Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Wed Mar 11, 2020 10:38 am

Predsjednik je ukratko informirao prisutne o održavanju redovne Skupštine HRS-a te je
predložio da se ona održi 18. travnja 2020.

Najbolje za svih jest da se održi elektronski, manji trošak, i nema blamaže, a i u duhu je aktualnih mjera zaštite.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 12, 2020 8:33 pm

Gledam , puste ženske u kancelariji u D-12, dumam, valjda su dovele administraciju u red ? Pođem na 9A adresar, kad tamo još uvijek mrtvi ljudi !
Hrle, očekujem ništa manje nego da ih opet predložiš za povišicu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 14, 2020 6:52 am

https://www.hamradio.hr/odgadanje-aktivnosti-hrs-a-zbog-koronavirusa/

Svako zlo za neko dobro. No, koji je virus do sada haračio hodnicima i kancelarijama u D-12, pa nisu ispunjavali ni minimum obveza prema članicama ?

Dobro san ja napisa, da nas od financijskog kraha u svezi YOTA2020 samo može spasiti corona virus.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 19, 2020 9:31 pm

Večeras je počeo SKED HRS-a na temu izvanredne situacije u zemlji zbog virusa corona, frekvencija je 3675, a prvi sked je vodio 9A6NA Ivica, u ime 9A0HRS-a. Idući je ujutro u osam sati, pa tako, po istom voznom redu.

Svi imamo mobitele, e-adrese, nazočni smo na društvenim mrežama, razne vele, i nitko, ama baš nitko, od službenih, ili, daj Bože, odgovornih osoba Saveza da pošalje kakvu poruku !
Čak ni na onom neslužbenom forumu !
Nitko od "odlikovanih" !
Što je frajeri, bavite se "visokom politikom" ?
Dobro je govorija moj dida, dragovoljac iz 1. svj. rata : Bogati su uvijek davali volove, a siromašni sinove !

Baš me interesira što će naš Spasitelj reći na sve ovo ? Promovirati još koji ugovor sa OiV-om ? Jer je KV prevaziđen ?
Jarun i Kozjača se ne pale (na kurblu) kad su ove "obične" situacije u društvu ? Hram hrvatske tehničke kulture. Čeka Amere ?

Za pol ure van je zlatna krunica na HKR-u, bar se molite, za sebe. Pazite da se ne ubodete u nos, ka naš ministar. Neuk.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 20, 2020 2:55 am

A čemu služi taj sked? Za potirat virus? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 20, 2020 8:26 am

Pokazat spremnost RA organizacije, ako zatreba.
No, upada u oči očiti šlamperaj i neprofesionalno ponašanje vodstva HRS-a prema ovoj problematici.
Gdje su uređaji HRS-a ? Kod koga su na reversu ? Ko cilu godinu s njima radi, a kad treba, nema ga nigdi? Sto pitanja, bez odgovora.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 20, 2020 11:01 am

Odma su me zvali, odgovorni i zaslužni, drugovi, koji doma imaju klupski (beneficirani) uređaj, u čijem ugovoru o kupnji stoji da su DUŽNI odazvati se Savezu i društvu, kada zatreba, u slučajevima velikih opasnosti, kao što je očito i ova sada.

Koga svrbi, taj se češe. Uvidom u sastav postaja koje su se javile u SKED, samo potvrđujemo poslovicu, da "bogati daju volove, siromašni sinove". Nitko od onih koji su jamili uređaje, bilo po beneficiranom, ili po reversnom, osnovu ! Javlja se onaj koji se javlja i prije rata, od srca, domoljubi, a ne koristoljubi.
No, ova priča neće samo tako završiti. Otvoriti će se mnogo Pandorinih kutija i kutijica...

Prvo, osnovno, i pitanje svih pitanja jest : Koliko, što, kada, i u koga ste uložili, da biste sada imali spremni sustav ?

JEDINU pravu vježbu za ovakve situacije, smo imali u doba tajnika Severinca, koji je bio izvršni organizator.
Ali ne, njega je trebalo sjebat, dovući nesposobnu osobu za tu vrst posla, i takvo stanje trpimo 15 godina !
Sada imamo tajničinu tajnicu, i, navodno, i treću, tajničine tajnice tajnicu.

I onda se Hrle usudi usporediti sustav s Savezom Austrije ili Holandije, gdje jedan pravnik radi na pola radnog vremena, i gdje nikad nije bilo primjedbi na funkcioniranje sustava.

Nas vode čobani, a vode nas zato što su ljudi lijeni, inertni, skloni nezamjeranju, i što su se na izbornoj skupštini rađe dali alkoholu, nego razumnom razmišljanju zašto i čemu dižu ruke.

Ovakvi žele još jedan mandat, i baš zato "cementiraju" svoje žetončiće, koji nisu ni platili članarinu, a glasaju, koji nemaju minimum zakonskih uvjeta za rad , a glasaju, samo da bi trenutno vladajući ostali i opstali na vlasti.

Ne vjerujte Kokiju, otvorite dokumente na HRS web naslovnici, koje su oni SAMI NAPISALI. Prvo ćete pročitati da Savez ima preko 90 klubova. LAŽ ! Dokaz o tome ćete naći u spisku plaćenih članarina s stanjem 31.12.2019.g. ! Kad bi se sve ogolilo, shodno Pravilnicima koje su sami donijeli, i važećem Zakonu, bilo bi ih između 60 i 70 !

Kad bi (konačno) napisali spisak plaćenih članarina s oznakom pripadnosti matičnom klubu, otpao bi lijepi broj zastupnika !
Otpali bi dupli, trodupli, stranci, i oni koji i ne znaju da su na spisku, jer su te fiktivne članarine plaćene od društvenih sredstava, u naravi dotacija društva, tvrtki, ili pojedinaca - mecena, a koje se (pretežito) nigdje ne evidentiraju.

Jedan me je stari RA nazvao neki dan, veli da pođem na stranicu SRS-a, i pogledam stanje članstva na dan 31.12.2019.g.
Nisam bio odavno, no pođoh tamo, i vidi čuda, broj je 599, baš kako mi je sugovornik i rekao. Zašto je to bitno ? Pa zato što je to REALNO, i ISTINITO, a što mi, s ovakvim napuhivanjem, kako klubova, tako i članstva, uz ovakvo vodstvo, nećemo još dugo doseći.

Mjesto i uloga državotvornih i uzdaničkih klubova u ovoj situaciji je indikativna, i sukladna onom što sam godinama pisao, no sveobuhvatnu ocjenu će, valjda, donijeti neko drugo tijelo, s porukom i poukom za budućnost, kako se NE treba ponašati.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 21, 2020 9:20 pm

Ne rješava se sve putnim nalogom.

Reče Emir, i to "pojačava" informaciju da je lova (putni računi) bila okidač, nikako uzrok.

Žao mi je što je 9A6A smijenjen zbog "verbalnog" delikta.

Reče Alen, 4WW, no, nije ti postol na tu nogu.

Zasigurno mnogim RA neće biti dosadno u kućama, PPS-ovima, uz kompiće i laptope, veselje se širi na sve strane.......
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 22, 2020 10:03 am

Prije dvije godine, jedna osoba, nesklona meni, napisa na HRS forumu, citiram, "možemo mi pričati što hoćemo, Koki će pisati i dalje... "

Povukao sam paralelu s Perom, i "pametnjakovićima" koji sad pametuju po HRS forumu. Pero je UVIJEK ISTI, samo što se , dok je bio predsjednik, o tome šaputalo, poslije 2007. otvoreno pričalo, a, kad ga je OVA ISTA GARNITURA ponovo uvukla u HRS vrhušku, na mala vrata, preko funkcije UKV managera, svi razumni bili zaprepašteni, da osvjedočena štetočina opet jaši...

Dakle, nisu novci razlog, oni biće povod, a Pero je uvijek isti. Njegova jedina "krivnja" , u očima dojučerašnjih pajdaša, je što je glasno rekao da su "krivi" za potrošena golema financijska sredstva, uzalud, bez cilja i efekta. Svoje promašaje Pero nije nikada vidio, od financijskih, do kadrovskih...

Šta Pero, šta Puki, šta Pilat, vratili su HRS 20 godina natrag. I svi se prave nevini ko Djevica Orleanska. Za sve naše nevolje su krivi neki drugi, Kurdi, Jemenci, Srbi, Jugoslaveni, orjunaši, ne nužno tim redoslijedom...

Osvježiti ću malo pamćenje zaboravnim radioamaterima. Prije dva mjeseca taj isti Pero je, tobože ozbiljno, zajebavao cijelu 9A RA populaciju, citiram, "da su DMR vokci u Njemačkoj 800 kuna, tko to ne može priuštiti...!"
Kud je nestao pojam domaćinskog gospodarenja u jednoj zajedničkoj nam kući, koja se zove HRS ? Dobro je napisa Damir Car iz Zadra, samo što ga niko ne obadaje ! Što da radi s dvadesetak FM uređaja, da ih baci, i kupuje DMR-ove za podilit dici u klubu ?
Ljudi, sindrom D-stara nam se vratio, samo u obliku DMR-a. Netko to nazva i sindrom "pijanih Amerikanaca", još u socijalizmu. Mi , mali ljudi, od pamtivijeka, to zovemo "obukli se u široke gaće...". Oće se živit i ponašat, izvan svojih realnih mogućnosti. Ispravnu opremu bacat, a kupovat novo ! Odakle ?

Posebno boli što ti novi zagovornici DMR-ova nisu i neće nikada proći normalan RA tečaj, steći sveobuhvatna znanja, koristiti QSL-ke, i brinuti naše brige.
Ne zamjeram im, jer jadni ne znaju, i neće znati.
E, te, i takve promovira Pero, baš kao i svojedobno WiFi, kad je krčmio diplome i dozvole za rad šakom i kapom, pod očito sumnjivim okolnostima. Nitko nikada, osim nas desetak, nije dignuo glas protiv toga. Baš kao i sada oko DMR-a.

Hrvatski, latinica, za najam lokacija za smještaj DMR-ova po čukama OiV-a, ima para, za QSL saobraćaj nema.

28 mjeseci kaosa i nereda u krovnoj organizaciji, a što je samo kruna dugogodišnjih nezdravih stanja, što su počele aferom Severinac. Nadam se da će završiti aferom Pero ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 23, 2020 4:51 pm

Mark, to sam vidio, zapisnik s datumom 27.2, sjednica io 15.2. Tu piše:
Većinom glasova IO nije prihvatio prijedlog predsjednika o razrješenju UKV povjerenika HRS-a.
73 Zvonko

Zvonko, zar nikada nisi čuo za insajderski dopis ? Pisa ga je Crni Labud. Latinica, hrvatski, jedino nema UR broj... ;)
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK