Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Fri Mar 01, 2019 7:47 am

Poanta je da se od onog famoznog puta u Australiju, i sakupljanja novaca od naših ljudi tamo, pa do danas, stalno izvlači novac iz Hajduka. 27 godina...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 01, 2019 7:49 am

Narodu će biti bolje kad se osvijesti.Osvijestio se nije a kad će nezna se. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 01, 2019 7:56 am

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... ne-smetaju

Ali zato para vrti, gdje burgija ne može ! I tako di god se makneš u Dalmaciji...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 01, 2019 8:23 am

Počeli su sa 2000m,sad su "izglasali"na 500m a idući put će im dozvolit u srid Hvara! Jadnike za šaku srebrnjaka moš kupit.Nemoralana bagra. :x
9a6r

Postby 9a4db » Fri Mar 01, 2019 9:54 am

SD je postala žuta a Vijeće je konačno nešto napravilo dobro...
Jer prerezat ne možeš bez posljedica a neku vrstu reda je nužno provesti.
Uostalom evo jednog od aktera u odgovoru na SD:
Ne-častivi u raljama partijanerstva

POGODOVANJE

Doista je sjajan naslov Crnčevićevog teksta (kaže da ga nije izmislio on nego netko u redakciji), ali sjajan sa pozicije suvremenog i jeftinog novinarskog senzacionalizma koji bombastičnim naslovima nastoji što bolje prodati tiskovinu ili ostvariti broj klikova (u elektronskim izdanjima), iako sa tekstom, a pogotovo sa stvarnim činjenicama nema baš velike veze.

Pogodovanje se usko vezuje za korupciju koja je u Hrvatskoj enciklopediji, između ostaloga, opisana i ovako:
„U pravnome smislu riječi korupcija je traženje ili primanje bilo kakve novčane vrijednosti ili druge povlastice, kao što je dar, usluga, obećanje ili pogodovanje, u zamjenu za neki akt ili propust u obavljanju javne dužnosti.“
E sada uklopimo naš „slučaj Carpe Diem“ u ovu definiciju.
Dakle mi (Gradsko vijeće) jesmo promijenili jedan članak akta (udaljenost od urbanog naselja) u zamjenu za obećanje ili dogovor da:

1. Prestaje organizacija after beach partyja u objektu Carpe Diem u gradu i sele se u Carpe Diem Beach na Stipansku.
2. Dogovorena je razina i način kontrole buke sa Stipanske koja je izlazila van granica proteklih godina.
3. Dogovoreno je vrijeme početka noćnog prijevoza za Stipansku za 12.30 (prijašnjih godina su kretali već od 11.00 što je bitno smanjivalo prihod domaćih objekata u gradu).
4. Dogovoren je nadzor nad ranojutarnjim povratkom gostiju sa Stipanske

I dogovoreno je još nešto, za ovaj slučaj vrlo važno.
U slučaju neispunjavanja (kršenja) dogovorenog ponašanja od strane Carpe Diema, GV će pristupiti ponovnoj izmjeni članka 8. i pomicanju urbanih granica čime će izgubiti mogućnost noćnog poslovanja na Stipanskoj.
Sliči li vam ovo na pogodovanje ili korupciju?

Ja odgovorno tvrdim (koristim prvo lice jednine iako se ovo odnosi i na sve moje kolege koji su podržali inicijativu), da ne bih mogao mirno spavati da nisam uvjeren da činim nešto dobro za Grad i da je ovo bitan iskorak ka realizaciji Odluke o komunalnom redu i dovođenje grada u okvire funkcioniranja onakvog kakvog ga želi većina građana.
Da bih uopće mogao pristupiti pregovorima i dati inicijativu za izmjenu, prvo sam morao dobro promisliti, postaviti si pitanja i sebi objasniti jesam li uvjeren da činim nešto za opće dobro?

Je li zatvaranje Carpe Diem Beacha (skraćivanje radnog vremena do 02.00 to praktički jest), ono što je u ovom trenutku najkorisnije za Grad Hvar?
I došao do zaključka da nije, dapače, bez ikakve prave alternative na drugoj lokaciji za objekt koji je u međuvremenu poprimio obilježja hvarskog branda – smatram da bi imali samo štete.
I to razmišljanje temeljim na slijedećem:

1. Nakon zatvaranja kafića, na hvarskoj Pjaci bi se našlo par tisuća ljudi koji ne znaju što bi sa sobom jer bi se dalje zabavljali (i trošili) a nemaju gdje!
Obzirom da je većina njih došla u Hvar prvenstveno cjelonoćne zabave radi, realno je pretpostaviti da bi se u tom slučaju nastavilo partijati po otvorenim prostorima grada ili po privatnim apartmanima, što je ravno katastrofi (problem i policiji i vlasnicima apartmana).

2. Vjerojatno bi to već ovog ljeta smanjilo broj mlađih gostiju (last minute dolasci), kao i mogući otkazi napravljenih rezervacija. Internetom vijesti putuju brzo i ako Hvar ne nudi zabavu koju traže – odlaze dalje.

3. Smanjenjem broja gostiju nastaje ogroman problem u prihodima iznajmljivača koji su locirani u manje atraktivnim dijelovima grada, poput predjela Vrisak. Naime prije ovog „partijanerskog“ doba iskoristivost njihovi kapaciteta se kretala od dvadesetak do mjesec dana sezone, dok se razvojem ponude noćne zabave taj period najmanje udvostručio.

4. Sukcesivnom silaznom putanjom poslovanja Carpe Diem Beacha nestao bi veliki broj sezonskih radnih mjesta a time i prihoda od poreza na dohodak, te dogodio i značajan pad proračunskih prihoda od poreza na potrošnju.

5. Bez dodatne zarade ostali bi i hvarski barkarijuli koji u noćnim satima održavaju prijevoz za Stipansku.

Eto vam sve na stolu pa vi sami procijenite jesam li pogriješio sa prijedlogom i u konačnici – jesmo li svi mi pogriješili u vrednovanju razloga za izglasavanje ovakve izmjene.
Još nešto vrlo bitno što valja podvući.
Članak 8. Odluke (koji je sada izmijenjen), prilikom donošenja restrikcije i štete je donosio isključivo Carpe Diem Beachu (jedini takav tip objekta unutar proširenih granica), a isto vrijedi i za ovu izmjenu.
Dakle ako se ova izmjena može nazivati „pogodovanjem“ jednom objektu, valjda se onda i onaj početni original može nazvati namjernim, orkestriranim i ciljanim napadom na jedan objekat.

Zaključit ću.
Potkupljivanje, pritisci, pogodovanje – sve su to termini koji su korišteni po hvarskim kuloarima (kafićima) kada se oko Nove Godine pročulo da sam dao prijedlog za ovu točku Dnevnog reda.
Po meni – ništa od tih ćakula.
A nadam se da su razlozi dovoljno čvrsti da razmislite o utemeljenosti tih dokoličarskih naklapanja.

nastavit ću......
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Fri Mar 01, 2019 2:15 pm

Je li ovaj pisac lud, ili mu noge smrde ? Čitam pažljivo točku 4. , i ne vjerujem očima koliko nas drži za budale, sve koji čitamo. Više od 90% sezonskih radnih mjesta su uvezeni radnici, stoga ne bi Hvar (ni Bol, ni ijedno misto tog ranga) bio siromašniji za doprinose... Velika većina tvrtki je registrirana, ne u Hvaru (Bolu), nego u Zagrebu, i drugdje, i ona glavna svota, porez na dobit, se slijeva tamo !

Pomalo dolazimo na ono Smojino , a u zadnje vrijeme identične izričaje čitam u rukopisima vrsnih španjolskih turističkih znalaca, svako malo misto, koje čini regiju, ili subregiju, posebnom, je upravo koncipirano za optimalnu turističku navalu, shodno resursima mjesta, kako fizičkim, tako i u domeni radne snage. Sve ovo, što se dešava, od 1990.g. , nadalje, je udar na prirodu, etnikum, i posebnost regije.
Ti udari su, u pravilu, urbicidi, betonom na prirodu, ekocidi, zahvati u krajolik, i etnocidi, mijenjanje etničke slike lokaliteta, na silu.

Na nekim sam okruglim stolovima, svibnja i lipnja 2018.g. govorio da uveženi radnici imaju svoje intimne, kulturološke, vjerske, socijalne, i nadmaterijalne potrebe, te da svako nasilno uvoženje radne snage može biti katastrofa, za lokaciju, regiju, i zemlju u cjelini.
Neki su me ispljucali i ispišali sa velike visine.
Danas, ožujka 2019.g. svi govore MOJIM JEZIKOM, iste fraze, izričaji, stavovi i kritike ! Od Kopta, preko Sirijaca, do Pilipinaca ! Koliko je vodstvo slijepo, maltene nutka "lumene" za otvaranje agencija za uvoz radnika sa Filipina !
Gazimo sve dublje, i dublje u mutnu vodu...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 01, 2019 2:53 pm

Nije na temu turizma ali je vezano za azilante.Jučer je ZG skupština izglasala socijalna prava za azilante.Eto Marakesh ide pomalo.Hrvati se masovno iseljavaju,nema posla,izbacuju se iz stanova,ovrhe za 10 lipa,ode cili život u bubanj za tu siću,sveučilišni profesori kopaju po kontejnerima(ima i takvih virovali ili ne),gone nas za sve moguće i što nismo niti pomislili a kamoli uradili.Moga bi do ujutro nabrajat.Uništili industriju,poljoprivredu,zanate,tako da nemamo di više radit.I sad fali radnika i onda izdaju 70000 radnih dozvola!!Za azilante i njihove obitelji će se naći novci ali za Hrvate i Hrvatice u vlastitoj državi nema love :!: :x Uskoro,kad budeš sija na kavu u Bolu ,tribat ćeš se na mote sporazumijevati sa konobarom. :? Pa tako po čitavoj LN.I onda me Domenico uvjerava da sam paranoičan,da se to nikada neće dogodit,da nema šanse da oni oće ovdje ostat živit,da oni hoće u bogate zemlje EU.Hoće oni koji su možda školovani,ako takvih ima, ali ove bez škole će nama "utrapit".A iza leđa BiH.
Bože,pomozi nam !
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 01, 2019 3:42 pm

Nije na temu turizma ali je vezano za azilante.

Baš je upravo o tome riječ ! Pod plaštom "skrbi za azilante", uzima se od EU-e lova po svakoj glavi, otvarat će se radna mista za njih, ne za Hrvate, a probni balon ti je upravo nastupajuća turistička sezona ! Ono u Petrinji, je isto probni balon, ali druge vrste, da vidi vlast dokle može isprobavat živce lokalne zajednice.
Ova oba probna balona su pomno smišljena u briselskoj kuhinji, pa se onda potvrđuju riječi britanskog pukovnika, u jeku rata u Bosni, da će, citiram, "kad oružje utihne, cijeli Balkan biti EU laboratorij, dugo godina...".
Ja bih samo dodao, za šaku eura.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 01, 2019 3:47 pm

Kako to da ja i ti to "vidimo" a Domenico NE? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 01, 2019 4:06 pm

Jednostavno, mi smo ovdje našli, i ostavili, život, on samo nekretnine i račun u banci. Država mu garantira štedni ulog do 100.000 eura. Branitelju počasni plotun, trubača, udovici i/ili dici, bandiru.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK