Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Sun Aug 04, 2019 4:32 pm

Prije početka natjecanja za 304. Čoju sinjskim ulicama i stazom alkarskog trkališta prodefiliralo je 28 povijesnih vojnih postrojbi, najviše iz Hrvatske, ali i srodne udruge iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Bila je to uistinu veličanstvena povorka. Svih 28 postrojbi, predvođeni počasno-zaštitnom bojnom HV prodefilirali su stazom alkarskog trkališta i poslije završetka natjecanja za Čoju.

Jesu li povijesne postrojbe iz Crne gore i one što su nam dobacivale granate kroz cijevi u Ćepikućama ? A biće da jesu, čim ih zovu.
Biće naredija Veliki brat, a na Anemičnome je da sluša... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 04, 2019 7:57 pm

Za dom braćo,za slobodu,borimo se mi.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Aug 04, 2019 9:31 pm

A eto smo dočekali i tu sramotu, da nam najsvetije događaje "uveličavaju" crnogorske postrojbe !

Nije to bilo tako davno, kad je Radio Podgorica "emitovao" slogan : "Ko se vrati sa Banije, Crnogorac više nije!"
Sve su Hrvati zaboravili.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 05, 2019 2:44 am

Ja nisam.Kreni gardo,bandu gazi.Kreni gardo!

Ivo, P.U.M.B.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 06, 2019 10:00 am

https://www.slobodnadalmacija.hr/novost ... -hrvatskoj

Dragovoljac, ratnik, heroj, i nadasve skromna i realna osoba, u ocjenama u ratu, i poraću ! Jedini koji je reka istinu, da mladim ratnicima nije trebalo dati penzije, nego im dati radno mjesto, neka rade, sve bi bilo drugačije, bolje...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 06, 2019 11:23 am

"Temelj hrvatske države je obrambeni Domovinski rat i tko udara u te temelje je neprijatelj hrvatske države i naroda."
Neki od nas smo nastavili raditi svoj posao ali su nam firme vremenom u bescjenje "prodali". :evil:
A ko je to išao ratovati da bi se za godinu-pet umirovio? Ako i ima takvih,mjeri se u promilima.
Ali poznajem i one koje su natjerali na prijevremeno umirovljenje a sami nisu htjeli.
Nisu svi imali mogućnosti biranja kao Boško.
Mnogi se nisu imali gdje vratiti.Tu je možda zakazala država.
U životu nije sve crno-bijelo.Između je tisuću nijansi SIVE.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Aug 16, 2019 1:30 pm

Sutra je datum kojeg se nerado sjećamo, jer je iz temelja promijenio život u Dalmaciji, i u cijeloj Hrvatskoj.

Na sutrašnji datum, 17. kolovoza 1990. su osvanule barikade po cestama Dalmacije, prve u Civljanima, iza Vrlike, put Knina, zatim i na ostalim lokacijama. Nadobudni, mali i veliki, Hrvati, iz mog radio kluba, išli pogledati kako izgledaju četnici uživo, brže su se okrenuli na srid ceste, nego Hamilton u F1 ! Bradate, neispavane, podbuhle, rakijom nalivene, spodobe, s kalašnjikovima u rukama, su bili "pravi" odbor za doček !

U isto vrijeme su nam kumovi išli sa R4 iz Zagreba u Vrliku. Kad su se primakli Vrlici, govori kum kumi : A nisi mi rekla da se ovdje snima neki ratni film ? Eto, koliko su Hrvati bili slijepi kraj zdravih očiju, i naivni !

Ne moram ni pisati, po n-ti put, kako je moj gost iša auton iz Bola za Hamburg, i za "skratit" 18 km, nije poslin Klisa produžija za Sinj, nego livo, na Muć, Postinje, Otavice, Miočić, Biočić, Tepljuv, i na Staru stražu , poviše Knina. Ja mu reko da kad dođe doma, da mi se javi telefonon, da znan da je sretno stiga. Majke ti božje, on zove tek treći dan ! Vičen ja u slušalicu : Jesi živ ? On tamo, čujen vata zrak, da dođe do daha, prvo šta je reka : Banditen ! Čekaj malo, smirujen ja, šta je bilo ? Banditen, oni mojoj ženi, i sinovima, mašin geveru pod vrat, nekoliko puta zaustavili, sve morali izvadit iz auta, njih maltetirali, ukratko, tih 18 km su putovali 12 sati !
Pokuša ja okrenit na zajebanciju, govorin ja : Ma to su mirni ljudi, nisu banditi... ;) Ka da san ga vidija priko slušalice, skočija na noge, viče : Ne banditi, uber banditi ! Nikad više u Jugoslaviju !
I nije više doša, ni u Jugu, ni u Hrvatsku.

A ni nama život više nikad nije bija isti...

P.S. Slijedeći post će biti s sažetim (jer bi se mogla knjiga napisat) opisom događaja na Veliku Gospojinu, kraj manastira Krupa, 1990.g. , glavne uloge članovi radio kluba Ante Jonić (sada Split). Sporedna uloga iguman Pavle Kozlica. Poučno štivo.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Aug 16, 2019 3:27 pm

Tek što sam počeja čitati o čemu se radi ,nisam ga tija do kraja pročitat,nego odma konstatiram da sutra osim na TV kalendaru nigdi,niko od vladajućih neće usta otvorit.Bit će na pokojem "neovisnom"portalu dvi,tri riči.
Najprin se makla ploča HOS-ma iz Jasenovca.A pobili ih četnici! Sad,kažu, da će navodno zabranit ZDS jer je u 2 ratu kompromitiran.I sad, kad bi to i sve bilo tako, oni neće na tome stat.Riješili se proustaša i arija.Ma kakvi.Oni će zatim udarit(a već godinama nastoje)pazi ! ZABRANIT obilježavanja OLUJE i MIMOHODA SJEĆANJA u Vukovaru.Jer to nije civilizacijski korektno da Hrvati obilježavaju pobjede ali je jako korektno da Srbi obilježavaju svoje poraze,kojih usput ima poprilično.
Ako netko misli da će tu biti kraj,grdno se zajeba.Automatski su svi branitelji zločinci jer su Olujom proterali Srbe sa "vekovnih ognjišta".Tu i ti spadaš jer si nota bene i dragovoljac DR-a.Ja nisan, pa ću proć lišo. ;) Što nakon toga možemo očekivati? Zabranu himne? Skidanje prvog bijelog polja na grbu crkve Sv.Marka u Zagrebu?Ćirilićne ploče za Vukovar su u tisku! A meni se čini i ne samo za Vukovar..pomalo.U titovoj jugi ih NISU IMALI NA TOM PISMU! Halooo!
Međunarodno proglašavanje Hrvatske kao genocidne tvorevine, te nesposobnom da sama sobom upravlja, te je zato potreban protektorat Srbije nad njom.A to znači prisajedinjene svih srpskih tetitorija u jednu državu a ona bi se zvala treća šugoslavija, čitaj velika smrdija.
To ti oni smeraju.Ništa novo ja nisan napisa.Sve ovo imaš po mnogim portalima ne samo u HR.A i u jednom Memorandumu. ;)
A kad oni uđu u EU ,onda će imati i još veću potporu te sotonističke organizacije. :x Jer sa njima imaju vekovni deal da gazduju nad ostalim nesrpskim narodima.
A od nas i BiH napravit HOT SPOT bazen, iz kojega će Njemačka izvlačit one koji su im prihvatljivi kao robovska radna snaga a ovi drugi nama na teret.Ja,ti i svi stanovnici LN ćemo ih tribat ugostit i hranit.A plaću im daje EU,ka i sad.Uz ono što im šalju iz bogatih arapskih zemalja da bi čim prije ovladali Europom sa svojim zakonima,običajima,islamizacijom Starog kontinenta.
Moga bi ti ovako još ali mi se gadi i neda.I ovo je previše. :(
Mnogi se sada neće samnom složiti ali svi će doć na moje stajalište samo što će tada biti kasno.Srbi bi rekli: "Kasno Marko na Kosovo stiže". :?
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Aug 16, 2019 3:47 pm

Puno si ti toga napisa, mora bi ti odgovarat do prikosutra. Sada ću ti samo objasnit dvi stvari, iz mog kuta gledanja.
Kako sada stoje stvari, ja neću doživit da Srbiju prime u EU. Ne zato što neke zemlje EU-a to ne bi htjele, nego što je započeo tihi trend ne-primanja ikoga, do daljnjega. Ta trend je tek počeo, prije godinu dvije, a poluperioda mu je cca 10 godina, Znači, u najboljem slučaju, da im sve ide na ruku, mogu postati kandidati za 8 godina ! Od kandidature, do prijema, najmanje 5, ja toliko neću živit. Ti, valjda, očeš, pa češ moć pričat kako je Koki bija u pravu.

Šta se tiče BiH, tamo su svi scenariji mogući. Da sam mlađi, kladio bi se u 1.000 eura sa svakim, da će ući u EU kao zadnja od svih bivših jugoslavenskih republika i pokrajina.
Slažem se s tvojim razmišljanjima, da je to područje iz kojega Švabe regrutiraju relativno jeftinu i poslušnu radnu snagu, i oni će podržavati takve trendove i ubuduće.

O Vukovaru, šta da pričam, dvije knjige bi mogao napisati. Zato, ostavimo ga za jesen.
No, kad ga stavljaš na tapet, jučer sam naletio na jedan srpski video uradak na youtube, gdje srpski generali u generalštabu govore, s velikom točnošću, o ne više od 1.500 aktivnih hrvatskih branitelja u Vukovaru. To samo potvrđuje izričaje mladog Jastreba i sina heroja Blage Zadre, o točnom broju branitelja, naspram broja braniteljskih penzija.

Vrućina, molaj ozbiljne teme, taman pišem o Bukovici, 1990.g. !
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Aug 16, 2019 4:18 pm

Moja saznanja idu do max.1800 u datom trenutku.Ne više od te brojke.Da ih je bilo više,recimo 50000,pod oružjem,onda Vukovar nikad nebi pao.Brojke agresorske vojske dosta variraju,pa san naiša do čak 70000?? :roll: E sad,jesu li svi odjednom bili oko Vukovara ili u tri miseca opsade?
A tebi želim što duži život,jer ako kažem obrnuto nebi bilo ljudski. ;)
Drugo,ti jesi 13 godina stariji od mene ali si smetnija s uma da ja mogu partit prin tebe jerbo san obolija od PTSP-a u onom podrumu. ;) Jer me uvik bilo straj te vražje ručne bombe kroz malu ponistru sa rešetkama. :D Svaku noć se trzam.Ako mi ne viruješ pitaj moju hanumu.Eno je,živa i zdrava u selu pod Svilajom.Ni đava njoj ne može ništa.I za kraj jedno pitanje:Zašto neoženjeni muškarci žive duže od oženjenih :?: ;) Rat nema veze s tim. :D
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK