Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Fri Apr 05, 2019 7:31 am

Nisu dica ništa skrivila.Ona budu onakva kako ih se uči i nauči.A ispravno ih triba učit od kad se rode!
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 05, 2019 9:12 am

Nisan ja to nikad reka, mislija, ni napisa. No, što reći kad je očito da netko (znaju se imena i prezimena) SVJESNO radi u korist štete radioamaterskog pokreta u Hrvatskoj ?
Ja ZNAM odgovor, i on je očit, i vrlo jednostavan. Ove kratke "tečaje" su izmislili "lumeni" tipa drug Laureat, da bi pobrao (nezaslužena) priznanja, novce, te se uspeo na virtuelnoj društvenoj ljestvici radioamaterske sredine.
Ja bi reka da je sirovina, ali bi falija, jer od sirovine moš učinit finalni proizvod. U Dalmaciji imaju prikladnu rič, COK.
Ali, ti i takvi ti vode glavnu rič u Savezu , zadnjih 20-ak godina, osigurali su si glasačku mašinu, koja im osigurava ostanak na vlasti, njih ništa drugo ne interesira.

Jedna je stvar zanimljiva, svaki od tih čelnika, tih učahurenih sredina, je zaokružio svoj feud, društvena sredstva, poluprivatna svojina (u praksi privatna, sa ne više od 3, do 4, ključa od objekta!), djeca im služe samo kao škuža, i aritmetički znak za količinu, da bi imali što više ruku na izbornoj skupštini iduće godine.

Gdje god treba pokazati tu količinu i kvalitetu tih pustih omladinaca, koje su oni (tobože) odgojili, stvorili, usmjeravali, i doveli do punog naziva operator, nigdje ih nema. Klubovi tipa Pazin, Gomilica, Vidova gora, to zorno pokazuju. Ima ih još, ali oni su eklatantni primjeri. Izmakneš iz tih trulih sustava jednu jedinu osobu (onu koja je dva i po desetljeća gradila Potemkinovo), sve se uruši.

U Gomilici mu se urušilo, sad se priselija u svoj bivši klub. Ne sumnjam da će i njega sjebat. A na IZM-u rade samo banjičari. Sve go rezervni kapetan prve klase. Tako i treba.
Klub je mrtav, živili spretni pojedinci !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 05, 2019 9:34 am

A dok je mukte love koja kapa,i ti kružoci, kako ih ja zovem će egzistirat.Samo idu svakim danom sve teža financijska vremena, pa će svršit i taj kurbin pir.Politička poznanstva omogućavaju dotiranje infuzije za te privatne kružoke.To više nikakve veze nema sa klubovima kakvi su nekad bili,u onim mračnim vremenima.
Ovo što pišemo,da je napravit anonimnu anketu, potpisalo i barem 90 posto 9A RA.Ali nažalost,oni su ona ogromna šutljiva većina,koju nije briga,pustili ljudi neka voda nosi.Neki su mi u 4 oka tako i rekli,života mi!
Krasni su ti "klubovi"od 5 članova i dva operatora.U WW kontestu jednu gvardiju ne mogu popunit.Pametnom dosta. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 05, 2019 10:28 am

Krasni su ti "klubovi"od 5 članova i dva operatora

Ti i takvi drže HRS velmožama glavu iznad vode, oni su im biračka mašinerija, Agitprop 21. vijeka. Dosta mi je kad vidim da su poslali pozive za skupštinu i onima koji ne plaćaju ništa HRS-u, a njih je nemali broj, i onima čiji ukupan broj stane na prste jedne ruke, a prema savezu plate jednu,, dvi, ili tri članarine, ovisno o godini ! Njih HRS moćnici drže "na hladno", zatvaraju oči pred očitim nelegalnostima, upravo zato što će im poslužiti iduće godine na izbornoj skupštini, nakon toga ih opet neće biti briga što je s njima, iduće 4 godine, glavno je da posluže svrsi.
Cilj opravdava sredstvo. To smo već čuli, zar ne ?

Gledam listu sredstava koje je grad Zagreb (čitaj, rvaski, latinica, isti oni glavani iz gornjeg pasusa!), preko ZARS-a dao radioklubovima u Zagrebu. RK Odašiljači i veze, sa dva operatora, i nikakvom aktivnošću, osim onog izleta za Kup Jadrana, kad su se izdavali za stanicu s Jadrana, dobio 7.000 kuna, a klubovi Hrvatska flora i fauna, i Dubrava, koji pucaju od aktivnosti, i rezultata, 9.000, odnosno 3.000 ! Znamo ko je "rezao", i znamo po kojem principu, gledamo to godinama. Sigurna ruka na skupštini, seveda.
Zec, gadiš mi se.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 07, 2019 6:56 am

Dobio sam neki propagandni flyer od IT9EJW. I gle čuda, on, između ostalog, reklamira izradu i prodaju papirnatih log-ova ! Kad sam ih, prije nekoliko godina (bezuspješno) tražio za kupiti po Hrvatskoj, jedino gdje sam ih uopće našao je bilo u Pakracu i Lipiku, ali su otklonili moju tražnju s obrazloženjem da ih nemaju baš puno, a da gdje će oni kupiti iste, kad ih potroše ?

I nitko da se u HRS-u dosjeti jadu, nakon 20 godina što ništa ne štampaše ?
Zadnja koja je prodavala, ispod tezge, i to ne HRS-ove, nego privatne, je bila naša dobra Ljilja, u Kraljevici, prije točno 10 godina ! Bili su razgrabljeni prije nego što ih je stavila na pult, i nitko nije ni pitao za cijenu !
Može i bolji primjer, o kojemu sam višekratno pisao, na konferenciji u Murteru, prije 14 godina, donijeli Česi (za prodaju, po simboličnim cijenama, onda i sada) dnevnike, i RA karte svijeta. Razgrabljeno sve, još "iz torbe" , a neki su platili "na neviđeno" da im ih pošalju ! I nitko da stavi prst na čelo ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Apr 07, 2019 4:05 pm

A ko će stavit prst na čelo?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Apr 07, 2019 4:54 pm

A šta misliš da su u Yaesu pizde, pa da to ne znaju ? Kad san dobija novi uređaj, prvo šta je ispalo kad san otvorija paket je bila radioamaterska karta svijeta, vrhunski tisak ! Pošto ja uopće ne sumnjam da njihovi ljudi ne čitaju i ove retke, nemoj se začudit kad ti idući put iz škatule ispadne RA LOG ! Jer, ekonomski su nas porobili, de capoto, radimo za njih, sad će oni nama ugađat male želje...
Baš ka šta je piva moj ratni drug Marijan Ban : "Škatula za sve... "
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Apr 07, 2019 10:04 pm

A ona "Oni nas gađaju" od Daleke,nje se ne sićaš?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Apr 08, 2019 9:36 pm

Eto, završila je i ta trka. Platinasta URE diploma je osvojena, a na njoj lipo piše broj diplome 80, treći u 9A, 70-i u EU. Isprid mene su je dobila četvorica, tri malo prije, a četvrti u isto vrime.
Ne umanjujući njihov uspjeh, i postignuće, ipak ima jedna mala kvaka 22, oni su do nje došli obilato radeći FT8, PSK i RTTY, a ja samo CW i SSB. Ko poznaje tehnologiju radiooperatorstva, zna da se to ne može uspoređivati. Tko ne vjeruje, neka proba.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 09, 2019 10:37 am

Svakako.Nisam još niti jednu vezu s njima uradija.Imam još 61 dan fore. ;)
Gledan ja negdi uradit Norfolk i sl.
Vidim i dite od 15 godin ih uradilo na FT8 doduše ali dobro.... :roll:
Stari se,stari se..... :D
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK