by 9a2jg » Mon Aug 26, 2019 5:55 pm
Slušaj, učimo od milenijskih Kineza, i čuvenog izričaja iz njihove Kulturne revolucije, o "miljun malih koraka, a ti učini samo jedan" ! Kineski zid se vidi i iz atmosfere, i sa Mjeseca. Znači, samo sinergijom pameti i rada, zajedništvom, se nešto može.
Ne želim se busati u prsa, ali mi smo ovdje u Bolu lani zaustavili gradnju novog hotela Borak, odgodili rekonstrukciju hotela Park, i izgradnju zgrade za (inozemne) radnike ! Ja sam tamo bio najmanji kotačić, ali sam jedini pisao, opisivao, predlagao, i nastojao pomoći mjestu, a ne krupnom kapitalu. Nemam iluzija, dobili smo jednu bitku, no mnogo ih je ispred nas. No, predsjednica Udruge, aktivisti, i moja malenkost, kao sitan crv, smo uspjeli mobilizirati toliko Boljana, iz Bola, diljem svijeta, i ljubitelja Bola, da je i koncern Blue sun, u kompi s njemačkim kapitalom (trenutno) ustuknuo. Nikada više ljudi nije stajalo u istom ešalonu !
Duboko vjerujem da mora doći dan kada će se ukinuti prevaziđene i autarhične forme organiziranja i financiranja tehničke kulture, jer samo u ovakvoj shemi mogu opstati i profitirati varalice, hoštapleri, kriminalci svih boja.
Nevažno je da li ćemo ja i/ili ti to dočekati, zora mora doći.
Martin Luther King je na svom milenijskom govoru u Memphisu počeo sa riječima : I have a dream !
I ja, i ti, i mnogi pametniji ljudi od nas , sanjaju isti san. Za sada nemaju muda da išta pokrenu. Ko Bog da, narašće im !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja