by 9a2jg » Fri Apr 05, 2019 9:12 am
Nisan ja to nikad reka, mislija, ni napisa. No, što reći kad je očito da netko (znaju se imena i prezimena) SVJESNO radi u korist štete radioamaterskog pokreta u Hrvatskoj ?
Ja ZNAM odgovor, i on je očit, i vrlo jednostavan. Ove kratke "tečaje" su izmislili "lumeni" tipa drug Laureat, da bi pobrao (nezaslužena) priznanja, novce, te se uspeo na virtuelnoj društvenoj ljestvici radioamaterske sredine.
Ja bi reka da je sirovina, ali bi falija, jer od sirovine moš učinit finalni proizvod. U Dalmaciji imaju prikladnu rič, COK.
Ali, ti i takvi ti vode glavnu rič u Savezu , zadnjih 20-ak godina, osigurali su si glasačku mašinu, koja im osigurava ostanak na vlasti, njih ništa drugo ne interesira.
Jedna je stvar zanimljiva, svaki od tih čelnika, tih učahurenih sredina, je zaokružio svoj feud, društvena sredstva, poluprivatna svojina (u praksi privatna, sa ne više od 3, do 4, ključa od objekta!), djeca im služe samo kao škuža, i aritmetički znak za količinu, da bi imali što više ruku na izbornoj skupštini iduće godine.
Gdje god treba pokazati tu količinu i kvalitetu tih pustih omladinaca, koje su oni (tobože) odgojili, stvorili, usmjeravali, i doveli do punog naziva operator, nigdje ih nema. Klubovi tipa Pazin, Gomilica, Vidova gora, to zorno pokazuju. Ima ih još, ali oni su eklatantni primjeri. Izmakneš iz tih trulih sustava jednu jedinu osobu (onu koja je dva i po desetljeća gradila Potemkinovo), sve se uruši.
U Gomilici mu se urušilo, sad se priselija u svoj bivši klub. Ne sumnjam da će i njega sjebat. A na IZM-u rade samo banjičari. Sve go rezervni kapetan prve klase. Tako i treba.
Klub je mrtav, živili spretni pojedinci !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja