da biste sada imali spremni sustav ?
JEDINU pravu vježbu za ovakve situacije, smo imali u doba tajnika Severinca, koji je bio izvršni organizator.
Ali ne, njega je trebalo sjebat, dovući nesposobnu osobu za tu vrst posla, i takvo stanje trpimo 15 godina !
Sada imamo tajničinu tajnicu, i, navodno, i treću, tajničine tajnice tajnicu.
I onda se Hrle usudi usporediti sustav s Savezom Austrije ili Holandije, gdje jedan pravnik radi na pola radnog vremena, i gdje nikad nije bilo primjedbi na funkcioniranje sustava.
Nas vode čobani, a vode nas zato što su ljudi lijeni, inertni, skloni nezamjeranju, i što su se na izbornoj skupštini rađe dali alkoholu, nego razumnom razmišljanju zašto i čemu dižu ruke.
Ovakvi žele još jedan mandat, i baš zato "cementiraju" svoje žetončiće, koji nisu ni platili članarinu, a glasaju, koji nemaju minimum zakonskih uvjeta za rad , a glasaju, samo da bi trenutno vladajući ostali i opstali na vlasti.
Ne vjerujte Kokiju, otvorite dokumente na HRS web naslovnici, koje su oni SAMI NAPISALI. Prvo ćete pročitati da Savez ima preko 90 klubova. LAŽ ! Dokaz o tome ćete naći u spisku plaćenih članarina s stanjem 31.12.2019.g. ! Kad bi se sve ogolilo, shodno Pravilnicima koje su sami donijeli, i važećem Zakonu, bilo bi ih između 60 i 70 !
Kad bi (konačno) napisali spisak plaćenih članarina s oznakom pripadnosti matičnom klubu, otpao bi lijepi broj zastupnika !
Otpali bi dupli, trodupli, stranci, i oni koji i ne znaju da su na spisku, jer su te fiktivne članarine plaćene od društvenih sredstava, u naravi dotacija društva, tvrtki, ili pojedinaca - mecena, a koje se (pretežito) nigdje ne evidentiraju.
Jedan me je stari RA nazvao neki dan, veli da pođem na stranicu SRS-a, i pogledam stanje članstva na dan 31.12.2019.g.
Nisam bio odavno, no pođoh tamo, i vidi čuda, broj je 599, baš kako mi je sugovornik i rekao. Zašto je to bitno ? Pa zato što je to REALNO, i ISTINITO, a što mi, s ovakvim napuhivanjem, kako klubova, tako i članstva, uz ovakvo vodstvo, nećemo još dugo doseći.
Mjesto i uloga državotvornih i uzdaničkih klubova u ovoj situaciji je indikativna, i sukladna onom što sam godinama pisao, no sveobuhvatnu ocjenu će, valjda, donijeti neko drugo tijelo, s porukom i poukom za budućnost, kako se NE treba ponašati.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja