Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Fri Aug 23, 2019 3:28 pm

Ma da mi je znat na čemu je, pa da mu , barenko za rođendan, pošaljen zeru tizi tabletica ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 24, 2019 5:51 am

Dobro ga je Damir 3IV ispiša sa velike visine. Dokaza mu je da trkelja iz samo njemu znanih razloga. Ni tipkovnica ne zna zašto?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 25, 2019 1:46 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/stani ... 11144.aspx

Sve potpisujem što Stanić napisa. Samo, on je, kao i ja, glas vapijućeg u pustinji. Ovce rađe idu za zvoncem.....
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 26, 2019 2:43 pm

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/39dm ... selu-mosor

Rekla je Trogirka : Usta moja, falite me...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 26, 2019 5:06 pm

Neznam bili se smija ili plaka na sve ovo. :?
Kaže ovaj "novinar" U Gornjem Sitnom :?: :roll:
Radioamaterski kamp
"poletarci"(valjda ga je slovo P kategorije asociralo? :lol: :lol:
Sve "lisice"su bile vrlo brzo uhvaćene. :lol:
Iskusniji su uzeli ućešća u hvatanju signala sa radioamaterskih satelita.
Pa ih vodili na kupanje svaki dan u Duće.
Pa su in došli i vatrogasci sa pokaznom vježbom.
Pa su bili kod HGSS-a i upoznali se sa zapovjednim vozilom i njegovim mogućnostima.
A za laku noć pogled na Jupiter i Saturn,te pogled na daleke maglice sa neizostavnim predavnajem Z.K.o Messierovim objektima.
Sigurno je ovaj "novinar" nešto i ispustio napisati.
Najduže san se zadrža na dijelu di navodi da su dica i telegrafiju učila :?: :o
Pa pitam se, koji san ja bija tukac a i ti ka i ovaj bradonja ća je diga ruku u ariju,kad smo cipali
6 miseci telegrafije i tehnike za položit ondašnji C razred! Isto toliko san miseci X2 učija "svoju" vojsku svojevremeno u onoj vojsci.Sa tehnikom radio-uređaja.I svi smo mi to tribali "tuć"pola godine a ova pripametna dica u 6 dana :roll:
Uza sva kupanja i skretanja pozornosti od gledanja u zvijezde,tri obroka(najmanje), brzi tečaj iz vatrogatstva i gorske službe spašavanja.Naravno da se zajebajem ali zašto ovo rade za Boga miloga? Zašto ovoj dici to na ovaj način rade? Neznam kako bi ovo nazva? Da odu s njima gori pa da tu šetimanu dan rade SAMO RA TEČAJ ili neki drugi,još nekako,mada svi znamo da je to manje od ništa.Nebi u ovakvom nečem sudjelova za neznam koje šolde! Malo je reć da je ovo neozbiljno. :(
Last edited by 9a6r on Mon Aug 26, 2019 5:30 pm, edited 1 time in total.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Aug 26, 2019 5:17 pm

Reni, sve što si napisa, sve potpisujem. Ali, čudi me, što se čudiš ? Pa već punih 27 godina nazočimo ozakonjenoj kombinaciji opsjenarstva, prijevare i hoštapleraja ! Zar to nije bio "zvjezdani put" svih naših i njihovih laureata ? Zar to nije bio prokušani recept za strelovit uspon na virtualnoj društvenoj skali HZTK, i usput uzeti koju kintu ? Zar se takvi "organizatori, voditelji, mentori i izvršitelji" ne cijene više od onih koji šute, rade i postižu rezultate SVOJIM novcima i isključivo svojom pameću i trudom ?
Zar nije kriminal što se o toj djeci, kad i završe takav smiješni i krnji tečaj, nitko ne brine, pa nitko od uloženog truda i novaca ne dobije ništa, najmanje radio klub i Narodna tehnika ?
I ona druga tri "kampa" , ili druženja, su na isti kalup, izmišljena da bi se promovirao pojedinac, a ne da bi se stvarao RA podmladak. Jer, i ptice na grani znaju da se podmladak ne stvara u 5 radnih dana, s istim brojem sati RA tematike i kupanja !
Ko koga ovdje zajebava ?
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 26, 2019 5:25 pm

Sve je to tako kako si reka.
Ali se po ko zna koji put pitam,zašto samo nas dvojica to vidimo,pišemo a drugi samo čitaju i mudro šute? Šutnja je znak odobravanja,jeli tako? Ispada da smo mi neke dvi crne ovce a svi drugi pravi. :x A nas dvoje je premalo da bi išta pokrenuli.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Aug 26, 2019 5:55 pm

Slušaj, učimo od milenijskih Kineza, i čuvenog izričaja iz njihove Kulturne revolucije, o "miljun malih koraka, a ti učini samo jedan" ! Kineski zid se vidi i iz atmosfere, i sa Mjeseca. Znači, samo sinergijom pameti i rada, zajedništvom, se nešto može.

Ne želim se busati u prsa, ali mi smo ovdje u Bolu lani zaustavili gradnju novog hotela Borak, odgodili rekonstrukciju hotela Park, i izgradnju zgrade za (inozemne) radnike ! Ja sam tamo bio najmanji kotačić, ali sam jedini pisao, opisivao, predlagao, i nastojao pomoći mjestu, a ne krupnom kapitalu. Nemam iluzija, dobili smo jednu bitku, no mnogo ih je ispred nas. No, predsjednica Udruge, aktivisti, i moja malenkost, kao sitan crv, smo uspjeli mobilizirati toliko Boljana, iz Bola, diljem svijeta, i ljubitelja Bola, da je i koncern Blue sun, u kompi s njemačkim kapitalom (trenutno) ustuknuo. Nikada više ljudi nije stajalo u istom ešalonu !

Duboko vjerujem da mora doći dan kada će se ukinuti prevaziđene i autarhične forme organiziranja i financiranja tehničke kulture, jer samo u ovakvoj shemi mogu opstati i profitirati varalice, hoštapleri, kriminalci svih boja.
Nevažno je da li ćemo ja i/ili ti to dočekati, zora mora doći.
Martin Luther King je na svom milenijskom govoru u Memphisu počeo sa riječima : I have a dream !
I ja, i ti, i mnogi pametniji ljudi od nas , sanjaju isti san. Za sada nemaju muda da išta pokrenu. Ko Bog da, narašće im !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 26, 2019 7:43 pm

Imaju ti Kinezi još nekih "sistema" za sve držat u uzdama.Njima se ne može "dogodit" jedna Hrvatska.
9a6r

Postby 9a6r » Mon Aug 26, 2019 9:15 pm

Gleda san ovu epizodu, Onda i sada.
Uvik se sitim riči Lech Walese na sprovodu Vaclav Havela,kad su ga pitali isto pitanje.
Reka in je da su njih dvojica rušili onaj sustav jer nije bija dobar ali da ni ovaj, neoliberalnog kapitalizma isto nije nešto.
Kome je bilo dobro u onome i u ovome mu je dobro ako ne i bolje.Poznajem ljude koji su onda odlično živili a i danas.
Meni je sad bolje nego onda. :lol:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK