Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Wed Sep 04, 2019 9:05 am

Za sve postoji objašnjenje. Točno, gušimo se u škovacama, pogotovo na otocima, ali smo za to sami krivi ! Politika velikih brojeva u turističkoj privredi je zarazila sve, od najkrupnijih kapitalista, do malog iznajmljivača.
Mala mista, gradići, i gradovi po obali su rađeni po mjeri domaćeg čovjeka, i održivog turizma. Sve nakon sredine devedesetih je kolektivno ludilo, paranoja, i smrtni grijeh, nezasitnost za zaradom.
U toj borbi za zaradom prvo strada ono što je krasilo dalmatinskog čovika, čast, poštenje, rič, identitet, kulturni i vjerski.
Nakon tog stradanja, dođe najgora ljudska bolest, koju je Šekspir kirurški precizno opisao - zavist ! Jer, to je bolest glave, i u glavi, i nema joj lijeka.

Kako dvocifreni rast turista, kojeg upiru aktuelni ministar, i krupni kapital, ima čitav niz negativnih posljedica, jedna od njih je i smeće. To je, na Mediteranu, veća zarada od droge , potvrdili napuljski mafijaši. Dubrovčani već odavno voze smeće na tuđe, skupo plaćene lokacije, a po otocima je čista ucjena, pojedinaca i koncesionara, oko toga.
Gdje je rješenje ? Vrlo očito i jednostavno. U smanjenju broja gostiju u glavnoj sezoni, i raspoređivanju gostiju na periode travanj-lipanj, i rujan-listopad, baš kao što je i bilo, kad sam prvi put ušao u turizam, prije 52 godine u Splitu.

E, ali nama, u neovisnoj RH, je bilo ispod časti prihvatiti sve što je bilo pozitivno u socijalizmu, dali smo se uvatit na baketinu da je bolja američka visoka škola za turizam u Dubrovniku, i par privatnih veleučilišta, nego svi naši odlični ekonomski i turistički fakulteti, ukratko upali smo sami u američku trapulu. Sada, nitko u vlasti i na zagrebačkom univerzitetu neće javno da kaže da je car gol, tj. da se više od 22 godine ide pogrešnim putem.
Dokle god nitko ne priznaje grijeh, odbija se pokajat, i krenit pravin puten, mi nećemo na zelenu granu, kao turistička privreda, i kao država koja ima udio od 22% te privrede u društvenom BDP-u.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 05, 2019 11:41 am

9A9K/p sa Pantane 9AFF-0068 7022 !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 05, 2019 1:15 pm

Evo na 7150 9A3PM/p sa CI-095,Prvić kod Krka.U Splitu se ne čuje.Rade ga iz cile Europe.Pa kad ono govore lapani da je nama sa mora to lako radit :!: :? :roll:
9a6r

Postby 9a6r » Thu Sep 05, 2019 2:01 pm

Malo rabimo 2m band, a namečili se da će nam ga oduzet i dat aeronautičarima :?: :!: Neki pišu da je sve to zajebancija ali poznato je da su Ameri i ostali imali isto sranje sa 220MHz. Pa sad ti vidi.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 05, 2019 2:37 pm

Nasluša san se ja budaleština s hrvatskog kontinenta, da je nama lako radit, da smo zato u vrhu, i sve u tom smislu...
Naravno da je istina dijametralno suprotna, sve aktivacije IOCA-e i 9AFF programa s mora, i šta vidi more, je nama višestruko TEŽE raditi, ali ti to ne moreš tupanima utuvit u glavu.
A , možda i znaju, samo neće da potvrde, jer bi onda priznali da smo sposobniji od njih, šta i jesmo...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 05, 2019 3:26 pm

Srića,cijepija san se od FF-a i SOTA-e, a i IOCA mi nije kao nekada "napeta". Osim toga u radnom sam odnosu,nisam umirovljenik, tako da sam se pomirija sa činjenicom da mi startna pozicija nije ka vama.Zato ste vi nešto stariji,HI.To je tako. ;) GL
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 05, 2019 5:10 pm

Ne dijelimo se mi na zaposlene, i penzionere. Mi se dijelimo na sposobne i nesposobne, ali ne nekim našim postupkom, ili izričajem, nego, jednostavno, u praksi se vidi ko je beg, a ko sitna boranija.
Zato je u uzdaničkim klubovima DXCC misaona imenica, a u državotvornim žive na staroj slavi, dok su još face tipa Gogo to vodile ; nakon toga raspad sustava.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 05, 2019 8:46 pm

Ima dobrih 20 godina ako ne i više, jer nisan lud da to brojim,da tvrdim kako će klubova biti sve manje i manje.Onda i svi ti savezi, te SOTKE,MOTKE,ZTK i kako se već ne zovu, ne mogu opstat jer su proizišle iz bivšeg sustava.Nije mi jasno od koje love se to u 2019 "napaja" :?: :roll: :o Ma odakle više izvlače tu lovu :?: :roll:
Jel tu stvarno lud jebe normalnog ka u onoj bosanskoj seriji? Ja bi reka da je to tu negdi. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Sep 06, 2019 6:47 am

Reći će tebi barba Koki, iako se moglo to isčitati u mojim brojnim uratcima. Te strukture, koje si nabrojio, čučaju lovu koju je država namijenila za osnovnu djelatnost (krovne) udruge ! Pa zar nisi bar jednom pročitao , što ja napisah, da tzv. "hladni pogon" HRS-a pojede više novaca, mislim oko dva puta više, nego šta pizaju svi programi HRS-a ?!? U stara doba, pametni ljudi bi rekli :
Trava pojila kravu !
I tako je u svakom krovnom Savezu, tako je i na razini HZTK. Svi su oni krpelji na onaj komad državnog proračuna koji su namijenili Tehničkoj kulturi. No, oni su sagradili strukturu, koja sama sebi piše programe, ocjenjuje, valorizira, financira, i aplaudira.
Tako je proces zatvoren, prema državi idu bajni i bajkoviti izvještaji, a u naravi pustoš i pustopoljina.
Karikiranost tog prevaziđenog sustava je kada jedan Hrle ima obraza javno napisat da oni ovjeravaju Marinkove račune, koje on naplati, a moj klub u više od 22 mjeseca dobio QSL-ke jedan put, u prošloj kalendarskoj godini nijednom !
Ali, nema ovdje prostora za Mulder i Scully, ovdje je sve razotkriveno, radi se tako jer su predsjednik HRS-a i Marinko u kompi !
Ja pišem predsjedniku, odgovara Marinko ! A možda i spavaju skupa, pa in se izmišala pošta, ki će ga znat ?

Moga bi vako, do Badnjega dana...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Sep 06, 2019 1:26 pm

Odnija me vrag ako uskoro i index ne počme o ovome pisat. ;) :lol:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK