Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sat Nov 02, 2019 7:38 pm

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 02, 2019 10:20 pm

Frfa je jedan od onih koji je plaka na Poljudu kad su javili da je voljeni maršal otiša u vječna lovišta.Eno video na you tube.A Rađa je nema dugo pohodio kući sveća. :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 03, 2019 8:03 am

Ja sam bio na toj utakmici. Plakali su svi igrači, ne samo Frfa, a za njima (skoro) cili stadion, dupke pun !
A što se tiče Kuće cvijeća, organizirano se išlo autobusima, iz cile Jugoslavije, prvo penzioneri, zatim veliki kolektivi, pa državne firme, pa ostali. Iz Dalmacije je bilo preko 300.000 osoba. Pitaj malo bivše kolege iz Pošte kako su išli u Beograd za tu prigodu.
Sada, svi kao da su dobili amneziju, sinkopu, ili kaj god, ponašaju se kao Modrić na osječkom suđenju Mamiću.

Što se tiče Milanovića, on se još više zakopa. Sada, kad je vidija da je zasra, dao je novu izjavu ; sad tvrdi da je ta priča o Hajduku - banalna ! Ali, to nije sve !
Ispalija je novi "biser", sad veli da mu glasovi iz Splita nisu važni ?! Je li on popizdija ? Sad, kad mu je Joža da podršku, sinoć na RTL-u ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 03, 2019 8:28 am

Znan ja dobro koje plaka a i ko je otvorija šampanjac taj dan.
Ja san je gleda na TV.Ima san svega 14 godin.Nisan se radova ali ni plaka.Ka da me bilo briga? :roll: Bilo je ih je sa suznim očima a neki su i čučnuli i stavili ruke na oči da sakriju bol.Ja razumin da je nekome bija ka ćaća.Normalno da će plakat i tugovat,jeli tako? I ti i ja znamo ko i danas tuguje za njim. ;) Nije ih teško raspoznat.Eno,sinoć mi dite od oficira JNA, obrisalo jedan bezazleni post,a zapravo istinu koja njima danas ne odgovara.Omar brišu.Na telefon ću ti reć o kome se radi ali već naslućuješ.Nikad se oni neće ni pokajat ni prominit.Jer su nevjernici. A znamo di takvi završe.Za njih nema spasa.Još ovo par godin ća in je ostalo na zemlji neka uživaju a onda in idu muke zauvik.Zbog takvih ćemo mi past u veliku kašetu brokav sa škurima.A sad moš na svetu misu a ja moran radit do večeras. :(

P.S.I mene su strpali u autobus pa odvezli u kuću cveća.Nije se bija dobro ni oladija.I moju ženu,tada dite od 9 godin su isto tako u autobus pa gori.Trpalo nas kolega,ko te pita oš,neš. :x Da nismo išli,roditelji bi nam pali u problem.Pa danas njegova sljedba priča da je onda bila "demokratska" SFRJ.AKO ĆEMO SE ZAJEBAVAT,JE. Moj pok.otac i mater nikad nisu tamo išli. Imali su sriću. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 03, 2019 3:11 pm

https://www.slobodnadalmacija.hr/novost ... -za-dinamo

Ako ne zna šta govori, neka zapiše, šalabahter ima svaki političar...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 03, 2019 3:23 pm

"Celo selo šmrče belo"
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 04, 2019 6:07 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/igrac ... 29261.aspx

Sve potpisujen šta je Zlatko napisa.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 06, 2019 6:28 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/hajdu ... 29959.aspx

Da li je ikada, itko, u neovisnoj Hrvatskoj, zbrojio iznose kazni Hajduku, zbog aktivnosti Torcide ? Da je, ustanovio bi da su puno veće od iznosa svih plaćenih ulaznica iste skupine.
Onda, tko voli Hajduk, Torcida, NH, ili "normalni" navijači ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 12, 2019 9:20 am

Zove me sinoć prika iz metropole, veli, niš ne pišeš o brojevima, počele su izborne igre ? Jel o Kolindi, pitan ja. Jok, velju, o HRS-u, odgovara spremno prika.
Nabacat ću malo brojeva, šta mi je on izdiktira, a sve piše u javnim dokumentima (izvor : HRS).
U Zagrebu OSAM klubova, sveukupno 209 plaćenih članarina, četiri sa jednoznamenkastim brojem članova, četiri sa dvoznamenkastim !
U RH 1255 plaćenih članarina HRS-u, iz 92 kluba. HRS godinama barata cifrom od oko 2100 članova, ka da su ljudi u HZTK šempjasti, i ne znaju zbrajati cijele brojeve ?! Na koncu konca, usluge knjigovodstva za HRS radi baš Stručna služba HZTK !

Nebrojeno puta sam pisao da nas, pod utjecajem Amera, puca sindrom velikih brojeva.
Ima san ja radnog i ratnog druga sa Pelješca. Bio je strastven ribič. Jednog dana, u kafiću, jedan se hvalio svojim "ulovima"; pri tome, s svakom novom turom, ribe su bile sve veće, a ruke sve kraće. U neko doba, pukne mom pajdi film, pa mu odbrusi : Slušaj prika, umukni, dosta mi je i mojih laži !

Tako i ja, gledam broj i strukturu članstva po klubovima, znajući gdje su napuhane brojke, gdje su "članovi" koji i ne znaju da su platili članarinu, jer su plaćene od darova, donacija, ili subvencija grada i/ili županije. Baš ka i oni Hvarani, što su saznavali na makarskoj Rivi da su položili radioamatersku klasu (WiFi euforija aka Pero).

Dolazimo do ključnog pitanja, kome treba OSAM klubova u Zagrebu ? Moj prika iz metropole ima zanimljivo objašnjenje. Veli da su razlozi prozaični, ka i uvik, lova i "vlast". Jer, Grad pregovara i spušta lovu na ZARS, a on dijeli, i po babu, i po stričevima, čitaj rvaski, latinica, ko je u milosti četiri jahača apokalipse. Jedino se pokojni Savo Golić, Bog mu da zasluženi Raj, uspija othrvati toj hobotnici, koja ga je, ka i ostale "male" klubove ucjenjivala svojim decidiranim pristranim odlukama.
Drugi razlog je vlast, i megalomanija, posebno se dobijaju penezi za organizaciju Zagreb festa, Festivala tehničke kulture, aka Znam, hoću, mogu. Tu su mogućnosti prelijevanja i prenamjene sredstava bezgranične. Prika me uvjerava da se to i radi.

Oko Kupa Jadrana su me zvali dvojica, iz dva različita kluba, veliju da ja pogrešno pišem, da nije njih niko ucjenjivao iz ZARS-a dotacijama, ako ne učestvuju u Kupu Jadrana. Jednog od te dvojice san pita, dreto šćeto : A bi li se ti zakleja na dicu, s rukom na Bibliji, da je istina to što mi govoriš ? Brzo je odgovorija da ne bi, ali da on MISLI da je to tako !

Znači, da rezimiram, nagli porast radioaktivnosti iz Zagreba u Kupu Jadrana je doša sam od sebe ?
Jedino ih je zajeba pajdaš, koji sa RK 9A1CRT nije ove godine bio stanica sa Jadrana ! A kako će i bit, kad u tom klubu ima DVIJE plaćene članarine HRS-u ! Sad mi je tek sinulo zašto od njih nisan nikad vidija QSL kartu, in return. A njihov pajdo "reže" financije klubovima u ZARS-u ! Zakon spojenih posuda.
Poslin san ih ja radija na 7CW kao 9A1CRT/p, posla QSL-ku, ali se ne nadan povratu. Nisan ni do sada.To su stupovi društva.

Ima još, kamaru, a južina je.
Oni šempjuni iz gradskog vijeća Splita imaju sjednicu ; ne znaju mone staru dubrovačku maksimu, da se po jugu ništa pametno ne da zaključit, samo pokarat.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 18, 2019 3:14 pm

''Etika i procedure rada za radioamatere'', IARU-ov dokument za početnike i iskusne DX-ere,
dobio je svoju web stranicu. Tu su linkovi za prijevode na više od 25 jezika.
https://www.hamradio-operating-ethics.org/versions/
73 ES BEST DX
Martin 9A2JK

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju ! Koliko neki dan je sugerirao da se krši zakon i propis u natjecanju !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK