To je prijevara, i kriminal, koji (još) nije sankcioniran.
To je prijevara, i kriminal, koji (još) nije sankcioniran.
Vidi koliko je čoviku narasla brada dok je dočekao novu pošiljku QSLki. Meni će izgleda doći do poda ;D
Što se tiče usluge HRS QSL managera, ako netko misli da bi to obavljao bolje od trenutnog managera uvijek može poslati svoju prijavu na IO HRS-a, a može doći i osobno na sjednicu IO već sutra. Ja u dvije godine koliko sam dio IO nisam čuo od nikoga želju ili prijedlog da bi se uhvatio tog posla.
Ono što je trenutni IO napravio je da se niti jedan račun ne smije platiti bez da postoji izvještaj (koji je online) o tome što se primilo i poslalo.
Naš QSL biro ODLIČNO radi i nitko taj posao neće raditi bolje od trenutnog QSL menadžera, Marinka, 9A3JB.
Eventualno jednako dobro, ali nikako bolje.
QSL biro bi trebao biti u Dalmatinskoj 12 ali ne na 2. katu.
Portirnica je idealno mjesto i u njoj ima prostora za QSL biro.
Pošta tamo dovozi paketa s QSL kartama pa bi ih od tamo mogla i odvoziti.
Prostor je dostupan svaki radni dan. Za neradne dane ne znam.
Svatko tko navrati do saveza može ostaviti svoje/klubske QSL karte i pokupi QSL karte koje su razvrstane za njegov klub.
Ako ima i nešto vremena, može odmah QSL karte koje je donio razdijeliti po paketima/pretincima za inozemne QSL biroe.
Kada se posao razvrstavanja/grupiranja obavlja redovito, ne predstavlja veliki problem.
U Zagrebu ima radioamatera penzionera koji bi mogli i htjeli raditi u QSL birou ali za biro nemaju prostora.
Zaposleni radioamater i još ako je privatnik, nema vremena za redovni rad u QSL birou.
Zašto QSL biro treba voditi jedna osoba?!
Koliko ja znam, u zemljama veličine Hrvatske, QSL biro vode barem dvije osobe.
1. Po meni trenutni qsl manager radi najbolje sto moze.
2. Svi mi vec desetljecima neovisno o pripadnosti kluba imamo naviku i obicaj "sistem Mirko-Slavko" ( "ides u zg,aj pse ponesi nas paket qslki gore i uzmi sto ima za nas" ) . Pravnici bi rekli "obicajno pravo" .
3. Ideja za umirovljenu ekipu (vise njih) iskusnih hamova nije uopce losa. Imaju vise vrimena nego mi zaposleni, iz zg su, iskusni su itd isl. Al ni njih se ne smije opteretit. Zato-ekipa!
3b. Glede mog iskustva prije 40god kao hamleta c klase u klubu je da smo imali zaduzenje pomagat klupskom qsl manageru u poslu (u to doba smo 1om mjesecno slali pakete samo yu2bst qslki od minimum 5tis komada mjesecno plus osobnih par stotina) koje su isle na 9 yu biroa (srj za van plus republicke! ) . To je pomagalo da naucimo sto je koja dxcc, sto je via buro, sto je via xy0xyz, sto je via direct. Lijepo za naucit mlade.
3c. Znaci ekipi umirovljenika bi tribala pomagat i ekipa hamleta.
4. Sad ce netko rec da politiziram,al cini mi se da bi bilo zgodno uz Glavni HRS biro organizirat i regionalne, ovisno o qsl prometu (znaci HRS, pa ZARS, pa Istok, Zapad, Dalmacija isl) a odatle distribuciju po klubovima. Mislim da bi ovo ubrzalo i dostavu i razvrstavanje po dxccu za slanje, i precizniju dostavu (ipak mi u zd znamo malo bolje tko gdje pripada u krugu od 100km od nas nego li neko u zg,a i obrnuto,zar ne? )
5. Ovaj sistem bi pomogao, tj ubrzao i precizno vodjenje evidencije clanstva po klubovima!
5b. Ovo moje (i nekih mojih kolega odavdje) vidjenje situacije i kako poboljsat stvar. E sad gospodo iz IO, Skupstine isl, razradite to i poboljsajmo stvar. Logicki-idealno je nemoguce,al triba tezit tome.
Users browsing this forum: Google [Bot] and 9 guests