by 9a2jg » Tue Nov 12, 2019 9:20 am
Zove me sinoć prika iz metropole, veli, niš ne pišeš o brojevima, počele su izborne igre ? Jel o Kolindi, pitan ja. Jok, velju, o HRS-u, odgovara spremno prika.
Nabacat ću malo brojeva, šta mi je on izdiktira, a sve piše u javnim dokumentima (izvor : HRS).
U Zagrebu OSAM klubova, sveukupno 209 plaćenih članarina, četiri sa jednoznamenkastim brojem članova, četiri sa dvoznamenkastim !
U RH 1255 plaćenih članarina HRS-u, iz 92 kluba. HRS godinama barata cifrom od oko 2100 članova, ka da su ljudi u HZTK šempjasti, i ne znaju zbrajati cijele brojeve ?! Na koncu konca, usluge knjigovodstva za HRS radi baš Stručna služba HZTK !
Nebrojeno puta sam pisao da nas, pod utjecajem Amera, puca sindrom velikih brojeva.
Ima san ja radnog i ratnog druga sa Pelješca. Bio je strastven ribič. Jednog dana, u kafiću, jedan se hvalio svojim "ulovima"; pri tome, s svakom novom turom, ribe su bile sve veće, a ruke sve kraće. U neko doba, pukne mom pajdi film, pa mu odbrusi : Slušaj prika, umukni, dosta mi je i mojih laži !
Tako i ja, gledam broj i strukturu članstva po klubovima, znajući gdje su napuhane brojke, gdje su "članovi" koji i ne znaju da su platili članarinu, jer su plaćene od darova, donacija, ili subvencija grada i/ili županije. Baš ka i oni Hvarani, što su saznavali na makarskoj Rivi da su položili radioamatersku klasu (WiFi euforija aka Pero).
Dolazimo do ključnog pitanja, kome treba OSAM klubova u Zagrebu ? Moj prika iz metropole ima zanimljivo objašnjenje. Veli da su razlozi prozaični, ka i uvik, lova i "vlast". Jer, Grad pregovara i spušta lovu na ZARS, a on dijeli, i po babu, i po stričevima, čitaj rvaski, latinica, ko je u milosti četiri jahača apokalipse. Jedino se pokojni Savo Golić, Bog mu da zasluženi Raj, uspija othrvati toj hobotnici, koja ga je, ka i ostale "male" klubove ucjenjivala svojim decidiranim pristranim odlukama.
Drugi razlog je vlast, i megalomanija, posebno se dobijaju penezi za organizaciju Zagreb festa, Festivala tehničke kulture, aka Znam, hoću, mogu. Tu su mogućnosti prelijevanja i prenamjene sredstava bezgranične. Prika me uvjerava da se to i radi.
Oko Kupa Jadrana su me zvali dvojica, iz dva različita kluba, veliju da ja pogrešno pišem, da nije njih niko ucjenjivao iz ZARS-a dotacijama, ako ne učestvuju u Kupu Jadrana. Jednog od te dvojice san pita, dreto šćeto : A bi li se ti zakleja na dicu, s rukom na Bibliji, da je istina to što mi govoriš ? Brzo je odgovorija da ne bi, ali da on MISLI da je to tako !
Znači, da rezimiram, nagli porast radioaktivnosti iz Zagreba u Kupu Jadrana je doša sam od sebe ?
Jedino ih je zajeba pajdaš, koji sa RK 9A1CRT nije ove godine bio stanica sa Jadrana ! A kako će i bit, kad u tom klubu ima DVIJE plaćene članarine HRS-u ! Sad mi je tek sinulo zašto od njih nisan nikad vidija QSL kartu, in return. A njihov pajdo "reže" financije klubovima u ZARS-u ! Zakon spojenih posuda.
Poslin san ih ja radija na 7CW kao 9A1CRT/p, posla QSL-ku, ali se ne nadan povratu. Nisan ni do sada.To su stupovi društva.
Ima još, kamaru, a južina je.
Oni šempjuni iz gradskog vijeća Splita imaju sjednicu ; ne znaju mone staru dubrovačku maksimu, da se po jugu ništa pametno ne da zaključit, samo pokarat.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja