Sutra je datum kojeg se nerado sjećamo, jer je iz temelja promijenio život u Dalmaciji, i u cijeloj Hrvatskoj.
Na sutrašnji datum, 17. kolovoza 1990. su osvanule barikade po cestama Dalmacije, prve u Civljanima, iza Vrlike, put Knina, zatim i na ostalim lokacijama. Nadobudni, mali i veliki, Hrvati, iz mog radio kluba, išli pogledati kako izgledaju četnici uživo, brže su se okrenuli na srid ceste, nego Hamilton u F1 ! Bradate, neispavane, podbuhle, rakijom nalivene, spodobe, s kalašnjikovima u rukama, su bili "pravi" odbor za doček !
U isto vrijeme su nam kumovi išli sa R4 iz Zagreba u Vrliku. Kad su se primakli Vrlici, govori kum kumi : A nisi mi rekla da se ovdje snima neki ratni film ? Eto, koliko su Hrvati bili slijepi kraj zdravih očiju, i naivni !
Ne moram ni pisati, po n-ti put, kako je moj gost iša auton iz Bola za Hamburg, i za "skratit" 18 km, nije poslin Klisa produžija za Sinj, nego livo, na Muć, Postinje, Otavice, Miočić, Biočić, Tepljuv, i na Staru stražu , poviše Knina. Ja mu reko da kad dođe doma, da mi se javi telefonon, da znan da je sretno stiga. Majke ti božje, on zove tek treći dan ! Vičen ja u slušalicu : Jesi živ ? On tamo, čujen vata zrak, da dođe do daha, prvo šta je reka : Banditen ! Čekaj malo, smirujen ja, šta je bilo ? Banditen, oni mojoj ženi, i sinovima, mašin geveru pod vrat, nekoliko puta zaustavili, sve morali izvadit iz auta, njih maltetirali, ukratko, tih 18 km su putovali 12 sati !
Pokuša ja okrenit na zajebanciju, govorin ja : Ma to su mirni ljudi, nisu banditi...

Ka da san ga vidija priko slušalice, skočija na noge, viče : Ne banditi, uber banditi ! Nikad više u Jugoslaviju !
I nije više doša, ni u Jugu, ni u Hrvatsku.
A ni nama život više nikad nije bija isti...
P.S. Slijedeći post će biti s sažetim (jer bi se mogla knjiga napisat) opisom događaja na Veliku Gospojinu, kraj manastira Krupa, 1990.g. , glavne uloge članovi radio kluba Ante Jonić (sada Split). Sporedna uloga iguman Pavle Kozlica. Poučno štivo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja